největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 781
–
3 810
/
4 990
První strana
Předchozí strana
120
125
126
127
128
129
130
Následující strana
Poslední strana
Honza Šmikmátor napekl stovky chlebů. Naučí to i vás
Rozhovor
Upéct chleba není věda. Zkušený pekař objasní všechny záludnosti spjaté s jeho přípravou, kynutím i pečením. Pak už si na vlastní chleba troufnete i vy.
Kateřina Čepelíková
28. 5. 2014
Dieta podle první republiky: Tolik máte vážiti
Otázka diet a hubnutí není žádnou novinkou dnešní doby. Tělesné proporce se řešily už za první republiky. Tehdejší diety byly překvapivě celkem zdravé – a zabývaly se i tím, jak přibrat.
Blanka Chocová
27. 5. 2014
Škodlivé tuky – víte, kde je hledat?
Vznikají při průmyslovém ztužování rostlinných tuků. Jejich pravidelná konzumace poškozuje lidské zdraví. Víte, kde najdete rizikové tuky?
Karolína Hlavatá
26. 5. 2014
Clean eating není dieta, ale životní styl
„Clean eating“ – čisté stravování není dieta, ale životní styl. Nepřináší nic nového pod sluncem, přesto vám může otočit svět o 180 stupňů. Co vlastně znamená?
Blanka Chocová
23. 5. 2014
Filip Sajler: Pankrácký Rynek je nejvíc, co si kuchař může přát
Rozhovor
Pankrácký Rynek je zbrusu nové místo, kam si můžeme přijít pro poctivé potraviny. Co všechno nabízí a jak netradičně funguje, nám řekl Filip Sajler, tvář známá z pořadu Kluci v akci.
Kateřina Čepelíková
22. 5. 2014
Koriandr na krku zažene bolesti hlavy
V kuchyni využijte zejména jeho listy, v léčitelství zas oceníte sílu jeho semen. Koriand setý je skvělý v mexické pálivé kuchyni, ale pomáhá i proti nadýmání a bolesti hlavy.
Hana Michalíková
21. 5. 2014
Jak se toaletní papír nastěhoval rovnou do kuchyně?
„Papírová hygiena“ vznikla díky potřebě rychle vyřešit dva zdánlivě nesouvisející problémy.
Bohumil Tesařík
21. 5. 2014
Proč bio kuře stojí 3× víc než obyčejné?
Aktualita
Zatímco bílý bio jogurt se cenově přiblížil běžnému, bio kuře krákoře pořád výrazně dráž než obyčejné kuře. Důvody jsou zřejmé.
Kateřina Čepelíková
20. 5. 2014
Jaká matka, taková Katka… děti kopírují (i) stravovací návyky rodičů
Mnoho rodičů si v dnešní době ani nestihne uvědomit, jak velký vliv na děti mají jejích vlastní stravovací návyky. Vařte s dětmi – vyplatí se to.
Beáta Bačíková
20. 5. 2014
Nové varování: Nejezte vůbec žádná cherry rajčata z Maroka
Aktualita
Potravinářská inspekce upozorňuje na další rizikové šarže cherry rajčat na našem trhu. Je jich zřejmě více, než se původně myslelo.
Lenka Krbcová
19. 5. 2014
Proč vám vadí mléko? Intolerance a alergie mají odlišné příčiny
Dáte si hlt mléka do kávy a už je vám zle? Máte i po jednom jogurtu ekzém? Může jít buď o laktózovou intoleranci nebo alergii na mléko. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Kateřina Čepelíková
19. 5. 2014
Co mění zákon o potravinách? Nečekejte zázraky
Novela zákona o potravinách byla konečně schválena. Některé změny zákazník stěží zaznamená. Co je důležité v potravinářské novele z pohledu běžného spotřebitele?
Petr Havel
19. 5. 2014
Co babičky vyráběly a my kupujeme v supermarketu
Jsme tak zhýčkaní. V obchodu si koupíme krabičku, vložíme ji do mikrovlnky. Cink. A večeře je na stole. Představuju si, co by na to řekla moje babička.
Jana Poncarová
16. 5. 2014
Novela zákona o potravinách přinese více písmenek
Aktualita
Mnohokrát připomínkovaná novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích byla konečně schválena. Těšit se tak můžeme na větší písmo na obalech i zemi původu u nebalených potravin.
Kateřina Čepelíková
15. 5. 2014
Volby se blíží a potravinám náhle rozumí každý
Komentář
Někdejší šéf veterinární správy Josef Holejšovský o již sedmnácté novelizaci zákona o potravinách a o věčné bitvě mezi resorty. Jde přece hlavně o to, aby „oni“ nechtěli dělat to, „co už děláme my“!
Josef Holejšovský
14. 5. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Sladidla jsou škodlivá a podporují chuť k jídlu
Sladidla v běžném jídelníčku nám neublíží, ani se kvůli nim nebudeme cpát jak šílení. Problém s náhradními sladidly při hubnutí je spíš někde jinde.
Lenka Krbcová
13. 5. 2014
Přiznejme si, že balené koblihy nám nenadiktoval Brusel
Rozhovor
„Musíme se umět ozvat,“ říká Milena Vicenová. O zákulisí vyjednávání v EU toho ví tolik jako málokdo u nás. Za kvalitu potravin přitom podle ní může hlasovat každý – svým nákupním košíkem.
Lenka Krbcová
12. 5. 2014
Brutnák chutná po okurkách
Jeho okurková chuť ho zcela určitě zařadí mezi vaše oblíbené bylinky. Celou natí vylepšíte smetanové omáčky i lák do okurek, odvarem ulevíte od revmatu i nadměrného pocení.
Hana Michalíková
8. 5. 2014
Starý dobrý svítek: recept po pratetě nezklamal
„Zítra budu vařit svítek,“ řekla jsem svému muži a pohlédla na něho zpoza stařičké kuchařky, jejíž listy jsou zažloutlé a potrhané. Údivem pozvedl obočí. „Svítek? Co to je?“
Jana Poncarová
7. 5. 2014
Špekáčky před 50 lety: méně tuku, více masa
Aktualita
Dnešní špekáčky obsahují více vody a tuku a zároveň méně svaloviny než ty, jež kupovali naši rodiče na sobotní táborák. Které jsou dle testu ty nej?
Redakce
6. 5. 2014
Malé prodejny krachují nejen kvůli supermarketům
Malých prodejen potravin je nejméně za posledních patnáct let. A na vině je prý konkurence supermarketů. To je pravda jen zčásti. Jak přežít vedle velkých řetězců?
Petr Havel
6. 5. 2014
Možná nahradí mléko, ale s krávou si netyká
Má krabici jako mléko, má barvu jako mléko, ale s krávou nemá nic společného. Rostlinné nápoje nahrazující kravské mléko mají své pevné místo na trhu. Z čeho se vyrábí a komu slouží?
Kateřina Čepelíková
5. 5. 2014
Holé ruce a další nejčastější chyby při prodeji masa
Aktualita
Při kontrolách prodeje masa a uzenin se veterinární inspekce setkává s nejrůznějšími prohřešky. Které jsou ty nejčastější a co si může zákazník ohlídat sám?
Lenka Krbcová
2. 5. 2014
Proč nám tučné chutná?
Současný průměrný člověk přijme 120 g tuku denně. Zhruba dvojnásobek toho, kolik by měl přijmout. Výsledkem je, že polovina populace ve vyspělých zemích má nadváhu nebo je obézní.
Karolína Hlavatá
2. 5. 2014
V restauraci chceme svého psa víc než WiFi
Aktualita
Internetové vyhledávání umožňuje sledovat trendy zákazníků. O jaké služby mají čestí hosté restaurací největší zájem? Vedou nekuřácké prostory, zahrádky a bezlepková dieta.
Redakce
1. 5. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Tuky jsou nezdravé a tloustne se po nich
Tuky jsou nezbytnou součástí našeho jídelníčku. Pokud je budeme chtít ze stravy vyloučit, uškodíme si. Stejně jako když to s nimi budeme přehánět.
Lenka Krbcová
1. 5. 2014
Změní se obsah školních automatů? Plán už je, vůle chybí
Zatímco v zahraničí existují zákony, které obsah školních automatů regulují, u nás z nich doslova teče tuk a sype se cukr. Všechno by ale už brzy mohlo být jinak.
Kateřina Čepelíková
30. 4. 2014
Máme nejtlustší děti v Evropě, chystají se změny ve školách
Aktualita
Zatímco dnes si na chodbě základní školy klidně koupíte kávu nebo chipsy, brzy už by to tak snadné být nemuselo. Státní zdravotní ústav chystá návrhy na změnu.
Kateřina Čepelíková
29. 4. 2014
Jak svět přichází o jednodenní kuřata
Málokterý spotřebitel ví, jak to skutečně chodí v zemědělských a potravinářských podnicích. Snadno pak uvěří různým skandálním odhalením. Často jsou mylná. Realita přesto může šokovat.
Petr Havel
29. 4. 2014
Yzop: Zapomenutá bylina z křížovek
Polokeř s blankytnými květy nezná každý, a přitom v kuchyni dokáže skvěle obohatit mletá masa, zeleninové saláty i polévky. Odpomůže vám i od kašle a plynatosti.
Hana Michalíková
25. 4. 2014
3 781
–
3 810
/
4 990
První strana
Předchozí strana
120
125
126
127
128
129
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji