Hlavní navigace

Potraviny pro dva na týden až domů. Nová služba Tesca po celé ČR

3. 4. 2020

Sdílet

 Autor: Tesco
Společnost Tesco reaguje na situaci kolem koronaviru a omezeného vycházení a rozšiřuje nabídku online nákupu potravin. Uvádí na trh službu Tesco Zásilka, která doručí balíček s jídlem až k zákazníkovi domů, a to po celé České republice. Obsah je ale pevně daný a nelze ho měnit. Jak to funguje?

Od druhého dubna mohou Tesco Zásilku objednat zákazníci i z těch oblastí České republiky, kde zatím není možné nakupovat prostřednictvím služby Tesco online nákupy. Díky Tesco Zásilce navíc ušetří čas i námahu s těžkými nákupy. Mohou zůstat v bezpečí domova a objednat si balíček nezbytných potravin a základní drogerie. Tesco Zásilku jim doručí kurýr až ke dveřím.

„Tesco Zásilka je určena především těm zákazníkům, pro které je nyní obtížné se dostat do obchodů a nakoupit si. Jsem potěšen, že jim budeme moci nabídnout tuto extra malou pomoc. Naši kolegové v obchodě, online službách a v dodavatelském řetězci pracují nepřetržitě, abychom dokázali zajistit potraviny všem zákazníkům v této mimořádné době,“ popsal Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR.

Připravený balíček trvanlivých potravin

Tesco Zásilka je předem připravené balení sestavené ze čtyřiadvaceti trvanlivých potravin a základní drogerie. Doručení má na starosti kurýrní služba a zásilka by měla být doručena nejpozději do tří pracovních dní.

Předem připravená zásilka obsahuje například těstoviny, luštěniny, konzervy, mouku, trvanlivé mléko, paštiku, kávu, sušenky, toaletní papír či papírové kapesníky.


Autor: Tesco

Obsah každého balení je podle vyjádření Tesca sestaven tak, aby jedné až dvěma osobám zajistil základní potraviny na celý týden. Obsah zásilky je pevně daný bez možnosti změny a může se mírně lišit na základě dostupnosti jednotlivých produktů. Značky jednotlivých produktů bude obchod vybírat na základě dostupných zásob.

Složení balíčku je již předmětem debaty na sociálních sítích, někomu nevyhovuje, jiný vítá alespoň nějakou možnost online nákupu v místech, kam tyto služby běžně nezavážejí.

Fixní cena za zásilku je 749 Kč bez ohledu na konkrétní složení daného balíčku, a to včetně dopravy. 

Tesco Zásilka

  • 24 trvanlivých potravin a základní drogerie,
  • doručení kurýrem do 3 pracovních dní,
  • základní potraviny na týden pro 1–2 osoby,
  • fixní cena za zásilku 749 Kč včetně dopravy,
  • objednávat lze vždy pouze 1 zásilku za den.

Objednávky na itesco.cz nebo prostřednictvím mobilní aplikace.

„Abychom zajistili co nejrychlejší dodání zásilky těm, kteří to opravdu potřebují, obsahuje každé balení stejné množství a stejný typ produktů,“ vysvětluje Tesco, proč si zákazníci nemohou jednotlivé položky v rámci zásilky měnit, vždy je nutné objednat celou zásilku.

Objednávka i platba probíhají online. Objednávat nákup lze na webu itesco.cz nebo prostřednictvím mobilní aplikace, ovšem s omezením na pouze jednu Tesco Zásilku za den. Kompletní informace o Tesco Zásilce najdete na webových stránkách itesco.cz.

Posila online nákupu potravin

Tesco Zásilka je doplňkovou online službou vedle již fungující služby Tesco online nákupy, která je nyní dostupná pro více než pět milionů zákazníků. Tato služba byla vzhledem k aktuální situaci dlouhodobě přetížena, podobně jako další online supermarkety, situaci jsme zjišťovali v článku Kde si koupit potraviny online? Volné termíny se objevují i během dne.

„Aby se uspokojila zvýšená poptávka po doručování nákupů domů, navýšilo Tesco kapacitu volných termínů pro doručování v rámci služby Tesco online nákupy o dvacet procent, přičemž další volné kapacity budou k dispozici v nadcházejících týdnech,“ informuje nyní mluvčí Tesco Václav Koukolíček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).