Hlavní navigace

Neteče vám voda? Už nemusíte k cisterně

29. 9. 2015

Sdílet

 Autor: PVK
Pražské vodovody a kanalizace odstartovaly dodávky pitné vody v náhradním balení. Voda v sáčku bude zatím pouze pro tělesně postižené a po předchozí registraci.

Společnost Pražské vodovody a kanalizace představila projekt dodávek pitné vody balené v sáčcích. Jeho cílem je doplnit náhradní zásobování vodou pro držitele průkazů TP, ZTP a ZTP/P donesením pitné vody do místa, které si zájemce zvolí.

Prozatím bude tato služba poskytována v době havárie vodovodní sítě na území hlavního města s předpokladem přerušení dodávky pitné vody v trvání delším než pět hodin. S distribucí pitné vody bude PVK pomáhat smluvní partner. Osoby, které budou zajišťovat donesení vody, se prokáží průkazem.

„V první fázi se do projektu zapojila Městská část Praha 6. Věříme, že se brzy přidají i další městské části,“ uvedl mluvčí PVK Tomáš Mrázek s tím, že dodání vody v sáčcích bude zdarma.

Ke službě se přihlásíte registrací

Každý zájemce musí mít registraci služby SMS INFO pro dodávku balené pitné vody držitelům průkazu TP, ZTP a ZTP/P.

V době, kdy bude z důvodu havárie vodovodu omezena nebo přerušena dodávka pitné vody, obdrží registrovaný zájemce SMS zprávu: „Voda PVK: máte-li zájem o donesení pitné vody v náhradním balení, zavolejte na tel. 228 883 606, nejpozději do hodiny od obdržení této zprávy.

Následně bude zahájena distribuce sáčků s pitnou vodou na zájemci zaregistrované adresy. Balenou vodu přinese zaměstnanec PVK nebo smluvního partnera. Distribuce bude poskytována v době od 9 do 21 hodin, pokud to technické a místní podmínky umožní.

Doplňkový způsob dodávky pitné vody bude poskytován rovněž důležitým institucím, např. školy, školky, zdravotnická zařízení, domovy seniorů apod.

Odkud je voda v sáčku

Balicí linka je instalována v úpravně vody Káraný. „Celý proces balení vody do sáčků včetně použité folie je v souladu se zákonem č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a souvisejících předpisů. Potřebné údaje o jakosti pitné vody, včetně data spotřeby, jsou uvedeny na sáčku. Jakost vody v sáčcích je průběžně kontrolována akreditovanou laboratoří,“ uvádí mluvčí PVK.

Formulář pro registraci a další informace najdete na stránkách PVK: www.pvk.cz

Zdroj: TK PVK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).