největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 975
–
11 005
/
16 485
První strana
Předchozí strana
350
353
354
355
356
357
360
Následující strana
Poslední strana
Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin
Párky z masa u zákazníků brutálně pohořely. Víc chutnají ty s drůbežím separátem, totiž strojně odděleným masem. A to přesto, že separát má image odpadu. Právem?
Lenka Krbcová
12. 8. 2013
Proč se lidi stydí
Stud u zvířat nenajdeme, jde o specificky lidskou emoci. Plyne z pocitu „porušil jsem obvyklé normy“. Stud je blokující, nebahněte se v něm.
Tomáš Novák
12. 8. 2013
Bylinkový speciál: Stévie sladká
Čerstvá, sušená nebo zmrazená, stévie si zachovává sladivost, která je až 300× vyšší než u cukru. Ať už chcete ušetřit kalorie nebo peníze, pusťte se do pěstování. Není to žádná věda.
Soňa Zimčíková
9. 8. 2013
Zpomalování stárnutí vašich kožních buněk je kanadský žertík
Nebudeme tvrdit o našich výrobcích a obchodnících s kosmetikou, že to jsou lumpové, podvodníci, sprosťáci či lháři, kteří jen profesionálně okrádají ty druhé. Vsadíme na druhou možnost.
Jan Vavrečka
9. 8. 2013
Vyzkoušeli jsme zavařovací recepty: Marmeládu podle babičky i moderní pesto
K zavařování mě dovedla nutnost. Když jsem zjistila, co vše se vejde do zavařeniny z krámu, zařekla jsem se, že ji už nikdy nevložím do nákupního košíku. Nezbylo, než si ji vyrobit.
Jana Poncarová
9. 8. 2013
Asijskou kuchyni v českém čínském bistru neochutnáte. Ani náhodou
Pokud na dovolenou vyrážíte dál než na chatu na Šumavě, pak vám přijdou vhod rady delegátky, která procestovala kus světa. Poví nám, jak se stoluje, jí a pije v Číně, Indii a Vietnamu.
Kateřina Čepelíková
8. 8. 2013
Mocná koření z babiččiny zahrádky
Kopr, libeček, yzop, fenykl, kmín… Bylinky, které pěstovaly na svých zahrádkách už naše babičky. A dobře věděly proč. Připomeňme si, k čemu se dají využít.
Simona Procházková
8. 8. 2013
Bylinkový speciál: Kopřiva dvoudomá
Je to plevel, se kterým neúspěšně bojujeme na zahradách rok co rok. Což takhle složit zbraně a být s kopřivou zadobře? Pomůže nám při cukrovce, plynatosti i s vypadávajícími vlasy.
Soňa Zimčíková
7. 8. 2013
Umělý hamburger způsobí rozvojovému světu ještě větší potíže
První hamburger in vitro prý znalcům chutnal. Karbanátek za čtvrt miliónu liber má spasit svět. To je totální nepochopení problémů rozvojového světa. Nehledě k tomu, že nemůže být dobrý.
Petr Havel
7. 8. 2013
Hemofilie je genderově nekorektní
Porucha srážlivosti se neprojevuje ani tak potoky krve, jako spíš věčnými modřinami. Tělo plné podlitin ale mají pouze muži. Ženy na ně hemofilii „jen“ přenášejí.
Lenka Krbcová
7. 8. 2013
Deset nejoblíbenějších salátů: nej je ledový
V obchodech je k mání kolem dvaceti různých druhů salátů. Víte, jak s kterým nakládat, k jaké úpravě se hodí a jak podpoří naše zdraví? Nabízíme přehled deseti nejoblíbenějších druhů.
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2013
Antikoncepce „po“ není moc spolehlivá
Následky letní lásky na pár nocí mohou být doživotní. Existují sice pilulky „po“, které tomu mají zabránit, spolehnout se na ně však nedá. 50% pravděpodobnost rovná se nule, říká lékař.
Kateřina Kolářová
6. 8. 2013
Šupinatá kůže je příznakem nedostatku tuku v jídle
Lidé po celém světě konzumují příliš mnoho „špatného“ tuku. Samozřejmě všechny tuky nejsou špatné a jejich příjem ovlivňuje naše zdraví. Důležité jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny.
Hana Bačíková
6. 8. 2013
Geneticky modifikovaná kukuřice je v ČR na ústupu
Aktualita
V České republice se letos vypěstuje méně geneticky modifikované kukuřice než v minulém roce. To platí i pro celou EU, na rozdíl od ostatních zemí světa.
Lenka Krbcová
5. 8. 2013
Domácí zmrzliny podle receptu šéfkuchaře
Zmrzlinu s vepřovou želatinou, umělými dochucovadly a ztuženým tukem namísto smetany mají všude. Pravou domácí málokde. Tak si ji zkuste vyrobit podle našich exkluzivních receptů.
Kateřina Čepelíková
5. 8. 2013
Manažeři lžou, přísady použité v kosmetice musí být na obalu
Nová legislativa má chránit spotřebitele a stanoví proto přísnější pravidla pro označování kosmetických výrobků. Jenže výrobce či prodejce zatím nějaká ta nařízení nechávají v klidu.
Lenka Krbcová
5. 8. 2013
Krvácení dásní je známkou zánětu, o kterém ví celé tělo
Krvácení dásní při čištění zubů je problém, který bychom neměli házet za hlavu a snažit se ho řešit opatrnějším čištěním.
5. 8. 2013
Lékař nemá dělat jen „píchací servis“ na přání pacientů
Kdo nese odpovědnost za očkování? Chování lékaře ovlivňují skrytá pravidla a jeho pozice není jednoduchá. V očích přesvědčeného pacienta může být za manipulátora i „nevzdělaného blbce“.
Jan Vavrečka
2. 8. 2013
Vinařská turistika kvete díky moderním technologiím
Cesty po vlastech českých a moravských si můžete zpestřit relativně novou disciplínou zvanou winecaching. Jak se hledají poklady a získává vinná odměna, prozradí vinař Petr Marcinčák.
Kateřina Čepelíková
2. 8. 2013
Český česnek již koupíte na farmářských trzích
Aktualita
Farmářské trhy provoní lesní ovoce i první letošní český česnek. „Prodejce pečlivě vybíráme, chceme, aby prodávaný česnek byl 100% českého původu,“ říkají pořadatelé trhů.
Lenka Krbcová
1. 8. 2013
Chrápe? Všijte mu do pyžama tenisák
Mlaskáte, tleskáte, špunty do uší strkáte, to všechno jen proto, abyste neslyšeli, jak v noci „řeže dříví“? Zkuste naše tipy proti chrápání a pošlete spáče k doktorovi, možná má SAS.
Kateřina Čepelíková
1. 8. 2013
Každá profese chce jiné jídlo
Úředníky trápívá zácpa, jinak je jim celkem fajn. Ale co povolání, kde je člověk vystaven horku, zimě, chemikáliím nebo RTG záření? Jídelníček chemika, horníka či kotelníka se má lišit.
Hana Bačíková
1. 8. 2013
To aseptická linka vyrobí trvanlivé mléko, ne chemie
Balené vody, ledové čaje, mléko, smetana, to jsou výrobky, které v uzavřeném obalu vydrží na krámě třeba půl roku. Jsou za tím kouzla a čáry, nebo jsou důvody mnohem prozaičtější?
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2013
Čtvrtina mladých Čechů si vypíjí mozek
Během dospívání dochází k rychlému vývoji mozku, současně je mnohem více než v pozdějších letech poškozován alkoholem. U nás je pitím ovlivněn vývoj přinejmenším u 22,8 % mladých lidí.
Ladislav Csémy
,
Karel Nešpor
31. 7. 2013
Bylinkový speciál: Mateřídouška obecná
I bez lánu zahrady si můžete vypěstovat léčivku pomáhající na mnoho neduhů. Odvarem zmírníte bolesti po bodnutí hmyzem, revmatismus i suchý kašel, čaj zas pomůže ke klidnému spánku.
Soňa Zimčíková
30. 7. 2013
Nejlepší suvenýr z dovolené: dobré jídlo
Na cestách se z nás stávají gurmáni a domů vozíme místní suroviny a speciality. Jako dárek nebo pro vlastní potěchu. Podívejte se, co shánět v Itálii, Španělsku a dalších zemích Evropy.
Beáta Bačíková
30. 7. 2013
Gynekologické potíže podporují vlhké plavky i parfémované vložky
Pobyt ve vlhku, mokré plavky i neprodyšné prádlo působí nejčastější letní gynekologické problémy. Zánětům a infekcím se můžeme účinně bránit. Zkuste jednoduché tipy a přírodní prevenci.
Jarmila Podhorná
30. 7. 2013
Vitamín D je v mléce přirozeně, přesto ho někteří výrobci ještě přidávají
Do mléčných výrobků se přidává vitamín D a někde dokonce i vápník. Zjišťovali jsme u výrobců, proč tak činí a jestli nám taková porce déček z jogurtů, mléka a ze sluníčka nemůže uškodit.
Kateřina Čepelíková
29. 7. 2013
Včelí med zabíjí bakterie třikrát efektivněji než med umělý
Od pradávna se využívá v lidovém léčitelství a platí: co nemoc – to jiný druh medu. Vědci také zkoumají, díky čemu dokáže likvidovat bakterie. Mnohdy účiněji než vyráběná antibiotika.
Hana Bačíková
29. 7. 2013
Novinky z farmářských trhů: grilování, letní ovoce i lesní plody
Aktualita
Farmářský trh na Kulaťáku připravuje grilování. Výborné maso můžete ochutnat na místě i nakoupit domů. Na Jiřáku se chystá Slavnost lesních plodů a ve Varech jsou nejen meruňky a třešně.
Lenka Krbcová
26. 7. 2013
Velbloudí mléko nebude pro krávy konkurencí. Cena je vysoká
Velbloudí mléko může po letech úsilí na evropský trh. Tedy i na ten český. Proč je to tak velká sláva pro alergiky a v čem jsou mléčné výrobky z velbloudího mléka lepší než z kravského?
Kateřina Čepelíková
26. 7. 2013
10 975
–
11 005
/
16 485
První strana
Předchozí strana
350
353
354
355
356
357
360
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji