Hlavní navigace

Přijďte se poradit, jak můžete zhubnout. Sestavíte si jídelníček a vyberete pohyb, který vám sedne

20. 10. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
Zapomeňte na nesmyslné diety, které si stáhnete z internetu, skončete s přísným hladověním a sami si najděte styl stravování, po kterém shodíte, aniž by vám kručelo v břiše, a zároveň vám bude chutnat. Přesně s tím vám mohou poradit odborníci na Dni zdraví, který se v sobotu koná v Praze.

Už tuto sobotu 21. října poblíž obchodního centra Arkády na pražském Pankráci můžete získat rady, které vám konečně pomohou shodit kila navíc. Můžete si vyzkoušet různé pohybové aktivity, ochutnat vhodné, a přitom chutné jídlo, vyslechnout si zajímavé přednášky v podání renomovaných odborníků. 

Filozofií STOB je naučit vás, abyste nepodléhali dietám a vytvořili si sami jídelníček z nutričně výhodných potravin, které vám chutnají, říká zakladatelka této organizace psycholožka Iva Málková. Sama mimo jiné vede dlouhodobě úspěšné kurzy hubnutí. 

Na Dni zdraví bude možné ochutnávky jídla střídat s různými druhy pohybových aktivit a najít si tak sport, který vám bude sedět. Bez něj je totiž snaha o zhubnutí mnohem těžší, urvat to jen dietou skoro nejde. 

5 špatných způsobů, jak hubnout Přečtěte si také:

5 špatných způsobů, jak hubnout

A jaký sport vám vybereme? 

Budete moci vyzkoušet širokou škálu pohybových lekcí od aerobiku přes zdravotní cvičení, terapeutickou jógu, čchi-kung až po tanec. U stánku STOB vám poradí s tím, jaký pohyb se hodí právě pro vás s ohledem na věk, zdraví a kondici. Budete tam rovněž moci probrat i správné provedení cviků, což ocení třeba ti, kdo cvičí doma sami či podle videí z YouTube. 

Nechte si změřit složení těla, vyšetřit zrak, glykemii, křečové žíly, kožní znaménka, svalovou sílu jako ukazatele osteoporózy, poraďte se, jak zvládat kila navíc u dětí či problémy s „nejedlíky“, k dispozici bude i spánková poradna, samovyšetření prsou, ukázka dentální hygieny, dozvíte se, zda vám může pomoci při řešení obezity farmakoterapie. Z naměřených parametrů si budete moci spočítat osobní index zdraví s cílem být každým rokem o stupínek zdravější. 

Zkoušeli jste někdy půst jako cestu ke zdraví či hubnutí?

Zveme vás na praktické přednášky pod vedením zkušených lektorek společnosti
STOB a dalších odborníků,
 dodává Málková. Chcete začít s hubnutím a uspět? Potřebujete váhové úbytky udržet? Znáte pohybové svačinky? Jste zvědaví na novinky z výživy? Pomohou vám při hubnutí léky? Jak můžete předcházet problémům s křečovými žilami a hemoroidy? To je jen pár otázek z těch mnoha, na které můžete v sobotu získat odpověď. 

Součástí akce je i módní přehlídka sportovních podprsenek firmy Caresse, recepty s ochutnávkou v podání redaktorek časopisu Apetit a soutěže o ceny. 

Den zdraví se koná v sobotu 21. října 2023 od 10 hodin v Konferenčním centru City v Praze 4 poblíž OC Arkáda. Hlavním organizátorem akce je společnost STOB, která se dlouhodobě zaměřuje na hubnutí bez diet a striktních omezení. Více na webu akce. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).