Hlavní navigace

Rohlík.cz Bistro: Zítra doma nemusíte vařit, uvaří vám šéfkuchaři

6. 4. 2020

Sdílet

 Autor: Manu Praga
Online supermarket Rohlík.cz, který běžně nabízí rozvoz potravin, přivedl na trh nový projekt, Rohlík.cz Bistro. Je to služba, díky které si v době koronavirové můžete objednat jídlo z vašich oblíbených restaurací až k sobě domů. V nabídce jsou vyhlášené restaurace z Prahy a blízkého okolí.

Objednávkou jídla podpoříte chod restaurace. Gastronomie patří k oblastem, které jsou současnou situací kolem epidemie koronaviru a souvisejících opatření velmi ohroženy.

Jak to funguje

Pro snadné získání oblíbeného jídla z vyhlášené restaurace stačí jen pár „online kroků“. Za prvé zaregistrovat se na webové stránce Rohlík.cz Bistro. A pak už vybírat a objednávat.

Na stránce se člověk zorientuje snadno. Po zadání adresy, kam chcete jídlo doručit, se vám zobrazí nabízená jídla z různých restaurací a stačí si jen vybrat. Je ale třeba myslet na to, že jídlo se objednává dopředu, až na další den.

„Je to primárně kvůli tomu, že se snažíme pomoci v tuto složitou dobu, proto je důležité držet optimální zásoby a zajistit absolutní čerstvost, takže jídlo je vždy čerstvě uvařené a zachlazené na základě aktuální poptávky,“ uvádí Zdeňka Svoboda Kuhnová z Rohlík.cz.

Galerie: Z nabídky Rohlík.cz Bistro

Jídlo vám bude doručeno následující den v čase, který si dopředu zvolíte. Na výběr máte z šesti časových rozmezí, kdy může být jídlo doručeno. 

Účet na Rohlík.cz nestačí

Pokud máte účet u online supermarketu Rohlík.cz, nelze ho pro tuto službu momentálně použít, ale je potřeba se zaregistrovat znovu přímo na webu Rohlík.cz Bistro.

Důvod, proč služby nejsou propojené, je zcela jednoduchý. Rohlík.cz se snažil o co nejrychlejší rozjezd této nové služby, aby lidé nejen nepřicházeli o svá oblíbená jídla z restaurací, ale také ve snaze pomoci právě restauracím, které v době pandemie byly donuceny svou živnost uzavřít.

Takže byla vytvořena zcela nová webová stránka. Postupně by Rohlík.cz chtěl službu vylepšovat a zpříjemňovat pro zákazníky.

Co nového služba přináší

Změnu oproti dalším rozvozcům jídla z restaurací, jako je Dáme jídlo (tuto službu mimochodem založil český internetový podnikatel Tomáš Čupr v roce 2012, o dva roky později, v roce 2014, pak stál i u zrodu právě internetového obchodu s potravinami Rohlík.cz) nebo Uber Eats, kde si jídlo objednáte a zhruba do hodiny ho můžete mít doma, přináší Rohlík.cz Bistro technologii zachlazování jídel.

Když je jídlo v restauracích zapojených do projektu připraveno, projde šokovým zachlazením. „Jídlo je zachlazeno v tzv. shockeru – velké lednici s přívodem prudkého studeného vzduchu. Pokrm tak částečně vzdoruje toku času a uchovává si svou přirozenou strukturu, texturu, barvu, chuť i aroma. A díky následnému uložení v chladných prostorech bude chutnat stejně jako v restauraci až tři dny od uvaření,“ uvádí Rohlík.cz.

Jídlo si tedy pak doma ohřejete, buď na sporáku, či maso v troubě, radí šéfkuchaři z Rohlík.cz Bistro. Nejvhodnější je podle jejich doporučení sporák, maso připravte na pánvi, nasucho, či s minimem oleje, omáčky v hrnci. Když nemáte jinou možnost, nebo se na to prostě necítíte, můžete vše jednoduše ohřát v mikrovlnce.

Cenová dostupnost

Nabídka restaurací, ze kterých lze přes Rohlík.cz Bistro objednávat, nemusí být pro každého. Konkrétně co se týče cen. Restaurace, z nichž lze vybírat, jsou na určité úrovni, a proto jsou ceny obvykle trochu vyšší. Objednat si zde oběd pro početnější rodinu nemusí být úplně to pravé. Dají se tu ale najít i cenově dostupnější jídla.

V nabídce jsou vyhlášené restaurace s respektovanými šéfkuchaři, například Manu Praga Emanuela Ridiho, Hliněná bašta Hynka Vávry, Chateau Havel s šéfkuchařem Ondřejem Slaninou, Babiččina zahrada s šéfkuchařem Radkem Davidem, Eska, ale i Perfect Canteen, Pivo Karlín, Dva kohouti či Lokál Dlouhá. Sladkou tečku zajistí Ollies.

Každopádně tato služba je určena hlavně fanouškům a zákazníkům těchto podniků. „Ale zařazujeme širší spektrum restaurací, aby si mohl vybrat každý,“ dodává Zdeňka Svoboda Kuhnová za Rohlík.cz s tím, že nabídka se má dále rozrůstat. Doprava jídla pak stojí 49 Kč.

Hned první den fungování nové služby Rohlík.cz Bistro objednali zákazníci přes dvanáct set hotových jídel z restaurací s dovozem až domů. Strategie podpořit v nelehké době svůj oblíbený podnik, a ještě si u toho pochutnat, zřejmě funguje.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).