Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
celozrnné pečivo
celozrnné pečivo
1
–
11
/
11
Kde je vláknina? Zelenina a ovoce jako její zdroj většinou nestačí
Dostatečný příjem vlákniny je pro naše těla nezbytný. Ovlivňuje totiž imunitu, zabraňuje výkyvům krevního cukru a snižuje glykemický index potravin, a to není všechno. Jakými potravinami vlákninu nejsnáze doplníme?
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2022
Tloustne se po pečivu? A co se o něm ještě říká a není to pravda
Pečivo a hubnutí, případně pečivo a zdraví. Často probíraná témata, kolem nichž panuje několik mýtů a nepřesností.
Redakce
7. 7. 2021
6 potravin, ze kterých získáte zdravé sacharidy a netloustne se po nich
Ve světě výživy se sacharidům mnohdy neprávem přisuzuje, že po nich člověk tloustne. Neměli bychom je však všechny házet do jednoho pytle. Kvalitní sacharidy mají v jídelníčcích své místo. Které to jsou a jak by měla skladba jídelníčku a zařazení sacharidů do stravy u běžného člověka vypadat?
Redakce
11. 1. 2021
Kupujete celozrnné pečivo? Rozhodně není vhodné pro každého
Celozrnné potraviny se obecně staly určitou mantrou zdravého stravování. Dodávají totiž tělu vitaminy, minerály i vlákninu, není tak divu, že celá řada lidí automaticky sahá v krámě právě po nich. Má to ovšem háček…
Veronika Šmídová
26. 5. 2020
Alternativy pečiva: jsou rýžové chlebíčky a knäckebroty zdravé?
Ten, kdo se rozhodne jíst zdravě nebo shodit pár kilo, často do svého jídelníčku zařadí nejrůznější alternativy běžného pečiva v přesvědčení, že klasický chléb veškeré snažení zhatí. Jsou ale extrudované, pufované a další druhy rádoby zdravých chlebů opravdu tak prospěšné, jak se tváří?
Jana Kuklová
1. 4. 2019
Pečivo jako příloha? Trvanlivá bageta je odstrašující příklad
I pečivo může být dobrá složka oběda nebo večeře. Ale záleží na tom, o jakém pečivu se bavíme a co si k němu dáme.
Veronika Pourová
12. 9. 2018
Počet nových komentářů
3
Kamut pšenice nejenom chutná jinak
Kamut je příbuzný starověké tvrdé pšenice. Jeho složení je ale pro člověka vhodnější a chuť je sladší. Na našem trhu najdete kamut chléb, těstoviny, kuskus, a také běžné pečivo.
Hana Bačíková
4. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Éčko do pečiva se vyrábí z lidských vlasů nebo štětin prasat
Koblihy, chleba, rohlíky… se pečou, jak známo, z mouky. A do mouky se, jak už je méně známo, přidávají různé látky, které mají za úkol celý proces urychlit a zlevnit. Třeba L-cystein.
Rudolf Náprstek
6. 9. 2012
Počet nových komentářů
10
Co lze vyčíst z názvů chleba?
V desítkách druhů chleba na trhu se vyzná málokdo. Víte, že jen 10 % použité suroviny stačí k tomu, aby byla v názvu? A že mezi pšenično-žitným a žitno-pšeničným chlebem je velký rozdíl?
Petr Havel
13. 4. 2012
Celozrnné pečivo, nebo jen obarvené? Jak se to dá poznat
Kupujete si celozrnné pečivo, protože ho považujete za zdravější a navíc vám víc chutná? A poznáte ho vůbec? Ne všechno, co se za něj vydává, by se tak skutečně dalo označit.
Anna Příhodová
7. 3. 2012
Počet nových komentářů
17
Porovnejte: domácí celozrnné pečivo a výrobky ze supermarketu
V nacpaných přepravkách pečivo vlhne a gumovatí. Běžně prodávaný chleba za dva tři dny napadá zelená plíseň. Co s tím, když chřupavé, kypré, voňavé pečivo nejen po ránu tak chutná?
Ivan Mach
17. 10. 2011
Počet nových komentářů
7
1
–
11
/
11
Domácí lékař
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Absces konečníku (Rektoanální absces)
Zácpa
Šedý zákal (katarakta)
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Astma
Revmatoidní artritida
Bolest na hrudi
Bradavice
Artróza
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji