největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
mléčné výrobky
mléčné výrobky
61
–
90
/
153
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Bez laktózy: jak se z mléka stane bezlaktózový mléčný výrobek
Bezlaktózové mléčné výrobky jsou vyráběny zejména pro jedince s laktózovou intolerancí nebo alergií na bílkovinu kravského mléka. Jelikož jsou možnosti trhu oproti dřívější době opravdu velké, nabídka bezlaktózových nebo i bezlepkových potravin v supermarketech roste.
Karolína Otavová
24. 10. 2019
Frulika: Umí vyrobit i ty nejdivnější příchutě do jogurtů
Nejoblíbenější ovocnou složkou je už od samého zrodu ochucených jogurtů ta jahodová. Výrobci na nás ale zkouší třeba kokos, bylinky, slaný karamel i příchutě, které byste snad ani nechtěli ochutnat.
Kateřina Čepelíková
10. 10. 2019
Mléčné proteinové výrobky: málo bílkovin za hodně peněz
Možná jste si také všimli, že se u běžných potravin v regálech supermarketů začíná v názvu objevovat slovo PROTEIN. A hle, jejich cena se až dvojnásobně zvyšuje. Ano, tak přesně tenhle marketingový tah na spoustu z nás velice dobře působí.
Karolína Otavová
1. 10. 2019
Řekové si vymohli zákaz řeckých jogurtů v Česku
Dnes v obchodě můžete nakoupit dva druhy řeckých jogurtů vyráběných v Česku a dva druhy jogurtů řeckého typu. Od 1. října 2019 už tyto dvě kategorie mezi sebou ale nerozeznáte. Mohou za to Řekové.
Kateřina Čepelíková
16. 9. 2019
Jsou jediní na trhu. Chovají buvoly a vyrábí buvolí mléko a sýry
Buvolí farmu v jižních Čechách vybudovali dva původem „zemědělští úředníci“. „Rozhodující bylo najít objekt s vlastní půdou,“ vzpomínají manželé Pageovi na počáteční těžkosti. Úsilí se vyplatilo, farma produkuje kvalitní zdravé potraviny a sýr labneh z buvolího mléka zvítězil v soutěži o biopotravinu roku.
Petr Havel
13. 9. 2019
Zrada ochucených mléčných výrobků
Ochucené, nebo neochucené mléčné výrobky? Je mezi nimi i jiný, než pouze chuťový rozdíl. Jestli si hlídáte váhu, může špatný výběr jogurtů, kefírů a dalších mléčných produktů hrát značnou roli ve váš neprospěch.
Karolína Otavová
12. 9. 2019
Netradiční mléčné výrobky ovládnou Přibyslav
Čtyřicet pět mléčných výrobků od dvaadvaceti mlékáren svedlo boj o první pozice v soutěži o nejlepší výrobek na Mlékárenských dnech v Přibyslavi. Kvalitu výherců i jiných netradičních výrobků budete moci sami posoudit tuto sobotu v Přibyslavi.
Petr Havel
6. 9. 2019
I populární sýr feta má svá negativa
Jedním ze spotřebitelských, ale i gastronomických hitů je v poslední době sýr feta. Skutečně je to „nejzdravější sýr světa“? Ledacos se dá zkazit jeho nevhodnou přípravou.
Petr Havel
2. 8. 2019
O kvalitě mlékárenských výrobků: „Nemáme se za co stydět,“ říká šéf svazu
Rozhovor
Jiří Kopáček se v oboru pohybuje řadu let: „Před revolucí českému mlékárenství ujížděl vlak v produkci sýrů. Eidamské cihle jsem říkal gumikéze,“ vzpomíná a komentuje dnešní situaci i již 17. ročník soutěže, která hledá ty nejlepší mlékárenské výrobky. Výrobci přihlašují výborné produkty i přeslazené propadáky, skvělé inovace i rádoby „novinky“ s drobnou změnou obalu.
Lenka Krbcová
30. 5. 2019
Zakysané mléčné nápoje musí obsahovat živé bakterie
Všechny vznikají z mléka naočkovaného mléčnými bakteriemi. Kefír, acidofilní mléko, zakysané podmáslí, jogurtové mléko… Tušíte, jaký je mezi těmito zakysanými mléčnými nápoji rozdíl a proč je dobré je pít?
Jana Kuklová
19. 2. 2019
Máslo do mrazáku: je to chyba?
Můžeme dávat máslo do mrazáku, třeba když je zrovna k mání za výhodnou cenu? A jak poznáme, že ho tam uchovával výrobce? Problém totiž nastává, pokud zmrazíme už jednou (či vícekrát) zmrazené a zase rozmrazené máslo.
Redakce
19. 1. 2019
Studie: Co se stane, když budete denně dávat seniorům Termix?
Šedesát osm českých seniorů se zúčastnilo studie, která zkoumala, jak moc ovlivní denní konzumace mléčného výrobku hladinu vitaminu D a vápníku v jejich krvi. Významně.
Redakce
20. 11. 2018
Nejhorší šlehačka ve spreji: ztužený palmový tuk, voda a chemie
Test
TEST – Šlehačky ve spreji vypadají stejně, uvnitř se diametrálně liší. Některé jsou ze smetany, jiné z odstředěného mléka a další z tuku a vody. Test ukázal, kterou sprejovou šlehačku má cenu kupovat a jakým se vyhnout.
Redakce
9. 10. 2018
Tvaroh se nedělí na měkký a tvrdý
Čeho si všímáte, když kupujete tvaroh? Dělení na měkký a tvrdý je hodně zjednodušené, tvarohy nabízejí mnohem víc. Vyberte si třeba buchtový tvaroh nebo termotvaroh s vyšším obsahem bílkovin. Jak je poznáte?
Kateřina Čepelíková
13. 9. 2018
Změna pamlskové vyhlášky do škol ovocné složky nepřinesla
Komentář
Počátek školního roku je každoročně ve znamení diskusí o správném stravování našich dětí v místech, kde tráví podstatnou část svého dne mimo domov – ve školních zařízeních.
Petr Havel
7. 9. 2018
dTest: Mléčné tyčinky mají k dokonalosti daleko
Aktualita
dTest hodnotil mléčné tyčinky, které najdete v chladicích pultech supermarketů. Zajímalo ho, kolik obsahují tuku, cukru, bílkovin, ztužených tuků, konzervantů a zda jsou slazené glukózo-fruktózovým sirupem.
Redakce
3. 8. 2018
Za kvalitním českým mlékem stojí hlavně mlékárny, až poté chovatelé krav
Abychom si mohli pochutnávat na chutných mléčných výrobcích, musí mít mlékárny kvalitní mléko; a aby ho měli, tak do chovu a krmení krav dost mluví. Co všechno předchází tomu, než se mléko od farmáře dostane do mlékárny?
Kateřina Čepelíková
19. 7. 2018
Jogurtové smoothie: Novinka s hromadou cukrů
Mezi jogurtovými drinky a nápoji se v obchodech před krátkým časem objevila zajímavá novinka. Jogurtové smoothie. Na český trh jej dodávají hned dva výrobci v celkem sedmi příchutích. Víte, co pijete, když si dáte jogurtové smoothie?
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2018
Návrat jahodového koktejlu? Jogurtové smoothie se přeci jen liší
Jahodový koktejl z automatu Koruna se stal legendou. Nyní má zmodernizované nástupce – mléčné nápoje smoothie s ovocem. Jogurtové smoothie ale přece jen zcela identické s retro koktejlem není.
Petr Havel
13. 6. 2018
Obsah tuku v sýrech: v čem se lidé mýlí
Řadu spotřebitelů zajímá u sýrů obsah tuku. Ten se dle jednotlivých typů hodně liší, stejně jako množství bílkovin, vápníku či laktózy. Tento tzv. mléčný cukr dokonce některé sýry vůbec neobsahují. Co je vhodné vědět o složení a významu sýrů?
Petr Havel
6. 6. 2018
Upečte si bábovku z kozího žervé
Počet chovatelů koz stoupá a s ním roste i produkce kozího mléka. Díky tomu se zvyšuje nabídka potravin z této suroviny v tuzemských obchodech, a především přímo u chovatelů koz.
Petr Havel
27. 4. 2018
Skyr není jogurt a skyramisu není tiramisu
Skyr je tu tisíc let, v ČR dva roky. Přestože se v mnohém podobá jogurtu, jeho výroba a složení se liší.
Jana Kuklová
19. 4. 2018
Další nesmysly o jogurtech: likvidují střevní mikroflóru a spouští zánět
Pravidelná konzumace jogurtů i sýrů je pro člověka přínosem. Nic na tom nezmění nesmyslná tvrzení, která se občas objeví.
Petr Havel
28. 3. 2018
10 věcí, které se dají říct o tvarůžcích
Syrečky se kdysi vyráběly podomácku, současná výroba Olomouckých tvarůžků je modernizovaná, ale jejich benefity zůstávají.
Redakce
28. 11. 2017
Skyr: je to jogurt, není to jogurt?
Na českém trhu se objevil teprve loni, ale už teď si získal řadu příznivců zejména mezi sportovci, seniory a malými dětmi. V čem tkví unikátnost skyru a jak se vůbec liší od jogurtu?
Kateřina Čepelíková
15. 6. 2017
Olomoucké tvarůžky: Proč už syrečky nesmrdí?
Vůbec se nevyrábí v Olomouci, a přesto nesou označení olomoucké, dříve se pro svůj odér musely jíst na prahu domu, dnes si je dáme klidně u jednoho stolu s ostatními členy rodiny. Poodhalíme vám tajemství olomouckých syrečků.
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2016
Můj sýrový život
Glosa
Uvědomil jsem si, že nejvíce kontroverzní jídlo je pro mě sýr. Může to být gurmánská lahůdka i odporná záležitost. Ten druhý případ se mi vybavuje nejenom v souvislosti s dětstvím, ale i při ochutnávání současných novinek.
Jan Handl
4. 2. 2016
Kudy ven z mléčné krize?
Komentář
Nejen v naší zemi, ale také v rámci celé EU protestují již nějakou dobu producenti mléka proti nízkým výkupním cenám této pro zemědělce strategické komodity.
Petr Havel
9. 9. 2015
Test: I dobré nanuky kazí šizená poleva
Test
Spotřebitelský časopis dTest se zaměřil na kvalitu zmrzlin s klasickými příchutěmi a poslal do laboratoře sedmnáct vanilkových a pět tvarohových nanuků. Zatímco tvarohové dopadly dobře, kvalita většiny vanilkových trpí hlavně tím, že obsahují velké množství kokosového oleje.
Redakce
14. 7. 2015
Deset jídel, která vás v horku ochladí
Ačkoli při pomyšlení na horké dny člověku vytane na mysli zmrzlina nebo pití s ledem, jídla a nápoje, která nás skutečně mohou ochladit, vypadají úplně jinak.
Anna Příhodová
7. 7. 2015
61
–
90
/
153
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji