Hlavní navigace

Největší burger v ČR váží 95 kilo

23. 9. 2021

Sdílet

 Autor: Burgerfest
Na holešovickém Výstavišti se v září konal jubilejní ročník Bergerfestu. Přivítal 21 000 návštěvníků a zapsal si i rekord do České knihy rekordů, když připravil dosud největší burger u nás.

Nejenom že Burgerfest, který se letos konal již po desáté, je největší akcí svého druhu v Evropě, tentokrát si přidal další rekord – Zdeněk „Zed“ Střížek, šéfkuchař, majitel restaurace Sugar Daddy by Bejzment v Praze a pořadatel Burgerfestu, tu získal zápis do České knihy rekordů s největším burgerem.

Tým kuchařů připravil obří burger, který vážil 95 kg (přesně 94,7 kg) a měřil 98 × 24 cm. Podívejte se, jak vznikal:

Na přípravě se podílelo hned několik kuchařů z řad zúčastněných restaurací a mistrů burgrařů z Německa, Švýcarska, Holandska, Švédska a ČR pod vedením Zdeňka Střížka.

Rekordní Bacon Double Cheeseburger s kampotským pepřem tvůrci pojmenovali „Heart burger“. Skládal se z obří napůl rozkrojené housky a dvou grilovaných placek hovězího mletého masa pokrytých cheddarem doplněných grilovanou slaninou, grilovanou cibulí, rajčaty, okurkami, salátem a majonézou.

Hamburger byl zaregistrován do České databanky rekordů – a následně byl rozdán návštěvníkům festivalu.

Na Burgerfestu byly také zvoleny nejlepší restaurace, staly se jimi Želva beers & burgers,  Ben’s Burger a Choosy Bistro.

Celkem se na akci zkonzumovalo 45 000 burgerů v 53 bistrech a restauracích a proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, nechyběl ani hudební a další program.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).