Hlavní navigace

10 zásad proti respiračním chorobám včetně koronaviru a Covid-19

27. 2. 2020

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
V souvislosti s častými dotazy pacientů v lékárnách připravila Česká lékárnická komora desatero základních zásad, které lékárníci doporučují dodržovat v období zvýšeného výskytu respiračních onemocnění včetně koronaviru a obav z Covid-19.

Lékárny jsou místem, kde lidé často hledají radu a informace. To platí i v aktuální situaci, kdy panují obavy z šířícího se koronaviru a epidemie virového onemocnění Covid-19.

„Česká lékárnická komora (ČLnK) situaci kolem opatření souvisejících s preventivními opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru v zahraničí aktivně řeší s ministrem zdravotnictví ČR i premiérem Andrejem Babišem. Pro lékárníky ČLnK připravuje přehledné materiály, které budou sloužit pro další informování pacientů v lékárnách,“ říká Aleš Krebs, prezident České lékárnické komory.

Dezinfekce mobilů a odstup na dva metry

Lékárníci připravili hlavní zásady pro období zvýšeného výskytu respiračních onemocnění, k nimž se řadí i Covid-19 způsobený koronaviry. Kromě hygieny rukou doporučují například pravidelnou dezinfekci mobilů a počítačů. Bezpečný odstup ve společnosti jsou pak dle ČLnK dva metry, samozřejmě je vhodnější se pobytu mezi více lidmi preventivně vyhnout.

„Hlavním cílem je v tuto chvíli zabránit panice a zdůraznit základní pravidla, která by měli pacienti i lékárníci dodržovat v období​ zvýšeného výskytu respiračních onemocnění. Informace bude ČLnK průběžně zveřejňovat na webu www.lekarnici.cz a sociálních sítích komory,“ uvedl Aleš Krebs.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).