největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 721
–
3 750
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
123
124
125
126
127
130
Následující strana
Poslední strana
Kopečkovou, nebo točenou?
Aktualita
V souboji chutí už roky vyhrává vanilková nad čokoládovou zmrzlinou. Jak je to ale v případě typu servírování? Jsme národ konzervativní, který miluje točenou, nebo fandíme kopečkům?
Redakce
8. 7. 2014
Levandule po Česku. Ze záliby při mateřské se stala malá farma
Když přijedete do Židovic, obce s asi čtyřmi stovkami obyvatel zhruba tři kilometry od Roudnice nad Labem, dýchne na vás Provence. Všude kolem kvete levandule.
Eva Fryšarová
8. 7. 2014
Máta citrónová, lék na kocovinu i bolavý zub
Hodí se jako ozdoba na všechny letní moučníky, skvěle s ní vyladíte mojito, ale zmírní i bolesti zubů a dásní. Má totiž desinfekční a znecitlivující účinky.
Hana Michalíková
2. 7. 2014
Nejlepší ovocné knedlíky? Důležitý je poměr těsto:ovoce
Premiéra soutěže o nejlepší ovocný knedlík se připravuje ve Velkých Pavlovicích. Přestože jde o klasickou meruňkářskou oblast, soutěžit budou i jahody, borůvky a další ovoce, které jen lze do knedlíků použít.
Petr Havel
2. 7. 2014
Kilo vajec, prosím. Čerstvá váží víc
Test
Myšlenka prodeje vajec „na váhu“ není výmysl. Za první republiky vycházeli z toho, že vajíčka skladováním ztrácí na váze a nákup „na kusy“ je tak pro zákazníka nevýhodný. Jak je to dnes?
Blanka Chocová
1. 7. 2014
Stočit placku v hořickou trubičku není legrace
Reportáž
Hořické trubičky vyrábí v podhůří Krkonoš asi osm výrobců, my jsme se za dvěma z nich byli podívat. Zjistili jsme, jak se liší malovýroba od velkovýroby, a pokusili jsme se o vlastní trubičku.
Kateřina Čepelíková
30. 6. 2014
Kolik je v ovoci vitamínů? Údaje se podezřele liší
Často se setkáváme s tím, že různé zdroje podávají naprosto rozdílné informace o tom, kolik které ovoce obsahuje vitamínů. Jak je to možné? Čemu se dá věřit a kde se vůbec tyto údaje berou?
Blanka Chocová
27. 6. 2014
Praha servíruje nejdražší obědy
Aktualita
Praha a Brno vás zvou na polední menu průměrně za sto deset nebo sto dvacet korun. Nejlevnější obědy nabízí Ústí nad Labem nebo Liberec.
Redakce
26. 6. 2014
Kaktus místo okurky? Nopál je proti stresu i na hubnutí
Opuncie nopál má široké spektrum využití. Používá se k výrobě chleba, piva i coby varianta okurek. Kaktus z Mexika je u nás dosud k mání jen na e-shopu, ale už míří do českých prodejen.
Petr Havel
25. 6. 2014
Hříšně zdravé brownies. Ale neříkejte, že je z fazolí
Upéct zdravý dezert se možná zdá být utopií, ale klidně zapomeňte na čokoládu, cukr, mouku i máslo. Zdravé moučníky se teď totiž pečou i z fazolí.
Blanka Chocová
24. 6. 2014
90 % lidí je odkázáno na nepoživatelné obědy
Stravovat se během všedního dne zdravě není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. I Petr Havlíček ví, že nám to školní a závodní jídelny znesnadňují svými nepoživatelnými obědy.
Kateřina Čepelíková
23. 6. 2014
Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý
Plotice, perlín, cejn, jelec, parma, bolen… Především při amatérském rybolovu je častou kořistí „bílá ryba“. Skupina kaprovitých zatížená image horší kvality rybího masa. Neprávem.
Petr Havel
18. 6. 2014
Cukrovka nevzniká slazením. Jak jí předcházet?
Příčinou cukrovky není přílišná konzumace sladkého, jak si mnozí myslí, ale nevhodný životní styl, tedy přejídání a nedostatek pohybu. Devadesát procent diabetiků 2. typu je obézních.
Karolína Hlavatá
17. 6. 2014
Z českého ovoce má nejvíc vitamínu C černý rybíz
Galerie
Dostatek céčka je důležitý pro naše zdraví. Doplňovat ho můžeme i z našeho ovoce. Vitamínovou bombou jsou kuličky černého rybízu, častěji si ale pochutnáváme na jahodách. Ty mají 30× více vitamínu C než jablka.
Redakce
11. 6. 2014
V čem jsou čerstvé jahody unikátní? Jen vůni tvoří čtyři sta látek
Chuť, vůni a vlastnosti čerstvých jahod nelze ničím nahradit. Aroma náhražek jim nesahá po kotníky a dovážené podtržené jahody jsou jen chabou náhradou mimo jahodovou sezónu.
Petr Havel
11. 6. 2014
Komunitní zahrady: Pražák zahradníkem
Galerie
Pěstování zeleniny uprostřed města, tzv. „urban gardening“, se stává i v globálním měřítku stále populárnější. Podobné městské zahrady najdete tak i v New Yorku, Londýně nebo Melbourne. Holešovická „Prazelenina“ chce na tuto tradici navázat.
Redakce
9. 6. 2014
Nejrizikovější zmrzlina roku 2013? Vanilková
Aktualita
Státní zdravotní ústav loni prověřoval bezmála pětistovku prodejců zmrzlin. Udělil pokuty za skoro sto padesát tisíc. Bylo to za špatnou hygienu nebo přítomnost E.coli?
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2014
Dobře naprogramovaný kojenec = zdravý stařec
Jak dobré nebo špatné základy ve stravování dětem vštípíte, tak pevné zdraví následně budou mít. Jak jsou na tom české děti, zjišťovala velká studie.
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2014
Potravinářské Potěmkinovy vesnice
Obal prodává – to platí i u potravin. Hlavně, že je to pěkně barevné a taky voňavé. Přitom největší frajeřina je vyrobit dobrou potravinu bez tuny přídatných látek.
Petr Havel
4. 6. 2014
Farmářské tržiště Jiřák přidává další tržní den
Aktualita
Od června můžete na Jiřáku nakupovat zeleninu, ovoce, maso, pečivo, mléčné výrobky a další dobroty od českých farmářů již čtyři dny v týdnu. Prodejní dny jsou nově středa, čtvrtek, pátek a sobota.
Lenka Krbcová
3. 6. 2014
Nový farmářský trh v Praze otvírá ve čtvrtek
Aktualita
Nový trh, nové místo, ale osvědčení pořadatelé. Navštivte Český farmářský trh v Holešovicích.
Lenka Krbcová
2. 6. 2014
La Tartelette: Jak se v Plzni pečou francouzské koláče
Rozhovor
Výrobní postupy jsou čistě francouzské, suroviny kvalitní a čerstvé, poctivě připravené. Tak Leoš Válka vysvětluje úspěch bistra, které provozuje se svou francouzskou manželkou Anne Pougnard.
Blanka Chocová
2. 6. 2014
Nejezte rozinky z Globusu
Aktualita
Po cherry rajčatech z Maroka se v obchodě vyhněte i rozinkám z Íránu. Obsahují nepovolené látky, které se neřadí mezi potravinářské. Inspekce rozinky nedoporučuje ke konzumaci.
Redakce
30. 5. 2014
Drahé rybí maso? Mýtus
Spotřebitelský průzkum iniciativy Vím, co jím ukázal, že víc než polovina Čechů (66,1 %) považuje ryby za sice zdravé, ale drahé maso. Výživová specialistka vyvrací mýtus o drahých rybách a radí s výběrem.
Karolína Hlavatá
30. 5. 2014
7 tipů, jak nezkazit cheesecake
Připravit dokonalý cheesecake jako z cukrárny není žádná legrace. Chce to umět pořádně bouchnout do stolu, mít hodně alobalu a znát našich sedm rad přímo od cukrářů.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2014
Honza Šmikmátor napekl stovky chlebů. Naučí to i vás
Rozhovor
Upéct chleba není věda. Zkušený pekař objasní všechny záludnosti spjaté s jeho přípravou, kynutím i pečením. Pak už si na vlastní chleba troufnete i vy.
Kateřina Čepelíková
28. 5. 2014
Dieta podle první republiky: Tolik máte vážiti
Otázka diet a hubnutí není žádnou novinkou dnešní doby. Tělesné proporce se řešily už za první republiky. Tehdejší diety byly překvapivě celkem zdravé – a zabývaly se i tím, jak přibrat.
Blanka Chocová
27. 5. 2014
Škodlivé tuky – víte, kde je hledat?
Vznikají při průmyslovém ztužování rostlinných tuků. Jejich pravidelná konzumace poškozuje lidské zdraví. Víte, kde najdete rizikové tuky?
Karolína Hlavatá
26. 5. 2014
Clean eating není dieta, ale životní styl
„Clean eating“ – čisté stravování není dieta, ale životní styl. Nepřináší nic nového pod sluncem, přesto vám může otočit svět o 180 stupňů. Co vlastně znamená?
Blanka Chocová
23. 5. 2014
Filip Sajler: Pankrácký Rynek je nejvíc, co si kuchař může přát
Rozhovor
Pankrácký Rynek je zbrusu nové místo, kam si můžeme přijít pro poctivé potraviny. Co všechno nabízí a jak netradičně funguje, nám řekl Filip Sajler, tvář známá z pořadu Kluci v akci.
Kateřina Čepelíková
22. 5. 2014
3 721
–
3 750
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
123
124
125
126
127
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji