Hlavní navigace

COOP spustil e-shop potravin. Nic vám ale nedoveze

Sdílet

 Autor: COOP.cz
Síť obchodů s potravinami spustila e-shop určený zejména pro malá města a vesnice, v nichž má své obchody. Zjišťovali jsme, co COOP nabízí a jaké jsou podmínky pro nákup.

Maloobchodní síť prodejen potravin COOP rozjíždí online prodej pro zákazníky z menších měst a vesnic, kde má své prodejny. Nová služba pod názvem E-COOP nabízí sortiment dostupný v prodejnách COOP. „Z malé vesnické prodejny tak vytváříme pomocí e-shopu díky nabídnutým službám v podstatě velký supermarket,“ říká Pavel Březina, předseda představenstva Skupiny COOP. V tiskové zprávě se pak uvádí, že: „E-shop nyní při svém startu nabízí několik desítek tisíc položek zboží.“ My jsme na konci září ale našli v e-shopu jen čtyři tisíce tři sta dva výrobky…

O značce COOP
Svaz českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP) sdružuje 47 spotřebních družstev, která provozují dohromady cca 2500 prodejen s celkovou prodejní plochou okolo 400 000 m2 a zaměstnávají přes 13 000 lidí. V roce 2018 vykázala česká a moravská spotřební družstva obraty hodnotě cca 30 mld. Kč. Počet členů družstev je cca 100 000.

Tak trochu jiný e-shop

Na rozdíl od jiných e-shopů s potravinami vám ale tenhle online obchod nákup nedoveze. Na internetu si nákup jen objednáte a pak si ho sami musíte vyzvednout ve vámi určený čas. Princip je tak stejný jako např. jedna z doplňkových služeb e-shopu Tesca – Klikni+Vyzvedni nebo u Globusu Click&Go. Jen s tím rozdílem, že u objednávky z COOP vás vyzvednutí nákupu nic nestojí.

Sortiment není příliš bohatý

Dříve než začnete nakupovat, zvolíte si výdejní místo. Aktuálně nejsou do nové služby zapojeny všechny obchody, takže je před nákupem vždy nutné vybrat si z uvedených prodejen tu, která je označena nálepkou COOP Point. Další prodejny ale mají přibývat v následujících týdnech, a síť tak postupně získá celorepublikové pokrytí.

Do konce měsíce září má být do e-shopu zařazeno celkem pět set tuzemských obchodů ze sítě COOP, zejména z jižní a východní Moravy, Vysočiny, středních, jižních, východních a západních Čech. Celkem má COOP síť tvořenou dvěma a půl tisíci obchody.


Autor: COOP.cz

Síť prodejen COOP

V e-shopu najdete (na venkovský obchod) poměrně bohatou nabídku pečiva, drogerie, nápojů (i těch alkoholických) a opravdu extrémní množství trvanlivých potravin. S těmi čerstvými je to horší, zejména co se týče ovoce a zeleniny; v této sekci je jen dvacet čtyři výrobků – jeden druh jablek, žádný celer, ze salátů jen polníček.

Výběr zboží na e-shopu je poměrně intuitivní, jen ta maličká písmenka u popisů výrobků mohou někomu dělat potíže. Platba probíhá buď online pomocí karty, nebo na místě při vyzvednutí v obchodě.

Nákup s vyzvednutím třeba o půlnoci

Jako první v ČR začne COOP rovněž instalovat k vybraným prodejnám externí výdejní boxy s nepřetržitým provozem, které budou mít i vlastní chladicí části pro čerstvé potraviny. Boxy umožní lidem přijít si pro vybrané potraviny i mimo provozní dobu prodejen. Speciální boxy pak budou mít vlastní platební terminály. Postupně COOP plánuje jejich rozšíření do dalších lokalit.

E-shop má kromě verze pro stolní počítače i verzi přizpůsobenou pro mobilní telefony a COOP zvažuje i tvorbu vlastní mobilní aplikace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).