největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 691
–
3 720
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
122
123
124
125
126
130
Následující strana
Poslední strana
Fast food je hladové jídlo
Spěcháme, nestíháme… po cestě odněkud někam do sebe kopneme nějaký ten burger, k tomu hranolky, sladkou limonádu. Je to dobré, je to tučné. Ve fast foodu sníte hodně – a brzy máte stejně hlad.
Karolína Hlavatá
5. 8. 2014
Byl to podfuk na zákazníky, nebo ne? Knorr nelituje
Rozhovor
Chtěl Knorr spolknout Vitanu? Která je neoblíbenější instantní polévka v Česku? Byl projekt na podporu polévek z pytlíku bouda na zákazníky? Odpovídá manažer značky Knorr.
Kateřina Čepelíková
4. 8. 2014
Každý desátý prodejce zmrzlin dostal pokutu
Aktualita
Stejně jako loni i letos se hygienici zaměřili na kvalitu prodávaných zmrzlin. Zatímco loni padly pokuty za téměř 150 000 korun, letos je situace lepší. Zatím.
Redakce
1. 8. 2014
Rizikové potraviny k nám míří z celého světa, ne jen z Polska
Často chceme znát zemi původu nakupovaných potravin, abychom nakupovali ty české a vyhnuli se polským. Jenže rizikové potraviny k nám míří z celého světa a země původu je termín nejasný.
Petr Havel
1. 8. 2014
Jak v kuchyni využít maliny? Pečte je s bůčkem
Maliny nemusí být nejlepší jen červené a zobané přímo z keříku. Své uplatnění najdou i v omáčkách k masu, nanucích či zeleninových salátech. Máme pro vás osvědčené tipy i recepty.
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2014
Biopotraviny nejsou svaté
Kupujete potraviny v bio kvalitě, protože věříte v jejich kvalitu? Pak vás nepotěší zprávy o vysokých dávkách arzenu v biopotravinách i nevhodnosti omezení chemie při jejich pěstování.
Petr Havel
30. 7. 2014
Aféra s koňským masem má pokračování
Aktualita
Aféra s koňským masem před půl rokem zamávala i Českem. Od té doby proběhly stovky testování podezřelých potravin, ke kterým nyní známe výsledky. Máme se znovu obávat nedeklarované koniny?
Redakce
29. 7. 2014
Časy se mění: Jedno vejce denně je zdravé
Zatímco dříve jsme se cholesterolu ve vajíčkách báli jako čert kříže, dnes už se odborníci shodují na tom, že jedno vejce denně je zdraví prospěšné. Co se změnilo?
Blanka Chocová
29. 7. 2014
Máte po slaném chuť na sladké? Proč nás honí mlsná
Možná to znáte sami. Jen co doobědváte, přepadne vás chuť na něco sladkého. Přijdete domů a vaše první kroky vedou k ledničce. Proti stresu bojujete tabulkou čokolády či sáčkem gumových medvídků…
Eva Fryšarová
28. 7. 2014
Dobrá zpráva pro tlouštíky: Obezita může být zdravá
Straší vás lékař soupiskou nemocí, které vám hrozí, jestli okamžitě nezhubnete, a vy se přitom cítíte mnohem lépe než váš hubený známý? Možná patříte mezi čtvrtinu lidí, kteří jsou tzv. zdravě obézní.
Petr Havel
25. 7. 2014
V Jeruzalémě musíte kubbe spláchnout arakem
Rozhovor
Chystáte se na dovolenou do Izraele nebo Palestiny? Kuchař, který vaří v nejvyhlášenější restauraci Jeruzaléma, nám prozradí, co rozhodně musíme ochutnat, abychom poznali tamní kuchyni.
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2014
Co je v cizině zdarma, za to v české restauraci zaplatíte
Rozdíl mezi českou a zahraniční restaurací je nebetyčný. Zatímco u nás nemalá část restaurací zpoplatňuje i služby, které v praxi nic nestojí, a šidí na míře, v zahraničí si hosta snaží zavázat.
Petr Havel
23. 7. 2014
Jíme nejméně ovoce a zeleniny z celé střední Evropy
V nedávném průzkumu European Food Safety Authority, který se zaměřoval na spotřebu ovoce a zeleniny, jsme zcela propadli. Hůř jsou na tom jen na Islandu a ve Švédsku.
Redakce
22. 7. 2014
Parcha vám zlepší sex a zvětší svaly
Ještě na zahrádce nepěstujete přírodní afrodiziakum a anabolikum zvané parcha? Pak přicházíte o jedinečnou bylinu, jejíž účinky jsou srovnatelné s ženšenem.
Hana Michalíková
22. 7. 2014
Domácí, nebo kupovaný džem? Zavařování stojí za to
Očekávala jsem pohromu v kuchyni a článek o nepovedeném džemu. Nic takového se k mému překvapení nekonalo a já se těším ze své historicky první zavařeniny.
Eva Fryšarová
22. 7. 2014
10 tipů, jak to mít hustý: Jíška není jediné zahušťovadlo
Zahušťovat pokrmy jíškou už není nezbytně nutné, na trhu je řada prověřených alternativ. Zkuzte kuzu, hrašku, pohankovou kaši nebo třeba zátřepku.
Kateřina Čepelíková
21. 7. 2014
Mýt, nebo nemýt maso? To je otázka
Rok co rok se objevují varování před mytím masa, zejména kuřecího. Přesto většina lidí maso před vařením, smažením či pečením umývá, jsme tak prostě zvyklí. Děláme chybu?
Petr Havel
18. 7. 2014
Rybí výrobky jsou šizené, zjistila kontrola
Aktualita
Veterináři se zaměřili na ověření deklarovaného obsahu výrobků z ryb. Inspekce proběhla ve Středočeském kraji a výsledek zákazníky nepotěší.
Redakce
17. 7. 2014
Divizna je léčivka, ovšem semena má prudce jedovatá
Vyroste i tam, kde se žádné jiné rostlině nedaří, její květy mají antiseptické účinky, které doceníte zejména v chřipkovém období. Pozor ale na její semena, jsou prudce jedovatá.
Hana Michalíková
17. 7. 2014
Jak jednou ochutnáte cupcake od Lany Libin Mayer, zamilujete se
Rozhovor
Procestovala celý svět, pekla v kuchyni s michelinskou hvězdou. Nakonec zakotvila v České republice, aby nám pekla cupcaky a dorty, bez kterých už bychom život neměli tak sladký.
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2014
Farmářské trhy Karlovy Vary s mimořádnou nabídkou
Aktualita
Farmářské trhy v Karlových Varech se konají každý měsíc, ale jednou za rok jsou ještě slavnostnější. Tento pátek 18. července od 11 hodin mohou návštěvníci kromě běžného sortimentu ochutnat nejlepší produkty, které pocházejí od zemědělců z kraje a získaly ocenění „Regionální potravina“.
Redakce
16. 7. 2014
Býčí koule jsou libové a laciné
Jedli jste už někdy býčí žlázy? Pravda, konzumace jídel z této suroviny může lidem s fantazií činit potíže. Pokud nejste cimprlich, mají spíš jen samá pozitiva.
Petr Havel
16. 7. 2014
Farmářské trhy rozšíří loď Petra
Aktualita
Farmářské trhy na pražské náplavce doplní bývalá nákladní vlečná loď. Poskytne prostor pro zábavu i kvalitní občerstvení.
Redakce
15. 7. 2014
Před dvaceti lety jsme jedli 2× více hovězího než dnes
Za posledních dvacet let se leccos změnilo. I v potravinářství a spotřebě konkrétních potravin. Jíme více ryb a méně sádla, jak nám odborníci radí? Stoupá spotřeba chleba a zeleniny?
Kateřina Čepelíková
15. 7. 2014
Ostropestřec: Bodlák, který pomůže od píchání v boku
Jako dekorace poslouží na výbornou, v kuchyni s ním ale žádná kouzla nesvedete. Ovšem až vás bude píchat v boku, určitě si na ostropestřec mariánský vzpomeňte.
Hana Michalíková
14. 7. 2014
Proč jsou „éčka“ strašák?
Přídatné látky působí jako jeden z největších strašáků na spotřebitele. Proč není třeba se všech „éček“ bát a na co si dát při výběru potravin opravdu pozor?
Karolína Hlavatá
14. 7. 2014
V receptu na polévku minestrone využijete staré kůrky parmezánu
Minestrone voní všemi vůněmi letní zahrady. Je hutná, a přesto lehká. Její příprava má své zákonitosti, tak si neplánujte nic na nedělní dopoledne a uvařte si tuto italskou klasiku.
Blanka Chocová
11. 7. 2014
Margarín se přestal vyrábět metodou ztužování
Aktualita
Margarín je umělé zlo, které do kuchyně nepatří, myslí si spousta lidí. Podle aktuálně vydané analýzy neoprávněně. Margaríny se totiž už nějaký ten pátek nevyrábějí nevhodnou metodou ztužování.
Kateřina Čepelíková
10. 7. 2014
Test citronů: Zbavíme se omytím pesticidů?
Test
„Chemicky ošetřeno. Doporučujeme opláchnout.“ Tato cedulka u bedny citronů v pražském supermarketu mě zaujala. Nakolik pomůže takové „opláchnutí“, abychom citrusy zbavili nežádoucí chemie?
Lenka Krbcová
10. 7. 2014
Máte zahrádku na balkoně? Snižte svá očekávání
Rozhovor
Pěstování vlastních potravin se rozmáhá i ve městech, pěstují i ti, kteří mají jen balkony nebo parapety. Co všechno se tu dá vypěstovat?
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2014
3 691
–
3 720
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
122
123
124
125
126
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji