největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 355
–
10 385
/
16 815
První strana
Předchozí strana
330
333
334
335
336
337
340
Následující strana
Poslední strana
Na trhu zvěřinu koupit nesmíte
Každý kus zvěřiny, který si to namíří na talíř, musí být zkontrolován buď veterinárně nebo proškoleným pracovníkem. Jak takové maso správně opracovat a kde ho sehnat?
Redakce
19. 11. 2014
Operace očních víček: Nejtěžší jsou Asiati
Rozhovor
Na své „první oko“ si už prý nepamatuje, ale za pětadvacet let již upravil tisíce víček. Zdeněk Pros přesto i dnes ke každé operaci přistupuje s velkým respektem.
Lenka Krbcová
19. 11. 2014
České potraviny na trhu – jak je poznáte?
Jak poznáme český výrobek? Nově má nejméně 75 % složek k výrobě „české potraviny“ pocházet z ČR. Zbytek odkudkoli. Taková definice české potraviny je nepřijatelná.
Libor Dupal
19. 11. 2014
Některé farmy dodávají opakovaně kontaminované mléko
Aktualita
Mléko v jihomoravských automatech je bezpečné, ale až po převaření. Analýza prokázala zvýšené množství některých bakterií. Záleží zejména na konkrétním dodavateli, říká mluvčí veterinární univerzity.
Petr Chmelař
18. 11. 2014
Hormonální antikoncepce se píše jak na běžícím pásu
Jen málo žen diskutuje se svým gynekologem. Ti automaticky předepisují hormonální pilulky. Přitom výběr antikoncepce ovlivňuje řada faktorů.
Eva Fryšarová
18. 11. 2014
Já, Ovosan – knížka o vzniku preparátu pomáhajícím při léčbě rakoviny
Komerční sdělení
Rakovina je jedna z nejhorších nemocí, se kterou se v současnosti lidstvo potýká. Mnoho nemocných podstupuje náročnou léčbu.
18. 11. 2014
Tuřín – středověký bojovník proti hladu i bolavým zubům
Stěží bychom hledali dnes někoho, kdo do svého jídelníčku běžně zařazuje tuřín. Přitom je to zelenina jako každá jiná, její listy jsou bohaté na vlákninu a vápník a dají se připravit stejně jako špenát.
Blanka Chocová
18. 11. 2014
Tesco prodává nebezpečný popkorn
Aktualita
Potravinářská inspekce varuje před popkornem z prodejen Tesco, který obsahuje mykotoxin. Pokud ho máte doma, nejezte ho.
Redakce
17. 11. 2014
Staňte se pekařem. Není nad domácí housky
Onehdá se českou kotlinou šířila zpráva, že i obyčejná houska obsahuje na třicet ingrediencí. Tak si zkusme upéct domácí housky, a to jen ze čtyř surovin. Zvládne je i začátečník.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2014
Zdravá prsa díky bylinkám
Prsům svědčí bylinky, obklady, relaxace a masáže. Nabízíme vám několik osvědčených receptů a tipů.
Simona Procházková
14. 11. 2014
Zastaralá léčba zubního váčku je k ničemu
Pokud vám zubař na váček předepíše antibiotika a problém jinak neřeší, léčí pouze akutní příznaky. Příčina váčku zůstává a čeká ve vašich ústech na svou příležitost.
Lenka Krbcová
13. 11. 2014
National Geographic zmapoval, kde se co jí
Kolik čeho jíme? Platí, že od určitého okamžiku růstu příjmů se už skladba jídelníčku moc nemění? Nakolik se lidé řídí médii, která radí, co je zdravé? Jak se jí v různých částech světa?
Pavel Houser
13. 11. 2014
Ovocné džemy bez ovoce. Tohle nepamatuje ani inspekce
Aktualita
Podíl ovocné složky v džemech bývá občas falšován, ale případ džemů z Levných potravin překvapil i zkušené inspektory. SZPI zakázala falšované džemy, kterým chybělo až 75 % ovocné složky.
Redakce
12. 11. 2014
I vitariáni jedí svíčkovou i cukroví. A ne, že ne
Rozhovor
Kdo podlehl vitariánství, tzv. živé stravě, ví, že pokrmy nesmí vařit ani péct a že se musí vzdát masa i pečiva. Jak je tedy možné, že může jíst svíčkovou, kuře na paprice nebo dort?
Kateřina Čepelíková
12. 11. 2014
Získejte dvojnásobný počet bodů za platbu kartou a vyberte si skvělé dárky
Komerční sdělení
Hledáte kvalitní kreditní kartu, která vám zajistí výhodné a férové podmínky služeb a ještě se o vás postará v zahraničí? Pořiďte si kreditní kartu Diners Club Pure+ Měšec a čerpejte jejích výhod.
12. 11. 2014
Velmi časté nežádoucí reakce na očkování
MUDr. Judita Hofhanzlová napsala otevřený dopis pro rodiče a kolegy lékaře o neblahých a přehlížených reakcích na očkování, se kterými se setkává ve své praxi.
Judita Hofhanzlová
12. 11. 2014
Soutěž: Pečujete správně o svou pokožku?
Soutěž
Zdravá pleť vyžaduje pravidelnou a hlavně správnou péči. Dvojnásob to platí zejména u atopiků a to nejen v chladném či větrném počasí. Vyhrajte pomocníka pro péči o atopickou pokožku.
Redakce
11. 11. 2014
Svatomartinské víno na pultech již dnes. Jaké je?
Aktualita
Tak jako každý rok ani letos vinaři nezapomněli nachystat Svatomartinská vína. Nejvíce vín bude odrůdy Müller Thurgau, Modrý Portugal a Svatovavřinecké.
Redakce
11. 11. 2014
Mám obrovské problémy, říká Roman Vaněk
Rozhovor
Roman Vaněk plánoval na letošek spuštění nového super tajného internetového projektu, chystal se vydat tři kuchařky a dostavět dům. Stihl všechno, jak chtěl?
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2014
Jak se pozná, že jste nenormální?
Dříve by se řeklo psychopat, dnes člověk s poruchou osobnosti. Nejstarším českým odborným označením je libozvučný termín „podivíni a lidé nápadní“. Kdo už je mimo normu?
Tomáš Novák
11. 11. 2014
První selže penis, po něm srdce
Mužský přechod doprovází poruchy erekce, riziko infarktu i nové partnerky. Cévy v penisu vypoví službu jako první. Problém s erekcí tak varuje, že muži do 3–5 let hrozí infarkt myokardu.
Pavel Turčan
10. 11. 2014
S lupénkou je manželství ve třech
Lupénka neboli psoriáza je kožní nemoc, která může velmi negativně ovlivnit váš život. A to včetně jeho nejintimnějších momentů. Panuje kolem ní řada mýtů, od zlehčování až po obavy, že je infekční.
Lenka Krbcová
10. 11. 2014
Chorobné červenání znepříjemňuje život všem a bez rozdílu
Komerční sdělení
Co mají společného princ Harry, herečka Cynthia Nixon a moderátor Libor Bouček? Všechny tyto osobnosti vědí, jaký je život s rosaceou…
10. 11. 2014
Jáhly – ideální tip pro línou snídani
Jáhly patří mezi nejméně alergizující potraviny, jsou zásadotvorné, bezlepkové a v neposlední řadě výborné! Proč je tedy nevaříme více? Naše babičky a prababičky je vařily. Znáte jáhlovou polévku nebo tradiční jahelník?
Blanka Chocová
10. 11. 2014
Šizený burčák? Museli byste hodně hledat
Aktualita
Dosavadní kontroly burčáku dávají důvod ke spokojenosti. Prohřešků je minimum. Podívejte se, jak zatím dopadly letošní inspekce.
Redakce
7. 11. 2014
Mléko – zabiják?
Švédští odborníci přišli se šokující zprávou: Mléko je zabiják. Revoluční studie: Pravidelné pití mléka vás zabije. Mléko – pomalý zabiják? Nová studie otřásá dosavadní medicínou…
Petr Havel
7. 11. 2014
Všichni tolerují závislosti. Ale někteří to odskáčou
Vůči alkoholu i tabáku máme v Čechách velmi vysokou míru tolerance. Pití i kouření bagatelizujeme a podceňujeme. To nahrává rozvoji závislostí, někteří to prostě neustojí.
Eva Fryšarová
7. 11. 2014
Dnes servírujeme černočerný hamburger
Je spálený, nebo jen černý jako uhel? Podívejte se do galerie a nechte se nalákat na specialitu, kterou si můžete dát (zatím) jen v Japonsku.
Redakce
6. 11. 2014
Fruktóza: stejně negativní jako jiné cukry
Jak máme vnímat fruktózu? Jedná se o náhradní sladidlo pro diabetiky, představuje podstatnou složku často vychvalovaného medu. Nové články v recenzovaných časopisech ukazují její špatné vlastnosti.
Pavel Houser
6. 11. 2014
Bylinné masti – na vrásky pasti
Voňavé masti z bylinek promazávají, regenerují i vyhlazují vrásky. Když si je vyrobíte sami doma, můžete si pohrát s recepturou a doladit mast přímo své pleti na míru.
Simona Procházková
6. 11. 2014
Prodejci mají nový trik: Odstraňují data trvanlivosti
Že je salám prošlý, neznamená, že bude stažen z prodeje. Alespoň si to myslí v Příbrami v prodejně potravin, kde data minimální trvanlivosti záměrně odstraňovali.
Kateřina Čepelíková
5. 11. 2014
10 355
–
10 385
/
16 815
První strana
Předchozí strana
330
333
334
335
336
337
340
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji