největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
grilování
grilování
31
–
59
/
59
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
V obchodech je chléb z cvrččí mouky
Diskontní řetězec Penny Market pro své zákazníky připravil jako první v České republice chléb s desetiprocentním podílem cvrččí mouky. Podívejte se i na další novinky týdne.
Lenka Krbcová
13. 5. 2018
Meníčko: Botanické fermentované limonády zrají sedm dní
V ochutnávce novinek týdne tentokrát voní pochoutky z grilu a na osvěžení je tu hned několik tipů na přírodní limonády, ovocné drinky i detoxikační nápoje.
Lenka Krbcová
22. 4. 2018
Zpestřete si letní grilování pochoutkami z hub
Pokud už vás omrzelo grilování masa a zeleniny, věnujte prostor na roštu houbám. Poradíme, které se hodí na gril i jaká nádivka jim bude slušet.
Petr Havel
23. 8. 2017
Grilovací omáčky: víc cukru než ve zmrzlině
Chcete grilovat a neztloustnout? V zásadě bohužel platí, že co je tučné, to se dobře griluje. Navíc klasická barbecue omáčka obsahuje až čtyřicet gramů cukru na sto gramů. Tak oslazený není ani polárkový dort.
Veronika Pourová
1. 8. 2017
Nemyjte gril po každé grilovačce, stačí jednou měsíčně
Grilování je veskrze radostná aktivita. Kdyby se ale přece jen měla najít činnost spojená s grilováním, na kterou se tak úplně netěšíme, bylo by to nejspíš následné čištění grilu. Jak si ho ulehčit a proč nepulírovat gril po každém grilování?
Redakce
25. 7. 2017
Bakterie se množí i při grilování
Hygienici upozorňují, že by lidé měli myslet na dodržování základních hygienických pravidel už při samotném ukládání a zpracování masa, které si připravují na grilování.
Redakce
26. 6. 2017
Grilování: Jak na to, aby se maso na gril nechytalo?
Grilujete rádi, ale často se s masem i burgery na grilu perete? Chytí se a nechtějí se pustit? Máme pro vás sadu rad, které vás napříště od potrhaných a nevzhledných kousků masa ochrání.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2017
4 kroky k dokonale rozpálenému grilu
Gril umí rozpálit kde kdo, ale jen málokdo ví, jak to udělat rychle a snadno. Jen opravdový expert pak dokáže poradit, jaký otop se hodí na grilování ryby.
Redakce
20. 7. 2016
Krevety před grilováním neloupejte, jinak se rozpadnou
Krevety se dají dnes již poměrně dobře sehnat, a to buď mražené nebo čerstvé. Hodí se jako zpestření do salátů, do polévek, do rizota, ale skvěle chutnají i grilované, máčené do různých druhů omáček.
Petr Havel
20. 7. 2016
Jak vybrat ideální víno k jídlu?
Bílé víno se hodí k rybám a červené k hovězímu, to asi všichni víme. Ale jaké víno vybrat k uzeninám, sýrům, salátu či zvěřině?
Redakce
13. 7. 2016
7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně
Naučte se hlavní zásady bezpečného grilování a grilujte bez obav ze zdravotních potíží.
Redakce
7. 7. 2016
Řecký balzamikový krém patří do dortu i marinády. Jak se vyrábí?
Řecký balzamikový krém se vyrábí z balzamikového octa a ten zas z korintských rozinek. A rozinky? Ty vyrobí jen řecké slunce během deseti dnů.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2016
10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování
Máte nový gril a v lednici maso za hříšné peníze, protože se chystáte dnes rozjet grilovací sezonu? Přečtěte si tipy ke grilování známých šéfkuchařů, ať neuděláte nějakou botu.
Kateřina Čepelíková
13. 5. 2016
Kde všude lze v Praze grilovat? V parku i na loďce
Grilování je fenomén. Griluje se všude, všechno a stále. Nechte se inspirovat a zkuste grilování na Vltavě, piknik v parku bez vlastního jídla nebo v parku u vody.
Kateřina Čepelíková
12. 5. 2016
Jak vybrat ideální gril? Horko těžko
Na trhu existuje nepřeberné množství grilů, ze kterých si každý vybere ten nejvhodnější pro svůj balkon nebo zahradu. Stačí vědět, co který gril umí a nač se před koupí zaměřit.
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2015
Marináda na grilování: patří na maso, ale nikdy ne na gril
Ještě jste nepřišli grilování na chuť? Možná nemáte v zásobě ty správné marinády, nebo jen nevíte, jak na to, aby všem chutnalo. Poradí nám pět zkušených kuchařů.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2015
7 tipů pro grilování ryb
Receptů na grilování ryb je bezpočet, ale pro úspěch jsou důležité základní zásady. Chutná ryba je nasolená těsně před tepelnou úpravou a nikdy se nepokládá přímo na gril.
Redakce
20. 5. 2015
Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý
Plotice, perlín, cejn, jelec, parma, bolen… Především při amatérském rybolovu je častou kořistí „bílá ryba“. Skupina kaprovitých zatížená image horší kvality rybího masa. Neprávem.
Petr Havel
18. 6. 2014
Naučte se grilovat jako mistři
Napichujete při grilování maso na vidličku, kupujete hotové marinády a opékáte zmraženou rybu? Z grilování byste propadli. Zkuste to jinak a správně s odbornými radami šéfkuchaře.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Uzení tekutým kouřem mají mnozí za podvod
K uzení se používají tři druhy kouře, klasicky studený a teplý a nově i tekutý, proti němuž má řada lidí výhrady. Spotřebitel by minimálně chtěl vědět, jaký způsob byl u výrobku použit.
Petr Havel
4. 1. 2013
Burger není žádný karbanátek v housce
Hamburger z fastfoodu nemá nic společného s burgerem, který si připravíte doma. Zapomeňte na shánění vajec, majoránky a mouky. Připravte si originál burger s profíkem.
Kateřina Čepelíková
18. 10. 2012
Nemám balkon, zahradu, v parku pěkně griluju
Grilování není sice nezdravější úpravou jídla, ale rozhodně patří v Česku k neoblíbenějším. Natolik, že se rozrůstá i do veřejných parků. Kde všude můžete grilovat?
Kateřina Čepelíková
10. 8. 2012
Češi grilují rádi, ale špatně. Poradíme vám s výběrem masa
Základem správného grilování nemůže být kilo vuřtů za čtyřicet korun. S výběrem masa, na kterém si opravdu pochutnáte, poradí David Kukla z farmářské prodejny Sklizeno.
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2012
Desítka potravin, kterým je lepší se ve vedrech vyhnout
Chlebíček s podivnou oblohou by si dal v horku jen šílenec. Ale jídel, která se pro horké dny vůbec nehodí, je víc a nejde tu rozhodně jen o to, že po některých by vám mohlo být špatně.
Anna Příhodová
25. 7. 2012
Čím vším se dá přiložit pod gril?
Každý dnes griluje, ale ne každý vybere správný otop. Které dřevo se hodí pro hovězí steak a jakým ovoníte kuřecí?
Redakce
12. 7. 2012
Grilování se bát nemusíte. Když víte, jak na to
Při grilování na otevřeném ohni skutečně vznikají zdraví škodlivé látky. Jsou ale způsoby, jak riziko eliminovat. Patří mezi ně i zvyk namáčet maso v hořčici nebo nakládat do koření.
Petr Havel
25. 5. 2012
Červené maso bychom měli péct při nízkých teplotách. Bude lepší a zdravější
Péct či smažit maso dlouho a za vysokých teplot vede k tomu, že si v jídle zbytečně vyrábíme rakovinotvorné látky. Dokazuje to nová práce ze Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity.
Redakce
6. 3. 2012
Sendvičovače a topinkovače nedělají jen sendviče a toasty
Popis parametrů zdánlivě jednoduchých přístrojů někdy připomíná manuál pro piloty. Chcete si je pořídit? Ujasněte si, jestli potřebujete jen základní funkci, nebo i další vychytávky.
Lenka Krbcová
12. 12. 2011
Grilování v zimě? Proč ne, s elektrickými grily to jde i doma
Máte rádi grilování a nechcete o ně přijít ani v zimě? V našem vánočním průvodci kuchyňskými spotřebiči jsme se podívali na základní parametry, které by vás mohly zajímat při výběru.
Lenka Krbcová
9. 12. 2011
31
–
59
/
59
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji