největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
9 859
–
9 889
/
16 487
První strana
Předchozí strana
310
317
318
319
320
321
330
Následující strana
Poslední strana
S čím nejčastěji chodíme na kožní?
Kůže velice často reaguje na různé druhy chemikálií v jídle, ve špercích, ale i v lécích. Teď aktuálně je problém číslo jedna zima.
Kateřina Čepelíková
13. 2. 2015
Půst jako dieta, očista, nebo terapie?
Půst. Pro někoho představuje očistu organismu, jindy dietu vhodnou pro rychlé shození nadbytečných kil, pro jiného příležitost ke změně běžného režimu či cestu ke zdraví a vitalitě.
Magdalena Hanáčková
13. 2. 2015
Čerstvé ovoce a zelenina ještě stále vyhrává boj s doplňky stravy
Většina marketingu, který se zaměřuje na prodej potravních doplňků, vychází z úvahy, že pokud má něco příznivý vliv na zdraví, pak i jednotlivé komponenty jsou zdraví prospěšné. Je tomu tak?
Kristina Vacková
12. 2. 2015
„Rychlosušení“ salámů není na úkor kvality – naopak
„Nemožné ihned, zázraky do tří dnů,“ praví v nadsázce slogan. Svým způsobem ho lze vztáhnout také na unikátní technologii výroby ušlechtilých sušených salámů.
Petr Havel
12. 2. 2015
Pražská šunka chce být tradiční specialitou
Пражка шунка, Jamón de Praga, Prager Schinken, Prague Ham, Jambon de Prague… pod těmito názvy (a řadou dalších národních variací) chce být zapsána Pražská šunka coby zaručená tradiční specialita.
Redakce
11. 2. 2015
Celé jídlo je víc než součet jeho částí
Lidstvo je posedlé konkrétními živinami. Je ten tuk dobrý, nebo špatný? Je cukr skutečným zlem? Kolik sodíku je už příliš? Musím do sebe dostat víc bílkovin? Jenže strava není úloha z počtů.
Kristina Vacková
11. 2. 2015
Z elektroléčby si utahovali. Průkopníkem byl i Čech
Člověk se od pradávna setkával s různými projevy živé i neživé přírody, které si neuměl uspokojivě vysvětlit. Jedním z fenoménů, které zůstaly lidstvu po dlouhá staletí více méně utajeny, byly elektrické a magnetické jevy.
Bohumil Tesařík
11. 2. 2015
Co (ne)znamená krvácení ve stolici
Skryté krvácení ve stolici nemusí nutně znamenat onemocnění rakovinou tlustého střeva nebo konečníku, může signalizovat také problém s hemoroidy, prasklinou sliznice konečníku nebo souviset se zánětlivým onemocněním střev.
Redakce
10. 2. 2015
Bludy a halucinace: hnije mi mozek, vím to jistě
Je častým terčem vtipů a vděčným protagonistou komedií. Ve skutečnosti člověk stižený bludy či halucinacemi „trpí jak zvíře“. Ostatně – možná si myslí, že jím je.
Tomáš Novák
10. 2. 2015
Hypotéka, kterou na pobočce jen tak nedostanete
Komerční sdělení
Úrokové sazby hypoték i nadále klesají. Pořídit si nemovitost je proto výhodná investice.
10. 2. 2015
7 světových top trendů pro zdravé stravování v roce 2015
S trendy v oblasti zdravé výživy je to stejné, jako s módou. Přicházejí a odcházejí. Podívejme se, jaké jídlo je momentálně „in“ v zahraničí, kde ho označují také jako „inteligentní jídlo“.
Kristina Vacková
10. 2. 2015
Citlivější přístroje odhalí nelegální používání pesticidů na polích
Aktualita
Odborníci hledají způsob, jak odhalovat nezákonné praktiky při používání přípravků k ochraně rostlin. Nyní představili novinku pro zjišťování pesticidů přímo na polích.
Redakce
9. 2. 2015
Levná vína člověka neobohatí, říká špičkový sommelier
Rozhovor
Přístup Čechů k vínu se mění k lepšímu, nejenže si ho rádi vychutnávají, ale také se o něj zajímají, všímá si Pavol Velič. Přesto v některých aspektech stále chybujeme.
Eva Fryšarová
9. 2. 2015
Chcete se léčit šetrně a zároveň účinně? Řešení existuje!
Komerční sdělení
Chcete se léčit šetrně a zároveň účinně? Řešení existuje!
9. 2. 2015
Myomy můžeme léčit bylinkami, obklady, výživou a relaxací
Myomy patří mezi časté ženské obtíže. Přírodní medicína i v těchto případech nabízí šetrnou léčbu bylinami a výživou, která minimalizuje potíže spojené s tímto stavem…
Simona Procházková
9. 2. 2015
Další nechutná restaurace uzavřena
Galerie
Inspekce uzavřela bar a restauraci pro závažné hygienické nedostatky. Je to již několikátý případ od ledna, kdy se rozšířily kompetence SZPI i o provozovny společného stravování.
Redakce
6. 2. 2015
Bisexualita prý neexistuje. Bisexuální chování ano
Všichni jsme, nebo jsme byli „pod obojí“… a kdo to popírá, má s tím problém dodnes.
Tomáš Novák
6. 2. 2015
Zázračná polévka miso: japonský recept na zdraví
Většina Čechů miso nezná. Málokdo ví, jaké má japonská polévka vlastnosti, jak se vaří a co je k její přípravě potřeba. „Miso polévkou začínáme každý den,“ říká Japonka a prozrazuje osvědčené recepty.
Kristina Vacková
6. 2. 2015
Kouzlo těhotenství pod vodou
Galerie
Série fotografií Adama Oprise zachycuje nastávající matky v ladných pózách pod vodní hladinou. Díky ní se mohou hýbat bez námahy, zatímco na souši už jen ztěžka. Voda zbavuje záda a klouby těhotných žen zátěže a dává jim pocit bezpečí.
Redakce
5. 2. 2015
Nebezpečná kosmetika 2014: Nejčastěji šlo o krémy
Krémy, balzámy, soli do koupele, ale i sada malovátek pro holčičky a vlhčené ubrousky na dětské prdelky. Výrobky, ke kterým se nikdo nehlásí. Není divu.
Lenka Krbcová
5. 2. 2015
Jak dosáhnout, aby chleba vydržel 14 dnů
Chléb s dlouhou trvanlivostí lze vyrobit i bez chemie. Díky přírodnímu konzervantu vydrží i dva týdny – chutný a bez plísně.
Petr Havel
5. 2. 2015
Kde se v bordelu vaří, tam to brzy zavřou
Aktualita
Silné vrstvy mastnoty na pracovních plochách, bez přívodu teplé vody, zbytky jídel všude po zemi, tak fungovala bistra a bar v Praze, Jeseníkách a na Plzeňsku.
Redakce
4. 2. 2015
Problémy české gastronomie? Nezájem učňů a experimentátoři
Nakupujeme kvalitní potraviny na farmářských trzích a snažíme se jíst více zeleniny. Jenže pak se dočteme, že se u nás kuchařští učni učí vařit instantně a národ uctívá Hrušku…
Redakce
4. 2. 2015
Skutečná cena levného masa
Za laciné potraviny platíme čtyřikrát. U kasy v obchodě, vlastním zdravím, v obrovských dotacích, které plynou do intenzívního zemědělství, a nepříznivým dopadem na přírodu. Ve skutečnosti jsou proto hodně drahé.
Olga Myslivečková
4. 2. 2015
Rekonvalescence po operaci či nemoci: pomáhá přírodní léčba
V čase, kdy se vracíme tzv. do normálu, je mimořádně důležitá správná výživa i naše pohoda. Rekonvalescenci tak můžeme výrazně podpořit výživnými nápoji, bylinkami, vodoléčbou a relaxací.
Simona Procházková
4. 2. 2015
Test: Kupujete mleté? A je to vážně maso?
Test
Zajdete-li si do supermarketu koupit balené mleté maso, s největší pravděpodobností si domů odnesete masný polotovar. Na skutečné mleté maso v českých obchodech téměř nenarazíte.
Redakce
3. 2. 2015
Vietnamské potraviny. To je něco
Aktualita
SZPI zadržela zásilku 3,6 tun potravin z Vietnamu. Na sebe naskládané kanystry s nakládanými cibulkami se v kontejneru vlastní vahou zdeformovaly a ve vyteklém obsahu inspekce zjistila přítomnost hmyzu v různých vývojových stádiích – larvy, kukly – a částečně i plíseň.
Redakce
3. 2. 2015
Chutnala jim instantní polévka, teď vaří Konečně vývar
Rozhovor
Uvařit vývar silný jak duby na Šumavě vyžaduje kvalitní suroviny, čas a trochu toho cviku. Když nemáte ani jedno ani druhé a ani třetí, skočíte po kostce nebo si dáte Konečně vývar.
Kateřina Čepelíková
3. 2. 2015
Neschopným lékařům hrozilo až useknutí ruky
První zákony o odměňování lékařů i jejich postihování za chybné zákroky jsou staré téměř 4000 let. Výše odměn kolísala podle finančních možností a sociálního postavení pacientů. Tresty byly drastické.
Bohumil Tesařík
3. 2. 2015
Jezte online a s trochou štěstí vyděláte miliony
Především v Jižní Koreji, ale také v Japonsku i jinde, se objevil nový fenomén, který dostal název gastronomický voyeurismus. Internetové šílenství spočívá v online sledování lidí, kteří jedí.
Kristina Vacková
2. 2. 2015
Intimní anorektik alespoň masturbuje
Anorexie, „ne-chuť“, není jen porucha příjmu potravy, ale také citů. Dospělí bez lásky a bez sexu trpí emoční a sexuální anorexií.
Tomáš Novák
2. 2. 2015
9 859
–
9 889
/
16 487
První strana
Předchozí strana
310
317
318
319
320
321
330
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji