Hlavní navigace

Jágr propaguje jogurt z Kauflandu, produkty bez lepku a omezuje sladké

5. 8. 2021

Sdílet

 Autor: Se souhlasem Kauflandu
Jaromír Jágr, který již nějaký čas spolupracuje s řetězcem supermarketů Kaufland, před extraligou upravil svůj jídelníček a své jméno spojil právě s vybranými výrobky této značky.

V příštím roce oslaví padesátiny. Ani v tomto věku se Jaromír Jágr nezalekne elitních hokejových bitev. Po několika sezonách se jeho tým Rytíři Kladno, jehož je také majitelem, představí v nejvyšší domácí lize a sportovec chce být stále i platným hráčem při zápasech. Proto, aby byl maximálně připraven, upravil Jaromír Jágr svůj jídelníček. Omezil sladké a zaměřil se na mléčné výrobky a produkty bez lepku. Nejde ale do extrémů.

Sladké omezil, ale buchty si dá…

„Už od Velikonoc nejím sušenky a celkově jsem omezil sladké. Místo toho si dávám třeba výrobky bez lepku, ale mám rád také ovoce. Teď hlavně meruňky, banány nebo jahody,“ prozradil jeden z nejlepších světových hokejistů všech dob.

Jednu „neřest“ si ale upřít nenechá: „Ke svačině mám hodně rád bábovky nebo buchty, nejraději makové. Těch bych snědl opravdu hodně,“ říká Jaromír Jágr.

Před tréninkem si dává například proteinové smoothie, ve kterém je přidaný banán, borůvky či čerstvé mléko nebo smetana. U těchto produktů propaguje právě výrobky Kauflandu pod jeho privátní značkou, například čerstvé mléko K-Jarmark. Obsahuje bílkoviny, vitamíny B2, B12, D, A, ale také jod a další minerální látky. Nezapomíná ani na jogurty.

Bez lepku

Častými přísadami v Jágrově jídelníčku jsou dle vyjádření v tiskové zprávě řetězce také bezlepkové produkty z řady K-free, které jsou rovněž k sehnání v Kauflandu.

Bezlepkové produkty jsou v současnosti hodně populární, podle odborníků je tento způsob stravování vhodný zejména pro celiaky. Pokud člověk netrpí žádnými potížemi, pak by mu lepek vadit neměl, nicméně mnozí si bezlepkový jídelníček pochvalují a například omezení bílého pečiva nikomu neuškodí.

Bezlepkově se dá také péct, a to i pomocí směsí, na základě kterých lze připravit třeba čokoládový muffin nebo citrónový koláč. Ke snídani je s produkty K-free možné nachystat také různé druhy pečiva. „Někdy mi stačí klasický rohlík se šunkou. Před tréninkem se vždycky těším na kávu,“ dodává ještě Jaromír Jágr, který se nechal nafotit právě s produkty pod privátní značkou Kauflandu.


Autor: Se souhlasem Kauflandu

Jágr před extraligou upravil jídelníček. Základem jsou prý bezlepkové produkty K-free a mléčné výrobky

Jíst jako Jágr?

Je otázka, jak budou podobné spolupráce do budoucna hodnoceny, vzhledem k nově platné regulaci reklamy. Právní norma totiž zakazuje propagaci řady výrobků prostřednictvím známých osobností. Zatím ale není jasné, jak bude tato úprava vykládána v praxi, jak vysvětluje v rozhovoru pro server Vitalia.cz Adam Přerovský z advokátní kanceláře Dentons:

„Za nejproblematičtější považuji nově zavedený zákaz propagace výrobků pomocí známých osobností, které by díky svému společenskému postavení mohly podpořit jejich prodej. Zákon tento nový zákaz poměrně nepochopitelně neváže pouze na výrobky cílící na zdraví, ale může se teoreticky jednat o jakýkoli výrobek propagovaný veřejně známou osobností, byť nemá se zdravím nic společného,“ říká advokát.

Každopádně – kdo by se chtěl inspirovat jídelníčkem úspěšného sportovce, neměl by zapomínat na důležitou věc: Jaromír Jágr má jistě skutečně hodně pohybu, a tím i vydané energie. Pro ty, kdo většinu dne sedí, je potřeba jídelníček upravit jejich životnímu stylu – anebo začít taky více sportovat…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).