Hlavní navigace

Country life zavírá tři prodejny v Praze. Tento krok činíme s těžkým srdcem, říká majitel

Sdílet

 Autor: Se svolením Country Life
Zvyšující se náklady přinutily majitele společnosti Country life k významným úsporným opatřením, k jakým v jeho společnosti dosud nikdy nedošlo. Zavírá tři pražské prodejny.

Majitel a zakladatel společnosti Country life, Otakar Jiránek, byl donucen uzavřít pražské prodejny na Sokolovské v Karlíně, na Bělohorské na Břevnově a v Jungmannově ulici na Novém Městě. Za více než třicet let existence obchodů se zdravou výživou přitom nemusel přistoupit k tak razantním škrtům a zavírání.

Proč Country life končí?

K uzávěře přispěly nejen zvyšující se náklady ve všech oblastech, ale také odliv zákazníků z prodejen s jejich sortimentem a z centra města vůbec. „Tento krok činíme s těžkým srdcem. První naši prodejnu jsme otevírali v Melantrichově ulici už v roce 1991. Od té doby do naší biorodiny přibyla řada dalších prodejen, včetně největší prodejny v Dejvicích na Praze 6 a specializované prodejny přírodní kosmetiky v Liliové ulici na Praze 1. Těší nás, že jsme jako první od roku 1991 učili československou populaci konzumovat biopotraviny a tak přispívat ke svému zdraví i k péči o životní prostředí,“ uvádí majitel v prohlášení na webu Country life i na sociálních sítích.

Ostatní prodejny i e-shop jedou dál

Uzavírání se týká výše uvedených pražských prodejen, jak ale říká Otakar Jiránek: „Rádi vás uvítáme v našich ostatních prodejnách. Naše produkty také můžete nakoupit v prodejnách biopotravin a zdravé výživy po celé republice a v e-shopu countrylife.cz. Děkujeme, že naše produkty budete nadále kupovat a podpoříte nás tak v nelehké době.“

Které prodejny Country life se uzavírají a kdy?

Prodejna v Karlíně na Sokolovské ukončí svůj provoz 29. srpna, prodejny na Bělohorské a v Jungmannově ulici v průběhu měsíce září.

Neskončil jen Country life

Country life ale není jedinou prodejnou se zdravou výživou, které covid a vysoké náklady zlomily vaz. Na sklonku loňského roku nám přiznal i zakladatel sítě Sklizeno, David Kukla, že i oni museli některé prodejny zavřít. „My jsme totiž formálně, jako obchod s potravinami, mohli mít otevřeno, ale chodila k nám méně než polovina lidí než normálně, proto jsme některé prodejny raději zavřeli. Spočítali jsme si, že to pro nás bude ekonomicky výhodnější. Tohle nebyl čas na plánování, to byly perné téměř dva roky, kdy jsme se snažili minimalizovat škody, které nám stát svými rozhodnutími připravil,“ řekl nám ve velkém rozhovoru David Kukla

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).