největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 944
–
10 974
/
16 815
První strana
Předchozí strana
350
352
353
354
355
356
360
Následující strana
Poslední strana
Na chrápání prášky nemáme. Máme masky
Když dva lidé chrápou stejně, nemusí to být totéž. Prášky nepomohou ani jednomu. Pro jednoho se nabízí operace, druhému – pokud jde o nebezpečnou spánkovou apnoe – pomůže speciální maska.
Tomáš Novák
10. 2. 2014
Nejoblíbenější pizza v ČR je Capricciosa. Hlavně večer
Aktualita
Pizza bude mít tuto neděli svátek, pojďme se podívat, jakou máme v Česku nejraději a kdo si ji nejčastěji objednává. Zabrousíme i do historie.
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2014
Osteoporózy se dožije každý, říká primářka
Pokud jste do svých 22 let neřešili přísun vápníku a vitaminu D, počítejte na stará kolena s osteoporózou. Tedy s řídnutím kostí, tudíž s častými zlomeninami i po banálních traumatech.
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2014
Jak užívat goji? Pro zdraví, na chuť i v kosmetice
Goji – plody kustovnice čínské – vzhledem připomínají rozinky. Liší se chutí i svými účinky. Podporují dlouhověkost, zvyšují sexuální apetit a hodí se do přírodní kosmetiky.
Simona Procházková
7. 2. 2014
Jeden člověk stojí pojišťovnu skoro 24 000 korun
Galerie
Za průměrného pojištěnce dá letos VZP skoro o tisícovku víc než loni. V průměru letos pojišťovna vydá za péči o jednoho klienta 23 842 korun. Loni to bylo méně o 957 korun (tj. 4,18 %).
Redakce
6. 2. 2014
Bylinkový speciál: Jahodník obecný
Plody obohatí letní zákusky a nápoje, zbytek jahodníku pak poslouží léčebným účelům. Čaj z listů čistí krev, čaj z kořenů pak využijete jako kloktadlo dutiny ústní.
Hana Michalíková
6. 2. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Večer se už nesmí jíst
Mnozí z nás se trápí dietami a dodržují různá doporučení a pravidla. Někdy však v dobré víře můžeme na svém těle napáchat více škody než užitku.
Lenka Krbcová
6. 2. 2014
Na nespavost platí bylinky, salát a šlapání vody
Nemůžete spát a zobete prášky? Zkuste to jinak. Do říše snů vás ukolébá voňavá koupel, bylinkový čaj i krátká chůze v ledové vodě.
Simona Procházková
6. 2. 2014
Podíl národních potravin: Slováci obešli EU. Co my?
Slovensko zavedlo povinné zveřejňování podílu prodeje národních potravin v řetězcích. Jenže obešlo Brusel a EU toto opatření pravděpodobně neschválí. Jak tento nápad dopadne u nás?
Petr Havel
5. 2. 2014
Spočítejte si, kolik můžete ušetřit za spotřebu plynu a elektřiny
Komerční sdělení
Také nechcete zbytečně vyhazovat peníze oknem a platit stále vyšší účty za plyn a elektřinu? Změňte dodavatele. Rozdíly mezi cenami jednotlivých dodavatelů se značně liší.
5. 2. 2014
Proč je chyba, aby si děti dělaly úkoly večer
Dítě má jít do školy dostatečně vyspané, to platí jednoznačně. Počet prospaných hodin ale není všechno. Záleží jak na kvalitě spánku, tak i na jeho čase.
Tomáš Novák
5. 2. 2014
Každá čtvrtá zakysaná smetana je šizená
Test
Čtvrtina zakysaných smetan uvádí spotřebitele v omyl, zjistil dTest. Obsahují méně tuku, než tvrdí na etiketě. Na chuti mnohým z testovaných výrobků ubírá přidaný škrob.
Redakce
4. 2. 2014
Mikrovlnka, nebo sporák? Je to jedno
Mikrovlnka je dnes už něco jako dobrý přítel. Svěřujeme jí dobré i nechutné, na blízku ji máme každý den. Jenže dá se jí věřit? A umí upéct výbornou bábovku?
Kateřina Čepelíková
4. 2. 2014
Píská vám v uchu? Zásadní je nemyslet na to
Šumí to, píská, hučí, praská? Podobné zvuky v uchu nebo v hlavě bez zvukového zdroje ze zevního prostředí mají odborný název – tinnitus. Kde se bere a co s ním?
Zdeněk Čada
4. 2. 2014
Inspekce odhalila tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu
Galerie
Státní zemědělská a potravinářská inspekce prověřila podezřelou zásilku potravin z Vietnamu. Zjistila značné množství potravin ve stavu neakceptovatelném pro vpuštění do vnitřního trhu EU.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Přeočkování proti žluté zimnici již není nutné
Aktualita
Žlutá zimnice patří mezi závažná smrtelná onemocnění. Očkování pro turisty vyrážející do rizikových oblastí je v podstatě povinné. Nyní se jeho podmínky mění.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Jak rostly ceny potravin? Podívejte se
Galerie
Půjčka na brambory? Zní to snad bizarně, zdražování potravin však dělá mnohým starosti. Desetina lidí si je ochotná na jídlo půjčovat. A právě brambory podražily během posledních let nejvíce.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Máte kašel? Zabalte se, prosím
Víte, jak léčit kašel? Pomalu a přírodní cestou. Hlavní díl práce odvedou bylinky, k uzdravení pomohou voňavé inhalace a masáže. Vhodnou doplňkovou léčbou při kašli a nachlazení jsou zábaly.
Simona Procházková
3. 2. 2014
Chceme jenom dokonalé děti. Ostatní „ukončíme“
„Je to prostě biologický materiál. To si tak nemůžeme brát. To bych tu mohla brečet od rána do večera,“ říká patoložka. Přesto jsou případy, které ji zlobí. Také podle genetiků končí potratem i vady, s nimiž by se dalo dobře žít.
Lenka Krbcová
31. 1. 2014
Hraška: moc dobrý návrat ke kořenům
Hraška představuje originální způsob konzumace hrachu. Unikátní český výrobek je připravený z přírodních produktů, neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva.
Petr Havel
31. 1. 2014
Bylinkový speciál: Rakytník řešetlákový
V jednom kilogramu plodů rakytníku je tolik vitamínu C a A, kolik lidské tělo využije za půl roku. Pokud by se vám jeho chuť zdála být příliš intenzivní, uvařte si z rakytníku sirup nebo džem.
Hana Michalíková
30. 1. 2014
Incest: Tatínkova hodná holčička
Incest, česky krvesmilstvo, je pohlavní styk mezi blízkými příbuznými. Nejčastěji to bývá incestní chování otce vůči dceři nebo sexuální kontakt mezi sourozenci.
Tomáš Novák
30. 1. 2014
Budeme rybí tuk pěstovat na polích?
Jen izolovaného rybího tuku se ročně vyrobí asi milion tun. Zásoby mořských ryb se tenčí a poptávka po nich roste, i kvůli víře v prospěšnost omega-3. Vědci proto testují „rybí tuk“ z rostlin.
Pavel Houser
30. 1. 2014
Inspekce se zaměřila na potraviny se značkou Klasa
Aktualita
Klasa na obalech má zákazníkům pomáhat v orientaci při nákupu. Kritéria udělování této značky jsou však někdy zpochybňována. Při kontrolách SZPI výrobky obstály bez závad.
Lenka Krbcová
29. 1. 2014
Kojení do dvou let povinně. To je nápad!
Aktualita
Hloupý, ovšem. A naštěstí ne náš. Doufejme, že tento návrh ze zahraničí se nestane inspirací pro české zákonodárce.
Lenka Krbcová
29. 1. 2014
Jak s piercingem o zuby přišel
Piercing v dutině ústní může být sice frajeřina, ale taky začátek konce dosud zdravého chrupu. Kov v ústech je pohroma i pro plomby. A co teprve, když piercing ve spánku vdechnete…
Kateřina Čepelíková
29. 1. 2014
Český zákazník uvěří skoro všemu
Potraviny mají u nás bohužel tak špatnou pověst, že fámy o jejich falšování padají na úrodnou půdu. Po mase plném vody nás „křehčené“ ovoce s nejrůznějšími éčky ani nepřekvapí.
Petr Havel
29. 1. 2014
Roman Vaněk: Musíme si uvědomit, že hospoda není kostelíček
Rozhovor
S Romanem Vaňkem jsme si povídali o jeho knihách, o tom, jak ho štve česká gastronomie, zloději knih i šmakulády v obchodech. Odtajnil i své plány pro letošní rok. Bude to prý mazec.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2014
Léčba rýmy bez chemie: medový křen a bylinky
Trápí vás rýma? Průběh můžeme usnadnit pomocí přírodních prostředků a bez chemických léků. Zkuste medový křen, bylinkové nosní kapky a slanou inhalaci.
Simona Procházková
28. 1. 2014
Řetězce šikanují farmářské obchody
Aktualita
Maloobchodní řetězce nechtějí pustit menší farmářské prodejny do obchodních center na lukrativních místech. Podmínky diktují supermarkety.
Lenka Krbcová
27. 1. 2014
Historické cukrárny
Pozvánka
V regionálním muzeu v Jílovém u Prahy je do 2. 3. 2014 k vidění výstava Historické cukrárny. Nechybí na ní ani prodejna s atrapami cukroví a původní formy či další cukrářské pomůcky.
Redakce
27. 1. 2014
10 944
–
10 974
/
16 815
První strana
Předchozí strana
350
352
353
354
355
356
360
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji