největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
11 347
–
11 377
/
16 815
První strana
Předchozí strana
360
365
366
367
368
369
370
Následující strana
Poslední strana
Molusky, bradavice a svrab – noví kamarádi z bazénu
Teplo, vlhko a spousta lidí, to je ráj pro plísňová, virová a parazitální onemocnění. Jestli si je nechcete odnést z plovárny a nakazit i celou rodinu, držte se desatera dermatologa.
Kateřina Čepelíková
22. 7. 2013
Bylinkový speciál: Jinan dvoulaločný neboli ginkgo biloba
Vypadá jako listnáč, ale je řazen k jehličnanům. Tváří se nenápadně, dužnatý obal semen však umí vyvolat alergickou reakci. Ginkgo biloba má i pozitivní účinky, jež ocení hlavně kardiaci.
Soňa Zimčíková
19. 7. 2013
Očkovat proti žloutence typu A, ano či ne?
Očkování proti žloutence typu A v ČR postrádá v rozsahu celoplošného očkování smysl, když prakticky stejného efektu je možné dosáhnout očkováním správně zvolených rizikových skupin.
Jan Vavrečka
19. 7. 2013
Lesní ovoce se hodí k přípravě letních nápojů i místo chemické kosmetiky
Lesní jahody, borůvky, ostružiny, maliny… drobné ovoce s velkým efektem. V létě ho oceníme nejen do osvěžujících nápojů, ale i jako zdroj prospěšných a léčivých látek.
Simona Procházková
19. 7. 2013
V cestovní lékárničce nemají být zbytečnosti
Chystáte se na dovolenou a už máte spakováno? Možná vám ještě jedna důležitá věc chybí. Cestovní lékarnička na míru. Nebudete s sebou vozit zbytečné obvazy, jen to, co opravdu potřebujete.
Kateřina Čepelíková
18. 7. 2013
Syrové brambory léčí, zelené jsou jedovaté
Celý brambor je jedovatý, ovšem kromě hlíz. Ty mají naopak skvělé vlastnosti, uplatní se v přírodní léčbě i kosmetice. Jen pozor – zelené nebo přehnojené hlízy brambor jsou nebezpečné.
Simona Procházková
18. 7. 2013
Jídlo je všude aneb Kolik znáte přirovnání
Co pro nás znamená jídlo, nevyjadřuje jen naše hlava zasutá věčně v lednici, ale taky desítky rčení, přirovnání, přísloví s názvy potravy. Je jich, no, jako máku. Určitě neznáte všechny.
Tomáš Novák
18. 7. 2013
Výroba domácího sýra si žádá dovolenou
Snad každý dnes po domácku vyrábí vlastní potraviny a na zahradě krom banánů pěstuje všechny potřebné vitamíny. Chci splynout s davem a pouštím se do vlastní výroby sýra. Pohořím?
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2013
Jsme bolestínci a zbytečně se cpeme léky
Jsme takoví srabi? Nedokážeme snést ani tu sebemenší bolest. Stačí malé píchnutí a okamžitě saháme po lécích. Neřešíme příčinu, ale příznaky. Ale proč? Jde to přece i jinak.
Taťána Kročková
17. 7. 2013
Bylinkový speciál: Měsíček lékařský
Své „příjmení“ nemá jen tak pro nic za nic. Je to léčivka, která stimuluje činnost žlučníku, ulevuje žaludku, zbavuje tělo kvasinek a plísní. Poradíme, jak a kdy ho sbírat, aby ulevil.
Soňa Zimčíková
16. 7. 2013
Co dělat, aby vám nebylo špatně v autě… bez chemie
Cestovní nevolnosti, trávicí obtíže či spáleniny od slunce – to mohou být stinné stránky letní dovolené. Dají se zvládnout s pomocí přírody i bez chemických preparátů.
Simona Procházková
16. 7. 2013
Průzkum: kdo u nás kupuje biopotraviny?
Bio vnímáme jako potravinu bez chemikálií a hnojiv, a rovněž jako zdravější variantu konvenčního stravování. Průzkum také ukázal, proč si někteří lidé biopotraviny nekupují.
Hana Bačíková
16. 7. 2013
Kuřata jím dál. Tušila jsem, že se nevyrábí z plastu
Zápach masa. Vlhko, chlad. Stovky kuřat. V přepravkách na porážku. Na pásech na kuchání. Na hácích pod stropem na zpracování. Sunou se napříč halami. Střih. Vůně. Šunka, párky, klobásky.
Lenka Krbcová
15. 7. 2013
15 způsobů, jak využít med pro zdraví
Říká se, že „sklenice včelího medu – půl lékárny doma“. Není to nadsázka, stačí vědět, kdy a jak med použít. Med je oblíbený v lidovém léčitelství a ani prášky ho nepřekonají.
Hana Bačíková
15. 7. 2013
Jóga smíchu nerozlišuje mezi předstíraným a skutečným smíchem
Smích léčí nejen duši, ale i tělo. Že byste se rádi smáli, ale nemáte čemu? Pak vyzkoušejte jógu smíchu. Ta už vás smát naučí, bez důvodu, bez vtipu. Kdo se směje, prodlužuje si život.
Monika Hájková
12. 7. 2013
Superpotravina quinoa je jídlo – chameleon
Chuťově se přizpůsobí ostatním ingrediencím. Obohatí jídelníček vegetariánům, veganům i při redukční dietě. Navíc ji mohou konzumovat i lidé s celiakií. Quinoa je nenápadná nutriční bomba.
Beáta Bačíková
12. 7. 2013
Bylinkový speciál: Brusnice borůvka
Borůvky nejsou jen ideálním ovocem pro letní koláč. Ať už sušené, čerstvé či mražené pomáhají při léčbě průjmu, cukrovky, ekzému a opařeninách. Zjistěte, jak je pěstovat a uchovávat.
Soňa Zimčíková
11. 7. 2013
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika
ROZHOVOR – Český spotřebitel není ve svých stravovacích návycích o nic lepší, ani o nic horší než průměrný evropský spotřebitel, naznačuje jeden z šéfů firmy UNILEVER Hans Zevenbergen.
Petr Havel
11. 7. 2013
Nezaměstnaní tloustnou. A víc kouří
Nezaměstnaný má víc času na jídlo, navíc volí levnější potraviny, které jdou „na váhu“. Jenže coby obézní má menší šanci najít práci. Co s člověkem, který se při pohovoru nevejde do židle?
Tomáš Novák
11. 7. 2013
Za jak dlouho z těla odbouráte panáka vodky?
Léto patří k obdobím, kdy si více než kdy jindy dopřáváme alkohol. Sednout pak za volant je hra nejen s vlastním životem. Spočítejte si proto, kdy už vám v žilách nekoluje ohnivá voda.
Kateřina Čepelíková
10. 7. 2013
Potraviny na pranýři visí už rok. Nejhůř dopadla vína a uzeniny
Spotřebitelé si portál pranýřující nejhorší potraviny v ČR oblíbili, mezi odborníky budí rozpaky. Nejvíc v žaludku leží výrobcům a prodejcům potravin. Vyhrožují tvůrcům desítkami žalob.
Lenka Krbcová
10. 7. 2013
Kořen kudzu snižuje chuť na jídlo i alkohol
Kudzu je pro jedny jen otravný plevel. Pro jiné škrob, který se používá v makrobiotické kuchyni. Má ale i jiná využití. Pomůže třeba s redukční dietou při hubnutí i v boji se závislostí.
Taťána Kročková
10. 7. 2013
Káva s hřebcem už vaši erekci nepodpoří
Aktualita
Není káva jako káva, ta s bujarým hřebcem na obalu obsahuje zakázanou látku na podporu erekce. Kardiaci a lidé s vysokým tlakem by se před ní měli mít na pozoru. Nemáte ji doma?
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2013
Bylinkový speciál: Anýz
Aromatickou bylinku příbuznou kopru využijete v kuchyni na sladko i na slano, pomůže od bolestí hlavy, křečí i při nadýmání. Vypěstovat si ji podle doporučení odborníka zvládne každý.
Soňa Zimčíková
9. 7. 2013
Kdo stojí za jogurty Activia? České stračeny
Vyrazili jsme na obhlídku závodu, který za svými zdmi vyrábí jogurty i nápoje Activia. Žádné zahraniční mléko, žádná konzervace, ze země se by se dalo jíst. Podívejte se sami.
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2013
Můžu si na chatě dojít k místnímu doktorovi? Trable během dovolené mají řešení
Letní pobyt je fajn, ale jen do té doby, než se objeví nějaká lapálie. I drobný zdravotní problém je náhle těžko řešitelný. Musíme jet desítky kilometrů ke svému lékaři? Jde to i jinak.
Lenka Krbcová
9. 7. 2013
Soutěž: Natřete to štípancům – vyhlášení výherců
Aktualita
Právě na tyto dny předvídali odborníci útok komárů. Snad jim předpověď nevyjde, ale kdyby přeci jen… zapojte se do soutěže a vyhrajte gel, který chladí a mírní následky poštípání.
Redakce
8. 7. 2013
Žitný celozrnný chléb má výjimečnou chuť po povidlech
Žitu nebyla věnována taková šlechtitelská pozornost, proto je svou podstatou bližší původní plodině než například pšenice. Jeho nutriční hodnota je velmi vysoká a má i léčebné účinky.
Hana Bačíková
8. 7. 2013
Nejčastější mýty o kojení
„V porodnici mi řekli, že mám blbá prsa, že kojit nebudu.“ Jeden z nesmyslů, který může „zazdít“ kojení. Přitom kojit může prakticky každá žena, jen se musí vyvarovat tradovaných omylů.
Lenka Krbcová
8. 7. 2013
Neumíme správně kojit. Na internetu je milion špatných rad
ROZHOVOR – Říká se o ní, že rozkojí i tatínky. Laktační poradkyně IVANA FISCHEROVÁ už viděla kojit tisíce dětí i hodně zoufalých matek. „Jsou přeinformované a chtějí kojit podle návodu.“
Lenka Krbcová
8. 7. 2013
Bylinkový speciál: Heřmánek pravý
Pokud se vám špatně hojí jizvy, oči máte co chvíli plné ječných zrn a trpíte na záněty a koliky, vsaďte na heřmánek. Ať už ve formě čaje, koupele, kloktadla, obkladů či mastí.
Soňa Zimčíková
5. 7. 2013
11 347
–
11 377
/
16 815
První strana
Předchozí strana
360
365
366
367
368
369
370
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji