Hlavní navigace

Znáte triky pravých mistrů grilu? Vyzkoušejte si to v testu

 Autor: Depositphotos.com
Grilování je oblíbenou letní činností mnoha Čechů. Ale dobře připravit jídlo v klasickém grilu na dřevěné uhlí vyžaduje zkušenosti a také pár zažitých omylů a spáleného, tvrdého nebo nedopečeného masa. Vyzkoušejte v našem testu, jak rozumíte grilování.
Tereza Víchová 4. 6. 2020
Doba čtení: do minuty

Sdílet

A ještě dva tipy od znalců:

Ten, kdo s grilováním teprve začíná, možná ocení plynové nebo elektrické varianty grilů, ale opravdoví fajnšmekři se o typickou vůni z dřevěného uhlí nechtějí nechat připravit.

Co nejlepší výsledky také mohou být zajištěny jen se správnou údržbou. Opékací mřížka by měla být vždycky vyčištěná od připečených zbytků. Pokud náhodou zrezaví, stačí ji otřít kovovým kartáčkem a promazat jedlým olejem.

Přečtěte si další články o tom, jak grilovat a jaké suroviny zvolit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).