Seriál Děláme to jinak

Mají v sobě obrovskou chuť pracovat, dávají do svého podnikání všechno, jedou podle tradičních metod, používají kvalitní suroviny... Mají nápady a zkouší realizovat i ty zdánlivě nejšílenější. Dělají to prostě jinak.

Představíme vám ty, kteří se nebáli a pustili se do podnikání v potravinářství. Je jedno, jestli vaří vývar, vyrábí domácí sýry, stáčejí mošty, zda dobré jídlo prodávají nebo servírují. Důležité je, že to dělají poctivě a rádi. I proto si zaslouží nás zájem a prostor v našem seriálu.

Znáte někoho, kdo to „dělá jinak“?
Napište nám do redakce@vitalia.cz, děkujeme!

Romana Šafránková: Vaří nejlepší marmeládu na světě. Tak trochu náhodou

Hřebečská medovina: poklad z tatínkova sešitku

Pěstovat ředkvičku kvůli ředkvičce považuji za blbost, říká michelinský bylinkář

Oleje Bartoš: Naše jméno na obalu je záruka kvality

Kuřata grilovaná na ohni, to je bistro Grils

My-Chilli: mistři světa v pálivosti

Hledala veganský sýr, vyrobila Alexýr

Pastrami: sendvič, kterému podlehl New York, je i v Česku

Restaurace Amunì: Máme pizzu, kterou jinde neseženete. Slow food pizzu

Sorry – pečeme jinak, říká autorka mechového dortu

Kamu: nejbarevnější kuchařka, která vařila s Jamie Oliverem

Máma mele vločky a radí, jak jíst přirozeně bezlepkově

Když těsto na pizzu kyne čtyři dny, je prostě lepší

Naše Toustárna: Zaměřujeme se na čerstvé jídlo do stovky

Mají Chutnej fast food s pořádnou trávou

Výrobci přesnídávek: To, co chce zákazník, není třeba vždy poslouchat

Honza Hochsteiger: Do italské zmrzliny patří dvacet procent vzduchu

Jak se vyrábí olivový olej, ten kvalitní

Olivové oleje Lozano Červenka vyrábí česko-španělská rodina

Kamil Mucha v Cattani vaří nejlepší těstoviny v Brně

Müsli z Janovy pece, láska na první křupnutí

François Thuille, kuchař světoběžník, který nejraději sbírá houby na Šumavě

Brixton Balls: bistro, co má koule. Masové koule

Všestarská cibule: výjimečnost se skrývá pod slupkou

Koláčkova pekárna vyrábí 100% žitný chleba, po kterém baží Češi i Němci

Martin Hutař: Vizionář, který na česká pole vrátil špaldu

Lelí's Cupcakes: První cupcake obchod otevřený díky crowdfundingu

Liberecký Papírák ožil, může za to U2B. Coffee U Dvou buchet

Laskominy od Maryny: Chtěla bistro, má pekárnu. Ale jakou!

Každý Brňák ví, že nejlepší makronky jsou od Republiky