Hlavní navigace

Soutěž: 77 výletů s dětmi kousek za hranice

15. 6. 2011

Sdílet

Snad každé dítě láká vyrazit „do ciziny“ a nemusí to být právě k moři nebo až do Tramtárie. „Cizina“ je i kousek za našimi hranicemi a možností na jednodenní výlet je dost. Nejméně 77.

Soutěž již byla ukončena! Výherce najdete zde.

Alespoň tolik tipů najdete v publikaci 77 výletů s dětmi přes hranice, která vás zavede na zajímavá místa u našich nejbližších sousedů. 

Autorky Věra a Veronika Škvárovy vybraly nejatraktivnější a nejdostupnější přírodní útvary, vyhlídkové trasy, muzea či historické památky a všechny trasy osobně prošly a přehledně zpracovaly. 

Můžete ráno vyrazit z České republiky a večer výlet zakončit opět doma. Výlety jsou navrženy tak, aby bylo možné využívat přeshraniční regionální dopravu a nebylo třeba platit drahé mezinárodní jízdné. Na většině popsaných linek platí český tarif nebo regionální jízdenky. U všech výletů je možné využít ubytování na území ČR, nechybějí tipy na vhodné lokality. 

Na všechny výlety se můžete vydat pěšky, ale často je možná i varianta na kole, což je vyznačeno příslušným piktogramem. Ostatně značky kol, kočárků, psů a dětí různé velikosti srozumitelně označují, pro koho jsou jednotlivé trasy vhodné.

Výlety jsou rozděleny do skupin podle území státu, kterým trasa vede – v knize najdete Rakousko, Polsko, Slovensko a Německo, které bylo – coby náš soused s nejdelší společnou hranicí, nejdostupnějšími přechody a nejvíce zajímavostmi – rozděleno na dvě části, Sasko a Bavorsko.

Všechny výlety jsou doplněny mapkou, fotografiemi a dalšími informacemi (vstupné, otevírací doby, občerstvení, doprava atp.), nechybí délka trasy v kilometrech a předpokládaný čas, za který výlet zvládnete.

Soutěž pro aktivní rodiny

Hledáte-li inspiraci k zajímavým výpravám s dětmi do méně známých míst, další informace najdete na adrese www.bux.cz, knížku 77 výletů s dětmi přes hranice koupíte u každého dobrého knihkupce a na www.bux.cz.

Ale s námi ji můžete i vyhrát. Stačí, když se zapojíte do naší soutěže. Třem vylosovaným soutěžícím, kteří správně odpovědí na soutěžní otázky, pošleme po výtisku. Pak už stačí jen vybrat výlet a vyrazit!

Vyberte si zajímavá místa s dobrou vyhlídkou:

Soutěžní otázky:

1. Na serveru Vitalia vychází seriál věnovaný tipům na výlet. V jeho historicky prvním díle z února roku 2009 jsme se vypravili stezkou kolem řeky Lužnice. Co nabízel hospodský na trase výletu k jídlu?
a) místní speciality
b) rum (Příběnickou stezkou kolem Tábora)
c) tlačenku s cibulí

2. V letošním roce jsme se v seriálu začali věnovat místům s pěkným rozhledem. Kolik metrů měří hora Lovoš, na kterou jsme vylezli v první části série Rozhlédněte se, prosím?
a) 570 m (Rozhlédněte se, prosím! Díl první: Lovoš)
b) 620 m
c) 837 m

3. Čtenáře velmi zaujal díl seriálu Tip na výlet věnovaný tzv. filmovým místům. Který ze slavných filmů se točil na trati v okolí Zubrnic?
a) Dáma na kolejích
b) Rebelové (Udělejte si výlet na filmová místa!)
c) Knoflíkáři

Věra a Veronika Škvárovy: 77 výletů s dětmi přes hranice
Další kniha ze série 77 výletů je určena nejširší veřejnosti a nabízí tipy na výlety do turisticky méně známých oblastí u našich nejbližších sousedů. Během jednodenních výletů se tak mohou zájemci podívat do Polska, na Slovensko, do Rakouska, do Bavorska či Saska a do večera se pohodlně vrátit domů. Pečlivě zpracované výlety jsou nejrůznějšího druhu – lze při nich obdivovat přírodní krásy, ale také navštívit muzea, kulturní či technické památky nebo třeba rozhledny. Autorky znají všechny trasy z osobní zkušenosti a nezapomínají na důležité praktické informace.
Euromedia Group k.s., Universum

Přečtěte si prosím pozorně pravidla soutěže:

  • Pište na adresu soutez@vitalia.cz do půlnoci 26. června 2011. 
  • Uveďte své celé jméno (bude zveřejněno v případě výhry), adresu (ulice, město, PSČ) a telefonní číslo (celá adresa ani telefon nebudou zveřejněny, slouží ke kontaktu v případě výhry). Bez uvedení těchto údajů vás nemůžeme do soutěže zařadit.
  • Z jedné mailové a poštovní adresy je možné odpovídat pouze jednou.
  • Předmět soutěže: uveďte otázku (celé znění nebo číslo) a správnou odpověď (celé znění nebo písmeno).
  • Ze všech soutěžících, kteří splní podmínky soutěže a odpovědí správně, vylosujeme 3 výherce, kterým pošleme knihu 77 výletů s dětmi přes hranice.
  • Z účasti na soutěži jsou vyloučeni zaměstnanci společnosti Internet Info a jejich rodinní příslušníci.

Přečtěte si: Jak poznáte dobrý tábor?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).