největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recepty
recepty
61
–
90
/
98
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Vaření s vínem: alkohol se odpaří, chuť zůstane
Jaké víno se hodí na vaření? Ať červené, bílé, či ovocné, propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť. Vyzkoušejte recepty s vínem na vdolky, guláš nebo italské rizoto.
Redakce
24. 8. 2021
Polévka z malin a další recepty
Recepty: Maliny jsou výborné samy o sobě. Pro jejich uchování se hodí zavařování, lze je i sušit, můžete je přidat do salátu a výborná je i malinová polévka.
Redakce
16. 7. 2021
Veganské recepty na grilování
Už dávno neplatí, že na gril patří pouze maso. Roste třeba obliba v grilování sýrů, ale co vlastně grilují vegani? Rozhodně to nemusejí být jen náhražky párků.
Helena Singerová
8. 7. 2021
Angrešt na kompot se trhá ještě zelený. Hodí se i do marmelády či na koláč
Srstka angrešt, tak zní celé jeho jméno. Drobné ovoce je plné vitamínů a hodí se na pikantní džem, do bublaniny podle rodinného receptu i na želé k masu. Zajímavá a také zdravá je i josta, která kombinuje chuť angreštu s rybízem.
Kateřina M. Košutová
29. 6. 2021
Recepty: Grilovat nemusíme jen plátek krkovičky
Už vás nebaví stále grilovat jen plátky masa a k tomu podávat klasický salát a pečivo? Zkoušeli jste třeba grilovat papriku s ovčím sýrem nebo jehněčí na jehle s chlebovou plackou? Přinášíme recepty na barevnější pokrmy.
Redakce
28. 6. 2021
10 rad, jak zvládnout odpalované těsto
Odpalované těsto může být základem jak pro sladké větrníky, tak pro bochánky se slanou náplní. Jeho příprava je přitom snazší, než jak to na první pohled vypadá.
Kateřina Čepelíková
30. 8. 2019
Já vůbec nevařím, já do toho jenom žvaním, říká přední česká food fotografka Alena Hrbková
Rozhovor
Vyfotit jídlo není totéž jako vyfotit krajinku nebo modelku. Je třeba umět si hrát se světlem, a hlavně se nesmíte striktně držet psaných pravidel. „Když mi někdo řekne ‚ale tady máš chybu‘, tak já na to ‚no a‘?“ komentuje své snímky přední česká fotografka jídla Alena Hrbková, jejíž rukopis bezpečně poznáte.
Kateřina Čepelíková
20. 5. 2019
Běžný prášek do pečiva. Existují zdravější alternativy?
Kypřicí prášek bez fosfátů, z vinného kamene, jedlá soda… Se zdravým životním stylem se do kuchyně navracejí zapomenuté ingredience. Tento trend můžeme pozorovat i u receptů na sladké dobroty.
Lenka Formánková
14. 4. 2018
Nejhorší přílohou z brambor jsou hranolky
Vařené, pečené a šťouchané brambory, hranolky, krokety, bramborové knedlíky i kaše. Brambory samy o sobě jsou zdravé, příloh z nich je celá řada, ale musíte vědět, jak je připravit.
Veronika Pourová
19. 3. 2018
Kuskus má pověst zdravé přílohy – zaslouží si ji?
Kuskus je často vnímán jako typicky zdravá příloha, proto někoho možná překvapí, že jde v podstatě o těstovinu a opět záleží, zda je kuskus celozrnný, nebo klasický a na jaký způsob si ho připravíte.
Veronika Pourová
12. 3. 2018
Píše ájurvédské kuchařky, podle kterých zvládne vařit Evropan
Rozhovor
Ájurvédská kuchyně nemusí znamenat indická kuchyně. „Vařit se mohou jakákoliv jídla, je ale nutné vědět z čeho,“ říká Tereza Lindauerová. Každá z jejích kuchařek ze série Ájurvéda evropskou cestou je určená jedné ze tří dóš.
Jana Kuklová
14. 7. 2017
Pivo je základem každé gril párty. Nejen to orosené
Chystáte se v pátek na grilovačku? Nechte se inspirovat našimi pivními recepty, jsou snadné, rychlé a nevšední. A když už to pivo budete kupovat, poradíme, jak o něj pečovat.
Redakce
8. 6. 2016
Kuchařka ze Svatojánu: Za honorář z první knihy mám mlýnek na mouku
Rozhovor
Blog Evy Francové se stal fenoménem během několika málo měsíců, a to i přesto, že jsou její recepty prosté masa a mnohdy i vajec. Kdo je vlastně Kuchařka ze Svatojánu?
Kateřina Čepelíková
26. 10. 2015
Sójový párek nebrat, radí vegetarián
Řadu let vedl jako šéfkuchař restaurace společnosti Country Life, vydal sedm knih. Proč mu jako ortodoxnímu vegetariánovi nevadí, že lidé v deset večer baští klobásu a zapíjejí ji pivem?
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2015
Melounové recepty
Recepty
Pro vaření i přípravu nápojů je výhodnější bezpeckový meloun než jeho kolega s černými zrnky.
Redakce
30. 7. 2015
Melounové menu: Chystejte cukr i sůl
Recepty
Rozpůlit meloun, odříznout výseč, zakousnout se a nechat sladkou tekutinu stékat po bradě. Klasická ukázka konzumace melounu. Jde to ale i jinak, buďte odvážní, zažijte explozi chutí.
Redakce
12. 6. 2015
Vánoce jako za Masaryka: Prvorepublikové cukroví
Vánoce jsou časem nostalgického vzpomínání, a pro mnohé i svátky dobrého jídla. Spojit obojí v jedno a vrátit se do dětství našich prababiček právě o Vánocích není rozhodně špatný nápad.
Blanka Chocová
3. 12. 2014
Mám obrovské problémy, říká Roman Vaněk
Rozhovor
Roman Vaněk plánoval na letošek spuštění nového super tajného internetového projektu, chystal se vydat tři kuchařky a dostavět dům. Stihl všechno, jak chtěl?
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2014
Roman Vaněk a Anna Strunecká mají nové knihy: Trháky, nebo propadáky?
Na trhu je řada nových knih o jídle, které útočí na naše peněženky, chuťové pohárky i mozek. Co nabízí a komu jsou určené? Zjišťovali jsme odpovědi u samotných autorů.
Kateřina Čepelíková
29. 10. 2014
Dieta podle první republiky: Tolik máte vážiti
Otázka diet a hubnutí není žádnou novinkou dnešní doby. Tělesné proporce se řešily už za první republiky. Tehdejší diety byly překvapivě celkem zdravé – a zabývaly se i tím, jak přibrat.
Blanka Chocová
27. 5. 2014
Z bezových květů můžeme vyrobit domácí léky i kosmetiku
Bez černý patří k nejpoužívanějším léčivým rostlinám. Bezové květy sbíráme v květnu a červnu, někdy i červenci. Můžeme je sušit, nakládat do lihu či do octa.
Simona Procházková
27. 5. 2014
Možná nahradí mléko, ale s krávou si netyká
Má krabici jako mléko, má barvu jako mléko, ale s krávou nemá nic společného. Rostlinné nápoje nahrazující kravské mléko mají své pevné místo na trhu. Z čeho se vyrábí a komu slouží?
Kateřina Čepelíková
5. 5. 2014
Vaříme.cz slibuje kvalitní recepty a suroviny šéfkuchařů. Uvidíme…
Test
Zkoušeli jste někdy vařit dle receptů na internetu? A což takhle povýšit tuhle disciplínu o pár řádů výš? Vařili jsme ze surovin, které vám přesně odváží a dovezou až domů i s receptem.
Kateřina Čepelíková
22. 4. 2014
Bylinkový speciál: Rozmarýn
Klouby bolí, nervy jsou jako tětiva a pleť je nečistá? Zkuste sílu rozmarýnu. Chcete připravit výtečného lososa, voňavé brambory či bylinkové máslo? I zde se zásoby rozmarýnu vyplatí.
Hana Michalíková
31. 10. 2013
Léčivá moc křenu
Aromatický kořen křenu oceníte i jinde než na talíři. Máme pro vás praktické křenové recepty, ne na pochutnání, ale na prevenci, pro lepší trávení, při nachlazení či proti lupům.
Simona Procházková
11. 10. 2013
Švestkové recepty na sladko i na slano
Švestek je teď všude plno, a „švestková jídla“ zařazují do svého menu i restaurace, které vaří z čerstvých sezónních surovin. Pražský šéfkuchař má oblíbené recepty.
Jan Barták
23. 9. 2013
Šípkové recepty se špetkou nostalgie
Léto má na kahánku a my nejvyšší čas nechat se poslat k šípku. Nejlépe s košíkem. Rudé plody sbírejte jen suché, nepřezrálé a nepřemrzlé. Zimu pak provoní omáčka, zavařenina nebo čaj.
Taťána Kročková
6. 9. 2013
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
15. 8. 2013
Recepty z mořských řas: hodí se do polívky, ale i místo náplasti
Zdraví z moře, různobarevné řasy, mají mnohem víc minerálních látek než zelenina. Můžeme je přidat do celé řady jídel, ale mají i léčebné účinky. A to ještě není vše.
Simona Procházková
2. 7. 2013
Hana Michopulu dává ochutnat kuchařku. V sobotu na farmářském trhu na Kulaťáku
Druhý díl Receptů z farmářského trhu vyšel první jarní den. Nyní si můžete knihu prohlídnout, koupit, ale i otestovat v sobotu 8. června na farmářském trhu na Kulaťáku v pražských Dejvicích. „Místo autogramiády v knihkupectví dávám totiž kuchařku radši rovnou ochutnat,“ zve čtenáře serveru Vitalia.cz i všechny zájemce Hana Michopulu.
Redakce
5. 6. 2013
61
–
90
/
98
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji