Hlavní navigace

Choceňské pomazánkové je nově i v menším balení

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz
Pomazánkové máslo koupíte obvykle v balení sto padesát nebo dvě stě gramů. Choceňská mlékárna teď přišla s novinkou. Váží jen osmdesát gramů.

Mouka bývala jen kilová, dnes se prodává i v balení po osmi stech gramech, máslo se dalo koupit dvousetpadesátigramové, nebo krájené na tzv. „osminku“ (125 g), dnes je k mání i dvousetgramová cihlička. Novinku v gramáži svého produktu nachystal i výrobce Choceňské mlékárny. 

Malé, nebo velké balení?

Na konci června začala mlékárna dodávat do řetězců Choceňské tradiční pomazánkové v menším balení. Kromě klasické gramáže 150 g začala nabízet i osmdesátigramové balení. A to hned ze dvou důvodů. „Ze strany našich zákazníků se k nám dostávala zpětná vazba, že pro singles je balení našich tradičních pomazánkových moc velké a nezvládnou ho spotřebovat,“ vysvětluje pro server Vitalia.cz Jan Fogl, manažer pro marketing a obchod Choceňské mlékárny.

Obal má stejnou grafiku, i obsah je stejný, jen váha a cena je jiná

Autor: Vitalia.cz

Mlékárna navíc chtěla výrobek nabídnout i jako variantu malé svačinky do práce či do školy, která se dá lehce vzít s sebou do tašky. Logicky jde ale i o cenu. Choceňské tradiční pomazánkové o sto padesáti gramech dnes stojí ke čtyřiceti korunám, zatímco nové menší balení vyjde na přibližně dvacet pět korun.

Každopádně je dobré se v obchodě podívat na přepočet ceny na kilo nebo 100 gramů, abyste menší výrobek zbytečně nepřeplatili. 

Malé balení nekoupíte všude, podle výrobce je zatím ke koupi v Kauflandu a v Tescu. „Na nezávislém trhu pak po celé ČR v COOPech, Konzumech a dalších jednotlivých prodejnách,“ řekl nám Jan Fogl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).