největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
vaření
vaření
271
–
300
/
307
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Když bažanta, tak slepici
Žádné kuře a la bažant, dejte si originál. Právě teď ho můžete mít za čerstva z lesa. Nebo spíše ji, nejchutnější maso má zhruba roční bažantí slípka.
Petr Havel
24. 10. 2014
Polévka je grunt, choti
Když malé dítě nechce dojíst polévku, dozví se nejčastěji, že „polévka je grunt“. Věděly to i naše prababičky ve 20., 30. a 40. letech, a tak se to v dobových kuchařkách a časopisech nejrůznějšími recepty právě na polévky jen hemží.
Blanka Chocová
20. 10. 2014
Recepty na lína tvrdí nesmysly
Právě teď můžete vyrazit na výlovy rybníků. Pokud neznáte, kupte si tam lína. Nenechte se odradit tím, že se předem musí zbavit šupin – je to totiž mýtus.
Petr Havel
15. 10. 2014
Prababičky myslely dopředu: Jak si uchovat zeleninu na zimu
Nejen zelí, ale i kopr, pažitku, papriky a další zeleninu a byliny nakládaly naše prababičky. Našli jsme dokonce recept na kečup z roku 1939.
Blanka Chocová
14. 10. 2014
Jak vařit chobotnici? Rychlostí kilo za hodinu
Jak si pochutnat na chobotnici? Mé dosavadní, nepříliš četné zkušenosti s konzumací těchto mořských potvor nebyly zrovna povzbuzující. To se změnilo. Stačilo splnit tři podmínky.
Petr Havel
10. 10. 2014
Husí sádlo – „olivový olej“ mezi živočišnými tuky
Husí sádlo je zdravější než třeba sádlo vepřové. Ale co je to platné, když u nás téměř není k mání. Podobně jako české husy. Ty v obchodech pocházejí většinou z Maďarska.
Petr Havel
1. 10. 2014
Výroba čokoládových lanýžů je trochu alchymie
V největším zápřahu dokáže během jediného dne vyrobit i dvě tisícovky čokoládových lanýžů. Zkušené chocolatiérce Lucii Glaister nemohu ani v nejmenším konkurovat, čokoládu a tvoření ovšem miluji, a tak jsem se zúčastnila jejího tříhodinového workshopu.
Eva Fryšarová
29. 9. 2014
Pštrosí maso: Dražší, ale jinak skvělá alternativa
Maso z největšího běhavého ptáka na planetě obsahuje vzhledem k jeho „životnímu stylu“ velmi málo tuku. Je dietní a s použitím bylinek lze dosáhnout téměř nekonečných variant finální chuti.
Petr Havel
26. 9. 2014
Za český česnek se u nás vydává česnek ze Španělska
Rozhovor
Kdo jiný než nejvýznamnější šlechtitel česneku v Česku by nám mohl poradit, jak v obchodě vybrat kvalitní česnek, jak poznat ten vyšeptalý, i proč český česnek vůbec nemusí být český.
Kateřina Čepelíková
15. 9. 2014
K filetování lososa se hodí i kombinačky
Foodparade je velká gastroparáda a sluncem zalité zahrady Trojského zámku jí vyloženě svědčí. Cesty lemují stánky s dobrým jídlem, pod stromy jsou pro návštěvníky připravená lehátka či válecí pytle – a na pódiu ve středu zahrady už se brousí nože.
Lenka Krbcová
11. 9. 2014
Fenomén slev nás trápí, ale ubráníme se, říká šéf Vitany
Rozhovor
Začátkem roku se Českem prohnaly zprávy o prodeji společnosti Vitana. Z něj nakonec sešlo a Vitana se začala více snažit, aby porozuměla českému spotřebiteli, který rád vaří sám.
Kateřina Čepelíková
3. 9. 2014
Babica končí. No co, je tu Hruška
Aktualita
Jiří Babica svůj pořad vysílal šest let. Prý mu děkovaly hlavně divačky, že přivedl jejich muže k vaření. Nyní „dobroty“ opouštějí novácké obrazovky. Objeví se jinde?
Lenka Krbcová
7. 8. 2014
10 tipů, jak to mít hustý: Jíška není jediné zahušťovadlo
Zahušťovat pokrmy jíškou už není nezbytně nutné, na trhu je řada prověřených alternativ. Zkuzte kuzu, hrašku, pohankovou kaši nebo třeba zátřepku.
Kateřina Čepelíková
21. 7. 2014
Jak jednou ochutnáte cupcake od Lany Libin Mayer, zamilujete se
Rozhovor
Procestovala celý svět, pekla v kuchyni s michelinskou hvězdou. Nakonec zakotvila v České republice, aby nám pekla cupcaky a dorty, bez kterých už bychom život neměli tak sladký.
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2014
Býčí koule jsou libové a laciné
Jedli jste už někdy býčí žlázy? Pravda, konzumace jídel z této suroviny může lidem s fantazií činit potíže. Pokud nejste cimprlich, mají spíš jen samá pozitiva.
Petr Havel
16. 7. 2014
V receptu na polévku minestrone využijete staré kůrky parmezánu
Minestrone voní všemi vůněmi letní zahrady. Je hutná, a přesto lehká. Její příprava má své zákonitosti, tak si neplánujte nic na nedělní dopoledne a uvařte si tuto italskou klasiku.
Blanka Chocová
11. 7. 2014
Levandule po Česku. Ze záliby při mateřské se stala malá farma
Když přijedete do Židovic, obce s asi čtyřmi stovkami obyvatel zhruba tři kilometry od Roudnice nad Labem, dýchne na vás Provence. Všude kolem kvete levandule.
Eva Fryšarová
8. 7. 2014
Nejlepší ovocné knedlíky? Důležitý je poměr těsto:ovoce
Premiéra soutěže o nejlepší ovocný knedlík se připravuje ve Velkých Pavlovicích. Přestože jde o klasickou meruňkářskou oblast, soutěžit budou i jahody, borůvky a další ovoce, které jen lze do knedlíků použít.
Petr Havel
2. 7. 2014
Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý
Plotice, perlín, cejn, jelec, parma, bolen… Především při amatérském rybolovu je častou kořistí „bílá ryba“. Skupina kaprovitých zatížená image horší kvality rybího masa. Neprávem.
Petr Havel
18. 6. 2014
La Tartelette: Jak se v Plzni pečou francouzské koláče
Rozhovor
Výrobní postupy jsou čistě francouzské, suroviny kvalitní a čerstvé, poctivě připravené. Tak Leoš Válka vysvětluje úspěch bistra, které provozuje se svou francouzskou manželkou Anne Pougnard.
Blanka Chocová
2. 6. 2014
7 tipů, jak nezkazit cheesecake
Připravit dokonalý cheesecake jako z cukrárny není žádná legrace. Chce to umět pořádně bouchnout do stolu, mít hodně alobalu a znát našich sedm rad přímo od cukrářů.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2014
Koriandr na krku zažene bolesti hlavy
V kuchyni využijte zejména jeho listy, v léčitelství zas oceníte sílu jeho semen. Koriand setý je skvělý v mexické pálivé kuchyni, ale pomáhá i proti nadýmání a bolesti hlavy.
Hana Michalíková
21. 5. 2014
Jaká matka, taková Katka… děti kopírují (i) stravovací návyky rodičů
Mnoho rodičů si v dnešní době ani nestihne uvědomit, jak velký vliv na děti mají jejích vlastní stravovací návyky. Vařte s dětmi – vyplatí se to.
Beáta Bačíková
20. 5. 2014
Co babičky vyráběly a my kupujeme v supermarketu
Jsme tak zhýčkaní. V obchodu si koupíme krabičku, vložíme ji do mikrovlnky. Cink. A večeře je na stole. Představuju si, co by na to řekla moje babička.
Jana Poncarová
16. 5. 2014
Brutnák chutná po okurkách
Jeho okurková chuť ho zcela určitě zařadí mezi vaše oblíbené bylinky. Celou natí vylepšíte smetanové omáčky i lák do okurek, odvarem ulevíte od revmatu i nadměrného pocení.
Hana Michalíková
8. 5. 2014
Starý dobrý svítek: recept po pratetě nezklamal
„Zítra budu vařit svítek,“ řekla jsem svému muži a pohlédla na něho zpoza stařičké kuchařky, jejíž listy jsou zažloutlé a potrhané. Údivem pozvedl obočí. „Svítek? Co to je?“
Jana Poncarová
7. 5. 2014
Yzop: Zapomenutá bylina z křížovek
Polokeř s blankytnými květy nezná každý, a přitom v kuchyni dokáže skvěle obohatit mletá masa, zeleninové saláty i polévky. Odpomůže vám i od kašle a plynatosti.
Hana Michalíková
25. 4. 2014
Vaříme.cz slibuje kvalitní recepty a suroviny šéfkuchařů. Uvidíme…
Test
Zkoušeli jste někdy vařit dle receptů na internetu? A což takhle povýšit tuhle disciplínu o pár řádů výš? Vařili jsme ze surovin, které vám přesně odváží a dovezou až domů i s receptem.
Kateřina Čepelíková
22. 4. 2014
Petržel vyroste i na parapetu
První jarní zdroj vitamínů vám vyroste i na parapetu během několika dní. Odvary z petrželky zlepší kvalitu vlasů a při nachlazení pomohou s odkašláváním.
Hana Michalíková
17. 4. 2014
Mikrovlnka, nebo sporák? Je to jedno
Mikrovlnka je dnes už něco jako dobrý přítel. Svěřujeme jí dobré i nechutné, na blízku ji máme každý den. Jenže dá se jí věřit? A umí upéct výbornou bábovku?
Kateřina Čepelíková
4. 2. 2014
271
–
300
/
307
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji