největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 944
–
10 974
/
16 709
První strana
Předchozí strana
350
352
353
354
355
356
360
Následující strana
Poslední strana
Kam s ním? Demencí přibývá, péče chybí
„Můžeme nechat babičku samotnou doma? Mívá vidiny, naposledy dala rychlovarnou konvici na plynový vařič… Co když zapálí celý panelák?“ Takové otázky po čase vyvstanou v mnoha rodinách. Demencí trpí 130 tisíc Čechů, odbornou péči má jenom čtvrtina z nich.
Jan Drahorád
17. 12. 2013
Mazlíčci mají hřbitov. Mrtvorozené děti spalovnu
ROZHOVOR – Slovo pochovat má v českém jazyce dvojí význam: vzít chlácholivě do náručí a pohřbít. Někdy není rodičům dopřána ani jedna z těchto možností. Jana Hynková to chce změnit.
Lenka Krbcová
16. 12. 2013
Knihy, které šokovaly svět: Zkorumpovaná farmacie a Prolhaná věda
Komerční sdělení
Vyšly šokující knihy Bena Goldacra, poukazující na to, jak lidé trpí a umírají kvůli tomu, že lékařská profese připustila, aby zájmy průmyslu předčily zájmy pacientů.
16. 12. 2013
Plýtváme potravinami, ale nevíme, jak moc
V oblasti třídění odpadu je naše chování dáváno za příklad země, která v tomto směru patří k nejvzornějším v Evropě. V případě plýtvání jídlem, tedy třídění „potravinářského odpadu“, v podstatě nevíme, jak na tom jsme.
Petr Havel
16. 12. 2013
Jmelí je jedovaté. Asi jako alkohol
Vysává ze stromů život, částečně na nich parazituje a přesto ho po staletí považujeme za symbol štěstí a lásky. Toxické jmelí není ale jen vánoční poloparazit, léčí i řadu nemocí.
Kateřina Čepelíková
13. 12. 2013
Hřebíček je účinný lék na bolavé zuby
Hřebíček má dezinfekční a lokálně znecitlivující účinky. Silice otupuje citlivost zubního nervu. Domácí příprava ústní vody nebo hojivé tinktury je přitom jednoduchá.
Simona Procházková
13. 12. 2013
Kateřina Cajthamlová se vrací v pořadu DoktorKA
Aktualita
Show o tom, jak snadné je žít zdravě. Tak avizuje česká televize jednu z programových novinek příštího roku.
Lenka Krbcová
12. 12. 2013
Skořice s vanilkou má afrodiziakální účinky
Voňavé koření využijete i jinak než na vaření. Skořice působí antibakteriálně a podporuje prokrvení. Připisují se jí afrodiziakální účinky, zejména v kombinaci s vanilkou a ženšenem.
Simona Procházková
12. 12. 2013
K nejkvalitnějšímu olivovému oleji se musíte propít
Víno, sýry i čokoládu dnes degustuje kde kdo. Buďte originální, dejte lahve dohromady a uspořádejte s přáteli ochutnávku olivových olejů. Poradíme, jak na to i co která chuť značí.
Kateřina Čepelíková
12. 12. 2013
Dá se proti alergii na ořechy „očkovat“?
Nějakou alergii má dnes každý druhý. Možná i proto, že masově nemřeme hlady, ve válkách ani na infekční choroby, věnujeme této problematice značnou pozornost. Jaká léčba je nejúčinnější?
Pavel Houser
12. 12. 2013
Greenpeace vyzývá Tesco: Nedělejte z Čechů zákazníky druhé kategorie
Aktualita
Z oceánů vylovíme víc ryb, než stihne dorůst. Abychom za dvacet let měli co lovit, Tesco odebírá ryby jen z odpovědně spravovaných a obnovitelných zdrojů. Ale pouze v Británii.
Kateřina Čepelíková
11. 12. 2013
Ošemetná statistika: Nejíme zdaleka tak dobře, jak o sobě tvrdíme
Každý se dnes kasá tím, že mu jde o kvalitu potravin a zdraví. Nové statistiky naopak ukazují, že skladba našeho jídelníčku se zhoršila. Matoucí je pak výraz „soběstačnost ve spotřebě“.
Petr Havel
11. 12. 2013
Nová metoda léčby lupénky je hrazena pojišťovnou
Lupénka je nepříjemné kožní onemocnění. Léčí se dlouhodobě a vyžaduje disciplínu pacienta. V ČR nyní otevřelo pracoviště, které jako jediné nabízí novou metodu léčby – excimerový laser.
Michal Sičák
11. 12. 2013
Vánoční formičky si můžete vytisknout. Trvá to dvě hodiny
Aktualita
Zatím je to spíše kuriozita, ale prvním mobilům v kufru jsme se taky smáli. Technologie 3D tisku umožní vytisknout třeba vykrajovátko podle vlastního návrhu.
Lenka Krbcová
10. 12. 2013
Některé děti se nenarodí svým rodičům
Mlčet, nebo říci pravdu o osvojení? Adoptivní rodiče od ledna nemají na výběr. Měli by se však vyhnout nesmyslům typu: „Nejsme tvoji rodiče.“ To totiž opravdu jsou.
Tomáš Novák
10. 12. 2013
Badyán provoní perníčky i kosmetiku
K Vánocům patří chuť a vůně koření. Perníčky, svařák… Voňavé části exotických rostlin mají ale i léčivé a zkrášlující účinky. Badyán vyžene bacily z těla a vyčistí pleť.
Simona Procházková
10. 12. 2013
Bylinkový speciál: Pohanka
Univerzální bylinka, která si poradí s opary, křečovými žilami, hemoroidy i ekzémy. Navíc výborně chutná v polévkách, pomazánkách či jako příloha k masu. Podlehněte všestranné pohance.
Hana Michalíková
9. 12. 2013
Kapr musí pořád plavat. I když je mrtvý
Český kapr dobývá zahraniční pulty. Více než polovina kaprů z třeboňských rybníků míří do Německa a Francie. V cizině ho připravují jinak než u nás. My obvykle smažíme – a často špatně.
Kateřina Čepelíková
9. 12. 2013
Jedlé kaštany: recepty nejen do kuchyně
Kaštany mají vyšší energetickou hodnotu než brambory. U nás nejsme moc zvyklí je připravovat, maximálně si je koupíme pečené u stánku. Hodí se i pro obklady či přírodní kosmetiku.
Simona Procházková
9. 12. 2013
Farmářské trhy se ruší kvůli počasí
Aktualita
Někteří pořadatelé farmářských trhů se rozhodli vzhledem k silnému větru preventivně zrušit prodej v nejbližších dnech.
Lenka Krbcová
6. 12. 2013
Jak odmítnout povinné očkování – 2. díl
Mezi odmítači očkování a rodiči, kteří se jen nechtějí bezvýhradně podřídit danému systému, se velmi účelově nerozlišuje. Odmítat se dá ledacos a mnoha různými způsoby. Ukážeme si jak.
Jan Vavrečka
6. 12. 2013
Vánoční cukroví podle dnešních receptů má hodně tuku. No a co?
3:2:1. Takový bývá podíl mouky, tuku a cukru při vánočním pečení. Máslo v cukroví i vánočce lze více či méně či úplně nahradit rostlinnými tuky. Jenže z hlediska chuti je nepřekonatelné.
Petr Havel
6. 12. 2013
Chudák Mikuláš, je úplně dutej
Vyrobit tabulku čokolády zvládnete i v domácích podmínkách, ale dutou figurku zvládnou jen v řádně vybavené čokoládovně. Bez podivné centrifugy by nebyly vánoční kolekce. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
5. 12. 2013
Hliníku z vakcín se do těla vstřebá méně než při kojení, tvrdí zastánce očkování
Kojenec dostane podle imunologa Marka Petráše do těla více hliníku z mateřského mléka než z běžných vakcín. Odpůrci očkování říkají něco jiného. Ti však na akci o očkování chyběli.
Jan Drahorád
5. 12. 2013
Bylinkový speciál: Zázvor
Neobejde se bez něj asijská kuchyně, některé druhy piva, limonád a cukroví. Má nasládlou chuť tropického ovoce a ostrost pepře. Zázvorový čaj zahání bolest ledvin a aktivuje cévní systém.
Hana Michalíková
4. 12. 2013
Kapr z internetu
Ryby na vánoční stůl nemusí pocházet jen z kádí nebo z pouličních prodejů. Jsou i jiné možnosti, jak pořídit třeba kapra. Levněji a se zárukou původu.
Petr Havel
4. 12. 2013
Je chorobné lhářství choroba? Ne, pokud nevidíte kolenem
Syndrom barona Prášila, bájivá lhavost je něco zcela jiného než halucinace a bludy, které provázejí psychická onemocnění. Nemocný je o svém bludu přesvědčen. „Chorobný lhář“ jen kecá.
Tomáš Novák
4. 12. 2013
Prolhaná věda nelže
Pochybujete, jak a čím se léčit, a tápete, komu a čemu věřit? Přečtěte si knížku Prolhaná věda. Ne že byste pak měli jasno. Ale budete pochybovat a tápat o něco informovaněji.
Lenka Krbcová
3. 12. 2013
Jak se dostat k čerstvé zelenině i v zimě? Pomůže Adresář farmářů
Nová mobilní aplikace Adresář farmářů vám poradí, kde najít nejbližšího dodavatele ovoce, zeleniny, ale i vajec nebo čerstvého mléka do vašeho letošního domácího vánočního cukroví.
Beáta Bačíková
3. 12. 2013
Bylinkový speciál: Jitrocel kopinatý
Babí ucho, hojílek, myší ouško, psí jazýček – tolik jmen patří bylině, která našla uplatnění jak v polévkách či omáčkách, ale hlavně v sirupech proti kašli či odvarech proti zácpě.
Hana Michalíková
2. 12. 2013
Vánoce za katrem: Kapr, cukroví a na Silvestra svíčková
Jeden den stravování ve vězení přijde na 57 Kč. Víme, co se za takovou sumu dá uvařit a jak potom vypadá jídelní lístek v Ruzyňské věznici, kde si vězni dávají dvě teplá jídla denně.
Kateřina Čepelíková
2. 12. 2013
10 944
–
10 974
/
16 709
První strana
Předchozí strana
350
352
353
354
355
356
360
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji