Hlavní navigace

Co si počít s avokádem a mangem?

18. 2. 2015

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
Vzhledově jsou si dost podobné, ale chuťově jsou diametrálně odlišné. Jak mango a avokádo vybrat a k čemu použít?

Výběr exotického manga nebo avokáda nemusí být věda. Stačí se jen před nákupem rozmyslet, kdy budete chtít ovoce konzumovat. Pokud si chcete pochutnat hned, musíte vybírat takové plody, které jsou k tomu určené. V některých obchodech jsou například označeny nápisem „ready to eat“. Tyto plody jsou měkčí a příjemně vyzrálé. V případě, že nakupujete plody, které budete jíst výhledově, kupujte mango nebo avokádo zelené a tvrdší, které je třeba nechat doma dozrát. Stanislava Mele, manažerka společnosti Tesco je doporučuje na dva až tři dny uskladnit v papírovém pytlíku, v pokojové teplotě. „Do pytlíku můžeme přidat také jablko, které proces zrání urychlí. Pozor – mangu ani avokádu nesvědčí nízké teploty, proto je nikdy nedáváme do lednice,“ varuje manažerka.

Mango přidejte k masu

U obou plodů jíme pouze dužinu, ke které se dostaneme tak, že mango oloupeme a rozpůlíme po ploše pecky. Pecku odstraníme, a dužinu můžeme nakrájet na tenké plátky. Přetnou se tak dlouhá vlákna, které mango obsahuje. Avokádo nejdříve podélně rozkrojíme kolem pecky, obě půlky se od sebe jednoduše oddělí a my pak z vyzrálého plodu měkkou máslovou dužninu vydlabeme třeba lžící. Následně můžete ihned konzumovat.

Exotická chuť manga a oříškovo-máslová chuť avokáda nejlépe vyniknou, když ovoce konzumujete čerstvé a syrové. Mango je výborné samotné, ale i v ovocném salátu. Zajímavým a chutným prvkem je mango v pokrmech s masem. Avokádo má jemnou máslovou chuť, díky které se hodí do různých druhů salátů, pro přípravu pomazánek a studených jídel.

zdroj: TZ Tesco

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).