Hlavní navigace

retro

  • Cukrařina roku 1910: Hodně vajec a nebezpečná kypřidla

    Cukrařina ze začátku dvacátého století byla jednoduchá, strohá, a přesto voňavá. Základní heslo znělo: „Vezmi součástky jen nejlepší jakosti.“ A pak se dílo podařilo… tedy pokud jste se vyhnuli natronu, který silně leptal veškeré tkáně.

    29. 1. 2019 0:00
    Doba čtení: 7 minut
  • Káva Nescafé slaví 80 let. Podívejte se, jak se změnila

    Technologie rozpustné kávy byla vyvinuta na počátku 20. století v USA. A v roce 1938 byla na trh poprvé uvedena rozpustná káva značky Nescafé. První šálek této kávy tak byl uvařen právě před 80 lety.

    Doba čtení: 3 minuty

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).