největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
mléčné výrobky
mléčné výrobky
91
–
120
/
153
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Mléko – zabiják?
Švédští odborníci přišli se šokující zprávou: Mléko je zabiják. Revoluční studie: Pravidelné pití mléka vás zabije. Mléko – pomalý zabiják? Nová studie otřásá dosavadní medicínou…
Petr Havel
7. 11. 2014
Je ten sýr plísňový, nebo už plesnivý?
Můžeme bílou plíseň na sýru odkrojit, nebo se náš mléčný výrobek musí poroučet do koše? Jak optimálně skladovat tvrdé a jak měkké sýry?
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2014
Kojení a kravské mléko? Co je dobré pro děti
Přechod z mateřského mléka na mléko kravské není pro děti moc snadný. Ani kombinace obou mlék se příliš nedoporučuje. Proč?
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2014
Pro mlékárnu jsou antibiotika v mléce velký problém
Každý dodavatel a každá mlékárna si mléko otestuje na rezidua antibiotik. Dodavatel kvůli riziku citelného postihu. Mlékárna proto, že z mléka s antibiotiky nevyrobí jogurt ani mlékárenský pánbůh.
Lenka Krbcová
13. 6. 2014
Proč vám vadí mléko? Intolerance a alergie mají odlišné příčiny
Dáte si hlt mléka do kávy a už je vám zle? Máte i po jednom jogurtu ekzém? Může jít buď o laktózovou intoleranci nebo alergii na mléko. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Kateřina Čepelíková
19. 5. 2014
Vyrobte si domácí jogurt raz dva
Recept
Koupit jeden jogurt v obchodě si dneska může každý, kdo má v kapse aspoň pětikorunu. Jestli ale chcete jogurtů víc, podívejte se na náš domácí recept a nasajte inspiraci.
Kateřina Čepelíková
10. 4. 2014
Nejoblíbenější mléčný výrobek v Česku? Máslo
Zatímco Afričan ročně zkonzumuje 50 kg mléčných výrobků za rok, Čech jich spořádá skoro pětkrát více. Je to zpráva pozitivní nebo negativní? Podívejte se na celosvětové srovnání.
Kateřina Čepelíková
18. 2. 2014
Osteoporózy se dožije každý, říká primářka
Pokud jste do svých 22 let neřešili přísun vápníku a vitaminu D, počítejte na stará kolena s osteoporózou. Tedy s řídnutím kostí, tudíž s častými zlomeninami i po banálních traumatech.
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2014
Každá čtvrtá zakysaná smetana je šizená
Test
Čtvrtina zakysaných smetan uvádí spotřebitele v omyl, zjistil dTest. Obsahují méně tuku, než tvrdí na etiketě. Na chuti mnohým z testovaných výrobků ubírá přidaný škrob.
Redakce
4. 2. 2014
Neplaťte za chemii, poznejte opravdový jogurt
V čem se liší jogurty zrající kelímcích a v tanku a proč jsou konvenční jogurty homogenizované? Technoložka minimlékárny Sklizeno poradí, jak si vybrat dobrý jogurt.
Kateřina Čepelíková
10. 1. 2014
Jídlo, které nám jde naproti
Jídlo koupíme v prodejně, rychlý posel ho dopraví až k našim dveřím, ale existují i jiné, nové formy prodeje. Food trucky s kvalitním občerstvením i potravinami křižují ČR. Co nabízejí?
Kateřina Čepelíková
6. 11. 2013
Tavené sýry už nepatří na pranýř
Aktualita
GALERIE: Výrobci ještě loni falšovali tavené sýry jako o závod. Letos je však situace výrazně lepší. Inspekce prověřovala dvacítku tavených sýrů. Podívejte se na výsledky kontroly.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2013
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
15. 8. 2013
Čeští mlékaři vstoupili do světové síně sýrařské slávy
Image tuzemských sýrů oproti zahraniční konkurenci není dlouhodobě moc dobrá – snad proto, že značná část našich spotřebitelů konzumuje převážně rozličné verze eidamů. Přitom sýry umíme.
Petr Havel
13. 8. 2013
Vitamín D je v mléce přirozeně, přesto ho někteří výrobci ještě přidávají
Do mléčných výrobků se přidává vitamín D a někde dokonce i vápník. Zjišťovali jsme u výrobců, proč tak činí a jestli nám taková porce déček z jogurtů, mléka a ze sluníčka nemůže uškodit.
Kateřina Čepelíková
29. 7. 2013
Výroba domácího sýra si žádá dovolenou
Snad každý dnes po domácku vyrábí vlastní potraviny a na zahradě krom banánů pěstuje všechny potřebné vitamíny. Chci splynout s davem a pouštím se do vlastní výroby sýra. Pohořím?
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2013
Kdo stojí za jogurty Activia? České stračeny
Vyrazili jsme na obhlídku závodu, který za svými zdmi vyrábí jogurty i nápoje Activia. Žádné zahraniční mléko, žádná konzervace, ze země se by se dalo jíst. Podívejte se sami.
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2013
Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se
Oproti klasickému máslu je přepuštěné máslo kvalitnější, neobsahuje vodu, nežlukne a má i hojivé účinky. V obchodech ho momentálně nenajdete, ale poradíme, jak si jej připravit doma.
Petr Havel
25. 6. 2013
Actimel je plný zvířecích bakterií. Bububu…
Internetem se šíří zprávy o nelidské střevní mikrofloře, kterými společnost Danone plní své jogurty. Tvrdí to konkrétní odborníci. Až na to, že o tom vůbec nevědí. Text je nesmyslů plný.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Každý Čech sní za rok 6 kg másla a 16 kg jogurtů
Přemýšlíte, kdo jí takové množství másla za vás? A to ještě nevíte, jaká jsou aktuální data o spotřebě tvarohů, tavených sýrů a mléka. Ani odkud se k nám toho mléka dováží nejvíc.
Kateřina Čepelíková
6. 6. 2013
A mlékárenským výrobkem roku 2013 se stává…
Známe vítěze 11. ročníku o ten nej mlékárenský výrobek roku. V 9 kategoriích mezi sebou soupeřilo 69 výrobků. Vyhrál zákys, sýr typu grana, farmářské máslo nebo syrovátka?
Kateřina Čepelíková
30. 5. 2013
Mamma mia! Italský sýr z Hané
Sýr podle italské tradice prověřené osmi generacemi se vyrábí v moravské Litovli. Nahlédněte do výrobny sýrů Gran Moravia. Prezident Roberto Brazzale ví, jak smést konkurenci.
Kateřina Čepelíková
21. 5. 2013
Příští stanice metra: Bohušovická mlékárna
Jediná mlékárna u nás, která má vlastní „metro“. Nejde o samoúčelnou frajeřinku, doprava podzemními chodbami umožní zachovat správnou teplotu od výroby až po distribuci.
Lenka Krbcová
20. 5. 2013
Test sýrů: Kvalita Eidamu už není tak hrozivá
14 sýrů s nápisem Eidam se podrobilo testování. Hodnotil se obsah soli, dusitanů, senzorické vlastnosti, ale i rozdíl mezi deklarací a skutečností. Jak je na tom český Eidam?
Kateřina Čepelíková
14. 5. 2013
Test „smetánků“: Ať jsme tlustí na tři prsty
Konzumace mléčných výrobků se doporučuje, jenže ty odtučněné postrádají spojitost s krávou a po těch tučných se pěkně kyne. Podívejte se na obsah tuků, které obsahují oblíbené smetánky.
Kateřina Čepelíková
10. 5. 2013
Na trh v ČR je každoročně uváděno asi 100 nových mlékárenských výrobků
Jogurty, nápoje na bázi mléka, mléčné dezerty a pomazánky jsou nejčastěji inovovanými mlékárenskými výrobky na našem trhu. Sýry se naopak více drží tradice.
Petr Havel
26. 4. 2013
Přijdeme o Nivu, tak jako o pomazánkové máslo?
Téměř každá potravina má na sobě nějakou známku zaručující kvalitu, národní příslušnost nebo také skoro nic. Proč má Niva od Madety značku, kterou téměř nikdo nezná. Bojí se EU?
Kateřina Čepelíková
28. 3. 2013
Má krabičku jako pomazánkové máslo, ale je to jen levný tuk
Pomazánkovému máslu zvoní hrana. Jak se od května vyznáme v tom, co dnes běžně kupujeme jako specialitu s dlouhou tradicí? Na trhu je spousta náhražek a my jsme je odhalili.
Kateřina Čepelíková
22. 3. 2013
Údaje na tavených sýrech neodpovídají realitě
Aktualita
Tavené sýry jsou tučnější, než tvrdí na obalu. Nedá se spoléhat ani na deklarovaný obsah bílkovin, ukázal test časopisu dTest.
Lenka Krbcová
19. 3. 2013
Hustý, nebo tekutý jogurt? Trik je v technologii
Jogurty se roky vyrábějí stejně, přidáním živých mikroorganismů do mléka. Čím to je, že se stejnými přísadami jeden výrobce dosáhne jogurtu tuhého a druhý řídkého? Známe postup výroby.
Kateřina Čepelíková
4. 3. 2013
91
–
120
/
153
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji