Hlavní navigace

Lidl nově prodává tři kila pěkného ovoce a zeleniny za 25 Kč

Sdílet

 Autor: Se svolením Kateřiny Fajstlové
Za dvacet pět korun dnes nic moc nekoupíte, ale když se vydáte do Lidlu, do konkrétního Lidlu, tak za tuto sumu pořídíte zeleninu na oběd i večeři. A ještě vám zbude na svačinu. Vyzvídali jsme o novém projektu Lidlu víc.

Podle zjištění serveru Vitalia.cz je v řetězci Lidl k mání bedýnka se směsí zeleniny a ovoce za pouhých dvacet pět korun. Ptali jsme se přímo tiskové mluvčího Lidlu, co v bedýnkách konkrétně je a kde všude jsou k mání.

Kde bedýnku za 25 korun koupit?

Před pár dny se na sociálních sítích objevila fotografie bedýnek se zeleninou, kterou prodával Lidl v Ústí nad Labem, pobočka v Doběticích. Šlo o balení směsné zeleniny za dvacet pět korun. Netrvalo dlouho a pod příspěvkem se vyrojila celá řada reakcí, které měly za cíl jediné, vyzvědět, co je to za novinku a kde všude je taková bedýnka k mání.

Podle informací dalších diskutujících se podobné bedýnky objevily i v Praze v pobočce na Kbelské, v Ostravě-Porubě či v Brně v Lidlu za Vaňkovkou. Ale možná jsou i v dalších prodejnách, jen Lidl zatím nechce konkretizovat, kde všude. „Vzhledem k aktuálně probíhajícímu testovacímu provozu daného projektu není možné do jeho ukončení a následného vyhodnocení poskytovat detailní informace. Aktuálně testovací provoz probíhá ve vybraných prodejnách,“ napsal nám tiskový mluvčí Lidlu Tomáš Myler.

Ani plesnivé, ani shnilé

Podle Kateřiny Fajstlové, která fotografii na internet umístila, jsou bedýnky plné pěkné zeleniny, nic plesnivého nebo shnilého. „Je to zkrátka ovoce a zelenina, která by se měla spotřebovat do plus minus pěti dnů. Já ji dávám do ledničky a vydrží tak i čtrnáct dnů,“ říká ze zkušenosti Kateřina Fajstlová, která takovou zeleninu nakoupila prvně asi před měsícem.


Autor: Se svolením Kateřiny Fajstlové

Nový projekt Lidlu, zatím v testovací fázi

Podle tiskového mluvčího Lidlu se bedýnky plní výhradně různými druhy ovoce a zeleniny z balení, která jsou kvalitativně v pořádku a nepoškozené. „Jde například o pomeranče, brambory či cibule. Mohou obsahovat také kusy s otlaky nebo mechanickou vadou na slupce. Cena jedné bedýnky o váze cirka tři kilogramy činí dvacet pět korun,“ upřesnil pro server Vitalia.cz Tomáš Myler.

Prodává i „váš“ Lidl ovoce a zeleninu za dvacet pět korun? Dejte nám vědět v diskuzi pod článkem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).