největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
vaření
vaření
241
–
270
/
307
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Recept na anglickou snídani? Hodně času a dobré suroviny
Kdo by neznal anglickou snídani? Někomu může připadat skvělá, jinému možná i nechutná. Angličan vám o ní řekne, že když se připraví dobře, může být tím nejlepším jídlem na celém světě!
Blanka Chocová
3. 9. 2015
Ptačinec žabinec je mimořádná léčivá rostlina
Letní sérii o divokém koření završíme prostou, ale velmi ceněnou léčivkou. Ptačinec rozpouští hleny, podporuje krvetvorbu a hojí nemocnou kůži.
Simona Procházková
21. 7. 2015
Šťovík se hodí do polévky i jako náplast
Pro někoho je to plevel, rostlina, která si roste tam, kde o ni nestojí. Mnohý „plevel“ je přitom chutný, léčivý a hojivý… To je i případ šťovíku, který otevírá seriál o divokém koření.
Simona Procházková
16. 7. 2015
Jíte houby? Nejhorší je smaženice
Houby u nás sbírá každý druhý, je proto k nevíře, kolik nesmyslů se o konzumaci a přípravě hub traduje.
Petr Havel
7. 7. 2015
Domácí hořčice je neskutečně jednoduchá
Recept
Hořčici si doma připravíte za chvíli a s minimální námahou. Příjemně štípe a stačí k ní jen tři suroviny. Co víc si přát?
Blanka Chocová
18. 6. 2015
Kitchen story: Jak vaří manželé v kuchyni?
Rozhovor
Jejich food blog patří k těm nejlepším v České republice. To proto, že z něj sálá nadšení a voní už od první stránky. Nebo je v tom ještě nějaká jiná tajná ingredience?
Kateřina Čepelíková
2. 6. 2015
Kuchařka pro mého muže: láskyplný manuál vaření
Rozhovor
Někteří muži v kuchyni dost tápou, a přitom by chtěli proniknout do tajů vývarů, gulášů a řízků… Recepty v klasických kuchařkách jsou pro ně však nečitelné. Proto je tu Kuchařka pro mého muže.
Kateřina Čepelíková
14. 5. 2015
Žaludy v kuchyni? Pochoutka jako od Rumcajse
Žaludy se v kuchyni jen tak nevidí. I naši předkové se k nim uchylovali spíše v době nouze. Žaludovka je přitom chutná náhražka kávy a se žaludovou moukou se dá slušně kouzlit.
Blanka Chocová
6. 5. 2015
Pstruh, nebo kapr? Pokud jde o tuky, je to jasné
„Velikonoční kapr“? To není překlep, ryby tradičně patřily k Velikonocům. Půst dovoloval konzumaci rybího masa. Chudák kapr ale ze srovnání se svými sladkovodními kolegy nevychází nejlépe.
Petr Havel
1. 4. 2015
Proč nejíst s rybou měkkýše? Kvůli alergii
Slávka jedlá, ústřice, olihně (calamari), sépie nebo chobotnice – to jsou nejznámější zástupci skupiny měkkýšů, která patří mezi alergeny. Typická je zkřížená alergie.
Petr Havel
27. 3. 2015
Zapomenuté potraviny: Co jsou dřínky?
Málo známé dřínky se dají zavařovat a nakládat stejně jako olivy. Hodí se do zavařenin i omáček. Jsou plné vitamínu C a rostou pomalu na každé teplejší mezi.
Blanka Chocová
26. 3. 2015
COŽE: hlína k jídlu?!
Jedlá hlína? Co to je? Je to opravdu speciální druh zeminy? Nebo jen název pro nějakou kulinářskou specialitu? Každopádně se „to“ občas objeví na jídelním lístku.
Kristina Vacková
24. 3. 2015
Kitchenette: Food blog byl můj sen
Rozhovor
Ještě před třemi lety zkrášlovala ženské tváře, dnes je autorkou úspěšné knihy a food blogu, který má téměř třicet tisíc fanoušků. Jak se Markéta Pavleje aka Kitchenette k vaření dostala?
Kateřina Čepelíková
9. 3. 2015
Proč je japonská kuchyně považována za zdravou?
V Evropě panuje názor, a ponechme si zatím soud, či zdravý nebo mylný, že japonská kuchyně patří k těm nejzdravějším na světě. Jak je to ale doopravdy?
Kristina Vacková
5. 3. 2015
Globalizace zavedla rohlík s kafem
Kde se vzaly potraviny z druhého konce světa, konzervy, sušené polévky, levný alkohol, automaty se sladkostmi nebo obyčejný rohlík s kávou na snídani? Kořeny moderní kuchyně leží v devatenáctém století.
Pavel Houser
24. 2. 2015
Problémy české gastronomie? Nezájem učňů a experimentátoři
Nakupujeme kvalitní potraviny na farmářských trzích a snažíme se jíst více zeleniny. Jenže pak se dočteme, že se u nás kuchařští učni učí vařit instantně a národ uctívá Hrušku…
Redakce
4. 2. 2015
Chutnala jim instantní polévka, teď vaří Konečně vývar
Rozhovor
Uvařit vývar silný jak duby na Šumavě vyžaduje kvalitní suroviny, čas a trochu toho cviku. Když nemáte ani jedno ani druhé a ani třetí, skočíte po kostce nebo si dáte Konečně vývar.
Kateřina Čepelíková
3. 2. 2015
Dobře chutná jen dobře živený hmyz
O pokrmech z hmyzu se mluví jako o stravě budoucnosti, ve skutečnosti provází konzumace nejrůznějších brouků a červů člověka odpradávna.
Petr Havel
28. 1. 2015
Sáček na zdobení dortů obsahuje karcinogeny
Aktualita
Zdobili jste dorty, stříkali jím na plech cukroví? Tak se dobře podívejte, jestli nebezpečný zdobicí sáček nemáte doma. Obsahoval totiž látky s možnými karcinogenními účinky.
Redakce
23. 1. 2015
Jedlé kaštany ze starých herbářů překvapí
Pečené kaštany dnes spíše dokreslují nostalgický obrázek zimní romantiky. Naši předkové je ale považovali za mocné životabudiče, které přemáhají únavu a dokážou probudit i tělesnou žádost.
Blanka Chocová
20. 1. 2015
Když spálit, tak na uhel
Galerie
Zazvoní telefon, v televizi začne bezva film a jídlo je na uhel. Čoudí to z restaurací i z bytů. Mrkněte na to, možná jsou to fotky z vaší kuchyně.
Redakce
29. 12. 2014
Perníkový Londýn
Galerie
Německá šéfkuchařka Beate Wollstein vytořila z 50 kilogramů perníkového těsta kopii Londýna. Nechybí tu perníkový Big Ben, London Eye ani parlament.
Redakce
17. 12. 2014
Kapr: dobové variace vánoční tradice
Kapr smažený, na černo, na modro… dokonce i z piškotu. Jak se vařili a smažili klasičtí vánoční kapři i jejich méně známé varianty?
Blanka Chocová
15. 12. 2014
Nejlepší kuchař: Pohlreich, Hruška, Vaněk? Maminka!
Babiččiny buchty, nakládaná svíčková a její spíž plná podomácku navařených džemů už netáhnou, nejlepší kuchařkou byla zvolena maminka. Na paty jí však šlape Zdeněk Pohlreich.
Kateřina Čepelíková
9. 12. 2014
Trhlá vánočka věští nezdar
Chcete vědět, jak se peče poctivá vánočka? Nabízíme několik tradičních receptů, ale i „zaručených triků“. A navrch trochu čar a kouzel.
Blanka Chocová
8. 12. 2014
Rostlinné oleje: Proč jedna láhev nestačí
Chystáte se vařit. A potřebujete osmažit cibulku. Jenže na čem? Vedle klasického olivového nebo slunečnicového oleje stojí v regálech řepkový, palmový, sezamový, kokosový a kdo ví jaký ještě…
Jana Poncarová
24. 11. 2014
Tuřín – středověký bojovník proti hladu i bolavým zubům
Stěží bychom hledali dnes někoho, kdo do svého jídelníčku běžně zařazuje tuřín. Přitom je to zelenina jako každá jiná, její listy jsou bohaté na vlákninu a vápník a dají se připravit stejně jako špenát.
Blanka Chocová
18. 11. 2014
Mám obrovské problémy, říká Roman Vaněk
Rozhovor
Roman Vaněk plánoval na letošek spuštění nového super tajného internetového projektu, chystal se vydat tři kuchařky a dostavět dům. Stihl všechno, jak chtěl?
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2014
Jáhly – ideální tip pro línou snídani
Jáhly patří mezi nejméně alergizující potraviny, jsou zásadotvorné, bezlepkové a v neposlední řadě výborné! Proč je tedy nevaříme více? Naše babičky a prababičky je vařily. Znáte jáhlovou polévku nebo tradiční jahelník?
Blanka Chocová
10. 11. 2014
Zapomenuté potraviny: Kroupy k zamilování
Ječné kroupy nesměly chybět ve spížích našich prababiček, poctivá kroupová polévka už ale v našem jídelníčku moc často nefiguruje. Ochuzujeme se? Velice.
Blanka Chocová
27. 10. 2014
241
–
270
/
307
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji