Hlavní navigace

Mlékárna Olma upozorňuje zákazníky na kontaminaci svého mléka

22. 10. 2021

Sdílet

 Autor: Olma/Depositphotos
Část produkce čerstvého mléka z Olmy baleného v PET lahvích je zasažena mikrobiální kontaminací. Firma na to upozornila na svém webu i sociálních sítích.

Olma, a.s., je česká mlékárenská firma se sídlem v Olomouci, jejímž výhradním vlastníkem je holding Agrofert. Patří k největším zpracovatelům mléka v České republice. Aktuálně společnost vydala varování pro zákazníky, v němž upozorňuje na problematický výrobek:

„Vážení zákazníci, z důvodu technické poruchy na zařízení došlo k mikrobiální kontaminaci námi vyráběného čerstvého mléka baleného do PET lahví,“ uvádí společnost. Kontaminace podle mlékárny není plošná a masivní, ale mléko se může kazit, a to i při uchování ve správných skladovacích podmínkách. Výrobce jej proto nedoporučuje ke konzumaci.


Autor: Olma

Kontaminace hrozí u mléka s daty spotřeby 26. 10. – 30. 10. 2021

„Kontaminované mléko poznáte tak, že nemá typickou chuť a vůni,“ upřesňuje Olma. Jedná se o mléka s daty spotřeby 26. 10. – 30. 10. 2021. Zákazníci, kteří již toto mléko zakoupili, jej mohou vrátit na prodejnách, ve kterých nákup uskutečnili, nebo elektronicky:

„Mléko můžete reklamovat přímo i u naší společnosti Olma, a.s. – na e-mailu reklamace@olma.cz. K reklamaci přímo u naší společnosti není třeba předkládat pokladní doklad, pouze připojte prosím foto, na kterém bude vidět datum spotřeby (uvedené na hrdle lahve), počet kusů a číslo účtu, na který vám budou zaslány peníze.“

Dle informací výrobce je polotučné mléko z Olmy nejprodávanějším čerstvým mlékem na našem trhu.


Čerstvé mléko z Olmy je standardně dodáváno do řady maloobchodních prodejen i řetězců, dle informací výrobce ho koupíte například v Bille, Albertu, Globusu, Kauflandu, Tescu či JIP, nabízí ho i velkoobchod Makro či online supermarkety Košík.cz a Rohlík.cz. Například tento online prodejce situaci obratem aktivně se svými zákazníky řešil: „Všechny naše zákazníky, kteří produkt zakoupili, jsme informovali. Všichni dostali zpět peníze a zbytek šarže jsme stáhli,“ uvádí pro Vitalia.cz Denisa Laďka Morgensteinová, mluvčí Rohlík.cz.

Dle sdělení mlékárny již byla závada odstraněna: „Byla přijata veškerá opatření. Všem zákazníkům se velmi omlouváme za vzniklé nepříjemnosti,“ uvádí výrobce.

Galerie: Potraviny původem z ČR, které v roce 2020 skončily Na pranýři

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).