největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
11 285
–
11 315
/
16 815
První strana
Předchozí strana
360
363
364
365
366
367
370
Následující strana
Poslední strana
Pozor, ve vínech jsou syntetická barviva
Aktualita
GALERIE: Falšování vín neustává. Inspekce upozorňuje na nové nálezy a nejčastější praktiky podvodníků.
Lenka Krbcová
21. 8. 2013
Konopí v lékárnách? Na papíře ano, v praxi ne
Projekt konopí do lékáren stále vázne. Nekonečný příběh začíná připomínat seriál o tom, jak se čeští pacienti nemohou dočkat léčebného konopí. Momentální zápletka? Nefunkční registr.
Kateřina Kolářová
21. 8. 2013
Kokosový a palmový olej – velmi levné tuky, kterým je lépe se vyhnout
Naším problémem není tuk, ale spíše typy tuků, které konzumujeme. Laciné tropické tuky většina firem používá k výrobě různých druhů potravin. Počínaje pečivem až po trvanlivé potraviny.
Hana Bačíková
21. 8. 2013
Nový nápad za všechny peníze: Dávat Klasu na pšenici je blbost
Klasa je nejznámější značkou kvality potravin. Vynechme teď podmínky jejího udělování i sumy za propagaci. Klasa chce být nově udělována i surovinám a jídlům. A co takhle vodě v potoce?
Petr Havel
20. 8. 2013
Hmyz vytrvale útočí. Poradíme vám, jak zmírnit následky poštípání
Jezdíte často na chalupu? Chodíte rádi na houby? Nebo se chystáte na dovolenou na některý z řeckých ostrovů, kde komáři či vosy nejsou vzácností? Potom se na štípance dobře připravte.
20. 8. 2013
Červená řepa – recepty pro zdraví
Červená řepa je blahodárný kořen. Obsahuje zdraví prospěšné látky a zvyšuje obranyschopnost organismu. Mimo jiné ovlivňuje činnost střev, což se hodí při problémech s průjmy či zácpou.
Simona Procházková
20. 8. 2013
Potraviny v akci: Ve slevě byla nejčastěji Coca-Cola
Existují potraviny, které jsou permanentně v akci a kupovat je draze nemusíme. Našli jsme však i výrobky, které do akce moc nechodí, a proto se vyplatí udělat si zásoby. Které to jsou?
Kateřina Čepelíková
19. 8. 2013
Máme za sebou „to nejhorší“. Omyl
Někdo se z hrozného zážitku, ztráty peněz nebo zaměstnání „oklepe“. Jiný zůstává „ochrnut“. Ono ochrnutí může nastat i po té, co dotyčný uskuteční „záchranné práce“ a je z nejhoršího venku.
Tomáš Novák
19. 8. 2013
Očkování pro a proti: šéf vakcionologů versus rebelující lékařka
Předkládáme vám zřejmě nejrozsáhlejší polemiku na téma očkování u nás. Vyvolali ji rodiče, kteří vakcínám nevěří nebo se o nich chtějí dozvědět víc, než prozrazuje oficiální propaganda.
Lenka Krbcová
16. 8. 2013
Netradiční plody: kdoule, mišpule a spol.
Klikve, jeřabiny, dřišťál, moruše, trnka… Netradiční plody zpestří jídelníček, jsou dobré a zdravé. Zkuste recept na kdoulový „sýr“, je to bomba a v chladu vydrží i několik měsíců.
Taťána Kročková
16. 8. 2013
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
,
Lenka Krbcová
15. 8. 2013
Henna a přírodní barvení: vlasy obarví, ochrání a nezničí
ROZHOVOR – Chemické látky v barvách ničí vlasy a způsobují alergie. I barvené vlasy mohou být zdravé. HANA ŠTIKOVÁ ví, jak se vyhnout zbytečné chemické zátěži. Díky rostlinným barvám.
Andrea Pencová
15. 8. 2013
Testování kvality potravin stojí i 8 tisíc. Prodejci ho využívají
ROZHOVOR – V letácích i přímo na výrobcích se začaly objevovat pečetě kvality, o jejichž existenci, původu a zárukách málokdo něco tuší. Zjistili jsme, co zlatá medaile na potravinách znamená.
Kateřina Čepelíková
14. 8. 2013
Sjednejte si cestovní pojištění jednoduše online a během pár minut
Jedete na dovolenou do zahraničí a přemýšlíte, kde se pojistit? Nemáte čas prohlížet nabídky pojišťoven? Nechte to na nás. Najdeme to nejvýhodnější pojištění pro vás i vaši rodinu.
14. 8. 2013
Máte urologické potíže? Právě teď roste zlatobýl
Trápí vás problémy s ledvinami nebo trpíte častými záněty močových cest? Celík zlatobýl je vynikající bylina na urologické potíže. Existují i další způsoby, jak ulevit ledvinám.
Taťána Kročková
14. 8. 2013
Malinový džem z Kauflandu byl falšovaný. A není v tom sám
Aktualita
GALERIE: Potravinářská inspekce odhalila další klamání zákazníků. Společnost Kaufland prodávala džem údajně v extra kvalitě, ve skutečnosti nastavovaný lacinou ovocnou složkou.
Lenka Krbcová
13. 8. 2013
Bylinkový speciál: Česnek medvědí
Připomíná konvalinku, ale na rozdíl od ní není jedovatý. Jeho listy chutnají jako stroužky česneku, ale na rozdíl od nich jsou výrazné. Vypěstujte si česnek medvědí podle našich rad.
Soňa Zimčíková
13. 8. 2013
Čeští mlékaři vstoupili do světové síně sýrařské slávy
Image tuzemských sýrů oproti zahraniční konkurenci není dlouhodobě moc dobrá – snad proto, že značná část našich spotřebitelů konzumuje převážně rozličné verze eidamů. Přitom sýry umíme.
Petr Havel
13. 8. 2013
Jak ušetřit za léky a kosmetiku? Skliďte záhon
Rajčata, mrkev, cuketa, okurky… Zelenina, kterou teď sklízíme a třeba už ani nevíme, co s ní, se hodí i jinam než do hrnce. Můžeme ji využít pro zdraví našeho těla i pokožky.
Simona Procházková
13. 8. 2013
Nové konopné lázně jsou největší v Evropě
Aktualita
GALERIE: Unikátní konopné lázně se otvírají ve Volarech. Nabídnou konopné procedury, na konopí bude zčásti založena i místní strava. Na pohled se nijak zvlášť neliší. Podívejte se.
Lenka Krbcová
12. 8. 2013
Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin
Párky z masa u zákazníků brutálně pohořely. Víc chutnají ty s drůbežím separátem, totiž strojně odděleným masem. A to přesto, že separát má image odpadu. Právem?
Lenka Krbcová
12. 8. 2013
Proč se lidi stydí
Stud u zvířat nenajdeme, jde o specificky lidskou emoci. Plyne z pocitu „porušil jsem obvyklé normy“. Stud je blokující, nebahněte se v něm.
Tomáš Novák
12. 8. 2013
Bylinkový speciál: Stévie sladká
Čerstvá, sušená nebo zmrazená, stévie si zachovává sladivost, která je až 300× vyšší než u cukru. Ať už chcete ušetřit kalorie nebo peníze, pusťte se do pěstování. Není to žádná věda.
Soňa Zimčíková
9. 8. 2013
Zpomalování stárnutí vašich kožních buněk je kanadský žertík
Nebudeme tvrdit o našich výrobcích a obchodnících s kosmetikou, že to jsou lumpové, podvodníci, sprosťáci či lháři, kteří jen profesionálně okrádají ty druhé. Vsadíme na druhou možnost.
Jan Vavrečka
9. 8. 2013
Vyzkoušeli jsme zavařovací recepty: Marmeládu podle babičky i moderní pesto
K zavařování mě dovedla nutnost. Když jsem zjistila, co vše se vejde do zavařeniny z krámu, zařekla jsem se, že ji už nikdy nevložím do nákupního košíku. Nezbylo, než si ji vyrobit.
Jana Poncarová
9. 8. 2013
Asijskou kuchyni v českém čínském bistru neochutnáte. Ani náhodou
Pokud na dovolenou vyrážíte dál než na chatu na Šumavě, pak vám přijdou vhod rady delegátky, která procestovala kus světa. Poví nám, jak se stoluje, jí a pije v Číně, Indii a Vietnamu.
Kateřina Čepelíková
8. 8. 2013
Mocná koření z babiččiny zahrádky
Kopr, libeček, yzop, fenykl, kmín… Bylinky, které pěstovaly na svých zahrádkách už naše babičky. A dobře věděly proč. Připomeňme si, k čemu se dají využít.
Simona Procházková
8. 8. 2013
Bylinkový speciál: Kopřiva dvoudomá
Je to plevel, se kterým neúspěšně bojujeme na zahradách rok co rok. Což takhle složit zbraně a být s kopřivou zadobře? Pomůže nám při cukrovce, plynatosti i s vypadávajícími vlasy.
Soňa Zimčíková
7. 8. 2013
Umělý hamburger způsobí rozvojovému světu ještě větší potíže
První hamburger in vitro prý znalcům chutnal. Karbanátek za čtvrt miliónu liber má spasit svět. To je totální nepochopení problémů rozvojového světa. Nehledě k tomu, že nemůže být dobrý.
Petr Havel
7. 8. 2013
Hemofilie je genderově nekorektní
Porucha srážlivosti se neprojevuje ani tak potoky krve, jako spíš věčnými modřinami. Tělo plné podlitin ale mají pouze muži. Ženy na ně hemofilii „jen“ přenášejí.
Lenka Krbcová
7. 8. 2013
Deset nejoblíbenějších salátů: nej je ledový
V obchodech je k mání kolem dvaceti různých druhů salátů. Víte, jak s kterým nakládat, k jaké úpravě se hodí a jak podpoří naše zdraví? Nabízíme přehled deseti nejoblíbenějších druhů.
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2013
11 285
–
11 315
/
16 815
První strana
Předchozí strana
360
363
364
365
366
367
370
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji