Hlavní navigace

kuřecí maso

Polské kuřecí maso se salmonelou se dostalo do škol i nemocnic

Po důsledných kontrolách Státní veterinární správy došlo k odhalení dalších zásilek masa se salmonelou. Jde o čtyři a půl tuny drůbežího masa, které odebraly školy, nemocnice, restaurace i cateringové společnosti.

Doba čtení: 4 minuty

dTest našel v kuřecích prsních řízcích vodu a salmonelu, ale antibiotika ne

Časopis dTest nechal otestovat jedenáct vzorků kuřecích prsních řízků, aby prověřil jejich kvalitu a dodržení legislativních požadavků.

12. 7. 2018 13:00
Doba čtení: 2 minuty

V Česku je 10 tun polského masa se salmonelou

Bakterie rodu Salmonelly enteritidis způsobujících průjmové onemocnění nalezla inspekce v deseti tunách kuřecího masa, které k nám dorazilo z Polska. Právě probíhá stahování masa z tržní sítě.

17. 4. 2015 12:36
Doba čtení: 1 minuta

Proč bio kuře stojí 3× víc než obyčejné?

Zatímco bílý bio jogurt se cenově přiblížil běžnému, bio kuře krákoře pořád výrazně dráž než obyčejné kuře. Důvody jsou zřejmé.

Doba čtení: 2 minuty

Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin

Párky z masa u zákazníků brutálně pohořely. Víc chutnají ty s drůbežím separátem, totiž strojně odděleným masem. A to přesto, že separát má image odpadu. Právem?

Doba čtení: 8 minut

Kuřata jím dál. Tušila jsem, že se nevyrábí z plastu

Zápach masa. Vlhko, chlad. Stovky kuřat. V přepravkách na porážku. Na pásech na kuchání. Na hácích pod stropem na zpracování. Sunou se napříč halami. Střih. Vůně. Šunka, párky, klobásky.

Doba čtení: 6 minut

V Česku se hojně cpeme brazilskými a polskými kuřaty

Co se stalo s českým kuřetem, že ho v kuchyních nahrazujeme polským, maďarským a brazilským? Jsou totiž levnější. Chov drůbeže v Česku prodražuje halda nařízení EU i naše standardy.

Doba čtení: 4 minuty

Zpracovatelé masa jsou šejdíři

Platit za vodu stejné peníze jako za maso? To se tedy vyplatí… SZPI našla vodou nadopované maso v těchto obchodech: Tesco, Billa, Ahold a Globus. Podívejte se na fotogalerii hříšníků.

Doba čtení: 3 minuty

Burger není žádný karbanátek v housce

Hamburger z fastfoodu nemá nic společného s burgerem, který si připravíte doma. Zapomeňte na shánění vajec, majoránky a mouky. Připravte si originál burger s profíkem.

Doba čtení: 5 minut

Salmonely je u lidí pětkrát méně - díky drůbeži

Český veterinární dozor se sám dostal pod kontrolu kvůli salmonele u drůbeže. Inspekce zkoumala, jak si s ní umí poradit. Závěr zní: Velmi dobře. Díky tomu ubylo i salmonely u lidí.

1. 10. 2012 10:00
Doba čtení: 3 minuty

První zdravý fastfood není o nic lepší než McDonald´s

Navštívili jsme dva pražské fastfoody, Famagustu, který se honosí podtitulem „zdravý“ , a klasiku McDonald´s. Rozebrali jsme čtyři wrapy a zjistili, čím se od sebe liší. Moc toho není.

Doba čtení: 6 minut

Poznáte v obchodě zkaženou potravinu?

Kupujete si domů zelený eidam a zapáchající maso? Pokud ano, jistě v tom není záměr. Jak se vyhnout špatně skladovaným potravinám, které nám mohou způsobit zažívací potíže?

5. 9. 2012 10:00
Doba čtení: 3 minuty

Nemám balkon, zahradu, v parku pěkně griluju

Grilování není sice nezdravější úpravou jídla, ale rozhodně patří v Česku k neoblíbenějším. Natolik, že se rozrůstá i do veřejných parků. Kde všude můžete grilovat?

Doba čtení: 4 minuty

Češi grilují rádi, ale špatně. Poradíme vám s výběrem masa

Základem správného grilování nemůže být kilo vuřtů za čtyřicet korun. S výběrem masa, na kterém si opravdu pochutnáte, poradí David Kukla z farmářské prodejny Sklizeno.

Doba čtení: 7 minut

Jídlo ve fast foodech je nezdravé. Ale ne kvůli tučnosti, to je to nejmenší

Řada lidí si myslí, že problém je v množství kalorií. Když hubnout nechci, proč se omezovat? Kdyby tušili, co jídlo z fast foodu opravdu obsahuje a proč tak dobře chutná, změní názor.

Doba čtení: 8 minut

Čím vším se dá přiložit pod gril?

Každý dnes griluje, ale ne každý vybere správný otop. Které dřevo se hodí pro hovězí steak a jakým ovoníte kuřecí?

Doba čtení: 3 minuty

Křehčení – metoda nutící spotřebitele platit v ceně masa vodu

Kolik vody může být v křehčeném mase? Žádný zákonný limit neexistuje. Čili v praxi klidně tolik, aby maso ještě „drželo pohromadě“. Zvláště v případě hovězího je to téměř zločin.

Doba čtení: 4 minuty

Čtvrt miliónu kuřat denně. Lze při takovém množství zachovat kvalitu?

ROZHOVOR – Umíte si představit čtvrt miliónu kuřat? Tolik se zpracuje ve Vodňanské drůbeži. Každý den. „Zákazníci začínají více důvěřovat české produkci,“ říká ředitel Milan Říha.

Doba čtení: 8 minut

Vodňanská drůbež obhajuje svoje kuřata

Společnost Vodňanská drůbež nesouhlasí se závěry hodnocení dTestu, v němž Zlaté kuře z Vodňan zcela propadlo. Společnost reaguje na výsledky testů provedených Občanským sdružením spotřebitelů TEST a zveřejněných v únorovém čísle časopisu dTest. O zjištěních jsme vás informovali v článku dTest: Salmonela v kuřatech.

20. 2. 2012 11:00
Doba čtení: 2 minuty

dTest: Salmonela v kuřatech

Časopis dTest nakoupil 17 kuřat, kuřecích čtvrtek a stehen a udělal bakteriologické vyšetření na přítomnost bakterií. Zjištěné nálezy jsou vážné. Ani jedno kuře nebylo bez salmonely.

14. 2. 2012 10:00
Doba čtení: 3 minuty

Životopis mého kuřete: "život a smrt" drůbeže ze dvora

ROZHOVOR – Taky máte plné zuby kuřat z hypermarketu, divné beztvaré hmoty bez chuti, zato se zápachem? Variantou je tzv. selská drůbež. Jak a v čem se liší od svých neduživých bratříčků?

Doba čtení: 7 minut

Místo kuřete kupujete jen živočišnou bílkovinu

Chovatel o problémech velkochovů: Nejdůležitější je cena. Vše ostatní, včetně zdraví konzumentů, kvality potravin a kvality života zvířat určených k lidské spotřebě, musí jít stranou.

Doba čtení: 5 minut

Veterináři vraceli tuny drůbežího z Polska. Jak se vyvarovat salmonely?

Drůbežáři ze zahraničí, na rozdíl od těch domácích, nemusí chladit kuřecí maso vzduchem, ale vodou. Je to levnější, ale také rizikovější kvůli většímu výskytu salmonel.

Doba čtení: 3 minuty