Hlavní navigace

Až pět obědů v restauracích zdarma. Ale jenom pro stravenkáře

20. 5. 2020

Sdílet

 Autor: Photo by Dan Gold on Unsplash, podle licence: Public domain
Společnost Edenred, která se specializuje na zaměstnanecké benefity, zejména stravenky, přichází s akcí na podporu restaurací. Po jejich znovuotevření po vynucené pauze kvůli koronaviru jim chce pomoci přivést zákazníky a s nimi finance nezbytné pro nový rozjezd.

Tomu, kdo bude do restaurací po jejich otevření pravidelně chodit na jídlo, zaplatí Edenred ze svých financí až pět obědů. Nový program, o kterém společnost informuje v tiskové zprávě, je určen více než dvěma stům tisíců lidí, kteří za obědy platí nejrozšířenější tuzemskou stravenkovou kartou Ticket Restaurant Card.

Za pět obědů zaplacených e-stravenkou jeden zdarma

Projekt začíná v pondělí 25. května, kdy se otevřou i vnitřní prostory restaurací (zatím jsou v provozu pouze zahrádky a výdejní okénka). Nárok vždy na jeden oběd zdarma v hodnotě 131 korun budou mít lidé za každých pět obědů zaplacených prostřednictvím elektronické stravenkové karty Ticket Restaurant Card.

Podmínkou pro získání oběda zdarma je provedení pěti transakcí v minimální hodnotě sto korun. Jeden strávník takto může získat až pět obědů.

Částku 131 korun na oběd zdarma Edenred zvolil proto, že tato suma odpovídá hodnotě ideální stravenky na základě vyhlášky Ministerstva práce a sociálních věcí. Zároveň tato suma kopíruje průměrnou útratu za jeden oběd v tuzemských restauracích.

Akce končí s posledním červnovým dnem.

Chceme přivést zákazníky zpět do hospod, říká firma

Akci „oběd zdarma“ zvolila společnost Edenred dle svých slov proto, že rychle dokáže přivést do restaurací velké množství lidí a zajistit tak provozovatelům finanční příjmy, které jsou nyní v restartu podnikání klíčové.

„Restaurace jsou důležité pro společnost nejenom jako místo, kam se chodíme najíst, jsou i prostorem pro setkávání přátel, rodin a komunit i obchodních partnerů. V posledních týdnech prošly historicky nejtěžší zkouškou a cítíme jako svoji povinnost jim ze svých prostředků pomoci k novému růstu,“ uvedl generální ředitel Edenredu Nicolas Eich. Firma věří, že se do akce zapojí co nejvíce lidí. „Víme, jak byli zákazníci k hospodám solidární v minulých týdnech, kdy je podporovali nákupem jídel z okénka a od rozvozových společností. Jsme přesvědčeni, že snaha pomoci restauracím, a to navíc s bonusem v podobě obědů zdarma, bude pokračovat,“ říká ředitel.

Edenred má v tuzemsku síť celkem dvaceti tisíc partnerských restaurací, tedy naprostou většinu z těch, ve kterých se v tuzemsku podávají jídla. Platit kartou lze ve velké části z nich, a to ve všech regionech České republiky, od velkých měst až po obce.

Projekt je součástí celosvětové iniciativy skupiny Edenred More than ever. V jeho rámci zřídila stejnojmenný fond, který podpoří projekty v hodnotě až patnáct milionů eur a bude investovat do konkrétních opatření zmírňujících dopady koronavirové krize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).