Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
sladidla
sladidla
1
–
30
/
43
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Slazení při diabetu? Možné to je
PORADNA – Diabetická dieta vyžaduje co nejvíce omezit cukr. Ivan Mach, zakladatel Aliance výživových poradců České republiky, doporučuje alternativní řešení.
Redakce
4. 8. 2020
Stévie místo cukru: jak si doma připravit přírodní sladidlo
Rostlině stévie se přezdívá sladká tráva a jak označení napovídá, lze ji používat ke slazení. Je dobré znát poměr mezi stévií a cukrem a sladidlo si ideálně připravovat z kvalitních bylin.
Simona Procházková
25. 6. 2020
Čekankový sirup – přírodní sladidlo bez kalorií
Sladidlo z kořene čekanky má málo kalorií, ale zasytí a zažene chuť na sladké. „Kořen čekanky obsahuje až 20 % inulinu, přírodního sladidla, které má charakter prebiotické vlákniny, jež je o 30 % sladivější než sacharóza,“ uvádí Ivan Mach, autor kuchařky s recepty na využití čekankových sladidel.
Petr Havel
26. 7. 2019
Počet nových komentářů
1
Levandulový, pomerančový a další netradiční medy, po kterých se utlučete
Med je oblíbeným sladidlem už od dávných dob. Avšak dnes se nám na talíř dostávají i netradiční druhy medu, které rozhodně stojí za to vyzkoušet. Naše babičky je neznaly, ale my můžeme mlsat nejrůznější druhy z celého světa. Pojďte ochutnat s námi.
Monika Poledníková
5. 3. 2019
Rostliny pro sladký život: Neznámá přírodní sladidla
O škodlivosti či neškodlivosti sladidel se odborníci neustále přou. Obvykle zamítají bílý i třtinový cukr. Mnozí z nich také agáve a jsou i tací, kteří odmítají třeba stévii. Mezi rostlinami jsou však další varianty, kterými si můžeme přisladit.
Monika Poledníková
31. 1. 2019
Počet nových komentářů
1
Čokoláda bez cukru: Marketing s projímavými účinky
Vyhýbáte se cukru? A víte, že některé potraviny, které se pyšní tímto označením, jsou namísto toho ochuceny umělými sladidly? Nejlepší čokoláda bez cukru je ta bez náhradních sladidel.
Petr Havel
3. 10. 2018
Na pečení je nejlepší medovicový med
Na med není kvůli skandálu s antibiotiky nutné zanevřít – jen si musíme vybrat ten poctivý. Můžete ho použít i do vánočního cukroví, pečení má pak ale trochu jiná pravidla, než když dáváte cukr.
Petr Havel
9. 12. 2015
Sladidlo stévie není takový zázrak, jak si mnozí myslí
V boji proti civilizačním nemocem a zejména obezitě se snaží výrobci potravin a nápojů stále častěji nahrazovat klasický řepný cukr alternativními sladidly. Mezi nimi pak v poslední době s přehledem vede stévie.
Petr Havel
16. 2. 2015
Počet nových komentářů
55
Fruktóza: stejně negativní jako jiné cukry
Jak máme vnímat fruktózu? Jedná se o náhradní sladidlo pro diabetiky, představuje podstatnou složku často vychvalovaného medu. Nové články v recenzovaných časopisech ukazují její špatné vlastnosti.
Pavel Houser
6. 11. 2014
Počet nových komentářů
10
Žvýkali už Indiáni. Je to zdravé?
Žvýkačky máme za moderní výdobytek, přestože pryskyřice a kůry žvýkali už naši prapředci. I dnes jsou takové „žvejky bez chemie“ k mání. A jak to je se škodlivostí průmyslově vyráběných žvýkaček?
Petr Havel
30. 10. 2014
Počet nových komentářů
6
Novinky v léčbě cukrovky: Škodí umělá sladidla?
Diabetes, lidově cukrovka, je dnes spolu s nadváhou ve vyspělém světě asi nejrozšířenější civilizační chorobou. Nové výzkumy ukazují, jak by se mohla zlepšit diagnostika, léčba i prevence.
Pavel Houser
1. 10. 2014
Počet nových komentářů
7
Clean eating není dieta, ale životní styl
„Clean eating“ – čisté stravování není dieta, ale životní styl. Nepřináší nic nového pod sluncem, přesto vám může otočit svět o 180 stupňů. Co vlastně znamená?
Blanka Chocová
23. 5. 2014
Počet nových komentářů
11
10 mýtů o tloustnutí: Sladidla jsou škodlivá a podporují chuť k jídlu
Sladidla v běžném jídelníčku nám neublíží, ani se kvůli nim nebudeme cpát jak šílení. Problém s náhradními sladidly při hubnutí je spíš někde jinde.
Lenka Krbcová
13. 5. 2014
Počet nových komentářů
19
S „falešnou sladkostí“ si neumíme poradit
Náhradní sladidla vzbuzují řadu diskuzí. Jsou škodlivá? Mohou nám pomoci zhubnout? Máme je konzumovat? V poslední době stále sílí hlasy, které vystupují zásadně proti nim. Co říkají?
Blanka Chocová
4. 3. 2014
Počet nových komentářů
13
Sladká zrada: cukry schované v údajích o sacharidech
Video
Sacharidy a cukry nejsou to samé. Úskalí sacharidů spočívá v tom, že různé druhy mají odlišný vliv na naše zdraví i váhu. „Tloustnoucí“ cukry jsou schované i tam, kde byste je nečekali.
Karolína Hlavatá
13. 2. 2014
Počet nových komentářů
2
Sladidlo aspartam: hrdina z bájí
Naprostá většina textů o aspartamu na laických webech jsou, promiňte, bláboly. Není divné, že by dvě aminokyseliny běžně se vyskytující v potravě mohly způsobit vyhynutí lidstva?
Milan Kvapil
14. 1. 2014
Počet nových komentářů
48
5 vánočních potravin pod drobnohledem
Nakupujete suroviny pro vánoční vaření a pečení? Vyberte správně ořechy, tuk, cukr, vejce a čokoládu a poznejte, v čem nám která surovina prospívá a v čem škodí.
Kateřina Čepelíková
18. 12. 2013
Počet nových komentářů
4
Aspartam se prověřuje i nadále. Jeho bezpečnost stále nebyla potvrzena
Aktualita
Leta letoucí se zkoumá, jestli aspartam škodí, nebo jsou s ním naše těla spřízněna. Úřad pro bezpečnost potravin to měl rozseknout už třikrát, ani teď však své stanovisko nevydal. Proč?
Kateřina Čepelíková
14. 5. 2013
Počet nových komentářů
21
Aspartam ve žvýkačkách vás položí. Když jich bude 415 naráz
Aspartam leží v žaludku kde komu. Kolik ho v sobě vlastně můžeme mít, abychom nepřekročili doporučené množství? Máme jasné příklady a oficiální odpověď na otázku: je aspartam bezpečný?
Kateřina Čepelíková
11. 3. 2013
Počet nových komentářů
36
Kysané zelí neobsahuje vitamin C, zjistil dTest
Aktualita
Konzumace kysaného zelí je doporučována hlavně díky vysokému obsahu vitaminu C. Jenže, jak potvrdily nejnovější testy, výrobci nešetrnou sterilací dokážou céčko ze zelí vymazat.
Kateřina Čepelíková
13. 2. 2013
Počet nových komentářů
10
Hermelínový salát z Globusu je urážkou spotřebitele
Vítěz ankety o nej-ÉČKO-vější potravinu nasbíral nejvíce trestných bodů „díky“ více než 30 přídatným látkám. Dalšími kandidáty anticeny byly saláty, pomazánky i pochoutky pro děti.
Lenka Krbcová
19. 12. 2012
Počet nových komentářů
17
Dětské vitamíny obsahují umělá barviva a sladidla
Výrobci používají i v doplňcích stravy pro děti umělá barviva a sladidla včetně aspartamu. Prezentují to jako pozitivum. Hledali jsme výrobky bez zbytečných přídatných látek.
Taťána Kročková
21. 11. 2012
Počet nových komentářů
5
Hroznový cukr není bonbon
Ruličky s hroznovým cukrem připomínají balení bonbonů. To, že je často k mání v lékárně, neznamená, že je zdravější než jiné cukry. K běžné konzumaci se nehodí. Ale svůj dobrý účel má.
Anna Příhodová
8. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Kombinace „s cukrem a náhradním sladidlem“ je úplně nesmyslná
Obvykle se tváří jako lehké, zdravé a dietní. Bez kalorií, a přitom sladké. Je to ale něco za něco. Potraviny nadupané sladidly vedou k tomu, abychom se cpali – a ještě měli dobrý pocit.
Táňa Lišková
29. 10. 2012
Počet nových komentářů
8
Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch
Stévii výrobci používají jako vějičku na zákazníky. Část sladidel sice stévie nahradila, přesto dominují sladidla umělá, a to právě ta považovaná za nejškodlivější a nejobávanější.
Táňa Lišková
23. 10. 2012
Počet nových komentářů
50
Aspartam je karcinogenní. Pravda, nebo lež?
Aktualita
Všichni chtějí vědět, jestli je E 951 neboli aspartam spouštěčem rakoviny, jak se říká. Evropská agentura pro bezpečnost potravin ho už rok a půl zkoumá, ale dál jen krčí rameny a mlčí.
Redakce
11. 10. 2012
Počet nových komentářů
11
Éčka v nápojích: zbytečná, nebo dokonce nebezpečná
Limonády i džusy obsahují řadu látek, které je přinejmenším zbytečné do sebe ládovat. Speciálně některé konzervanty, barviva a sladidla jsou nežádoucí.
Redakce
2. 10. 2012
Počet nových komentářů
8
Umělá sladidla život neosladí
Některá z běžně používaných sladidel si můžeme dopřát bez obav, jiným je lépe se obloukem vyhnout. Která z nich jsou vlastně bezpečná?
Taťána Kročková
20. 8. 2012
Počet nových komentářů
7
Zdravé slazení: javorový sirup, agáve, nebo obilný slad?
Hledáte alternativy k tradičním cukrům? Zaměřili jsme se na sirupy. Obilné slady a sirupy, sirup z agáve i javorový sirup můžete používat stejným způsobem jako cukr nebo med.
Taťána Kročková
24. 5. 2012
Počet nových komentářů
6
Sladký zázrak stévie - rostlina sladší než cukr je v Česku
Možná jste o ní už taky slyšeli. Říká se jí stévie, sladká tráva nebo třeba medové lístky. A hovoří se o ní jako o novém zázraku. Rostlině, která může nahradit chemická sladidla.
Redakce
16. 5. 2012
Počet nových komentářů
6
1
–
30
/
43
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji