Hlavní navigace

Módní blogy pro vandráky

4. 4. 2011

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
FEJETON – Róby z fashionblogísků nejsou nic pro nás, muže (či ženy) s ponožkami v sandálech. Kde má brát inspiraci člověk, který oblečení nakupuje v tržnici?

Pokud si chcete vylepšit šatník a hledáte inspiraci, jedním ze zdrojů mohou být módní blogy. Tedy zápisníky (většinou slečen a žen), zabývající se moderním stylem. Je až s podivem, kolik podobných blogů existuje.


Autor: www.tangoleva.com

Vypadá to, jako by každá žena rozuměla módě víc než špičkové návrhářky. Když uvidíte na ulici někoho podivně oblečeného, na módním blogu zjistíte, co že tím chtěl nositel či nositelka říci. Pokud se třeba divíte, že nyní ženy nosí jakési podivné pumpky s rozkrokem u kolen, dozvíte se, že to je skutečně poslední móda, která je pěstována zejména v zemích módně vyspělých. A pokud chcete jít s dobou, měli byste si (ne, to není gramatická chyba, tyto kalhoty totiž nosí i muži) něco podobného urychleně sehnat nebo spíchnout. Ale originál je originál, takže honem do nějakého drahého obchodu a nakupovat.

To se přece nedá nosit!

Kdyby se někdo oblékal výhradně podle trendů z módních blogů, byl by pravděpodobně na ulici pro smích. Zmiňované a ukazované modely jsou totiž podle mého názoru zcela nenositelné. Pravdou ale je, že autorky módních blogů asi opravdu vědí, co píší, protože jejich sortiment se příliš neliší od toho, který vídáme v televizi na záběrech z módních přehlídek věhlasných návrhářů.

Podle webu slečna.info se první fashionblogy (více se mí líbí výraz „módní blogy“, tomu snad porozumí každý a nebude si pod slovem „fashion“ představovat nějaké sprosťárničky, ale budiž) se objevily před osmi lety v Americe. Postupem času se velice rychle rozšířily přes západní Evropu až do Česka. Už i u nás se objevují první blogové celebrity. Módní blogeři na svých stránkách prezentují svůj osobitý styl díky fotografiím nebo komentují novinky ve světě módy. Hodnotí značky, nové kolekce či módní akce a mnohdy se nebojí ani ostré kritiky.

Tak abyste věděli:

Čtyři kousky, které toto jaro nemůžeš nemít:
Hit první: Sukně poseté květy
Hit druhý: Platformy z pletené slámy
Hit třetí: Rozevláté blůzy a košile
Hit čtvrtý: Oranžová rtěnka

Barvičky! Zářivé a nekompromisní barvy ve vašem šatníku zapůsobí jako příval energie. Nechte je vyniknout v plné síle!

Velké potisky – Již druhou sezónou obrovský hit. Pro nevlastnění velkopotiskového trička není žádná výmluva, to je prostě poviná výbava.

Roury - Ti, kteří se aspoň trochu vyznají v módě, vědí že roury jsou nejvíc trendy kalhoty. Úžasně vypadají v kombinaci s balerínkama a botama na podpadku. Ze svršků se k nim hodí všechno, co je moderní. Pokud ještě pořát nosíte zvonáče, které už jsou dost dlouho OUT, okamžitě by jste se měly zvednout od počítače a sprintovat do nejblišího obchodního centra koupit si nějaké ty roury!

Neztrapněte se! Nemít ve svém šatníku nějaký model od Giorgia Armaniho je pro společenskou smetánku naprosto nemyslitelné. Oblečení od Armaniho je známkou určité společenské prestiže, dobrého postavení a vybraného vkusu.

z webů věnovaných módě (pozn.: výňatky záměrně ponechány bez korektury)

Vznikne módní blog pro vandráky?

Ano, pokud chcete být osobití, tak tou nejlepší cestou je zcela určitě kopírovat styl někoho jiného, kdo si hraje na módní celebritu, že? Načančané modýlky jsou hezká věc, ale co si mají počít chudák či chudinka, kteří vyznávají nějaký předpotopní styl. Tím myslím pověstné předrevoluční dělení, pamatuji se dobře, že to bylo nějak jako somrák, depešák, vekslák a feťák?

Podíváme-li se do módních blogů, nabízejí poměrně unifikovaný styl, který vyznává většina jeho autorek, inspirovaná zřejmě někde v zahraničí. Co si má počít člověk, který nosí ponožky v sandálech a pověstné tričko s logem nechvalně známého investičního fondu? Kde ten má brát inspiraci?

Zcela jistě by se uchytil módní blog pro ty, kteří záměrně nehledají inspiraci z Milána anebo na to prostě nemají. Nějaký blog pro vandráky, kteří nosí poděděné věci či nakupují na tržnici. Tento blog by samozřejmě měl být psán a tvořen s veškerou vážností, jelikož míst na internetu, kde si dělají legraci z ponožek v sandálech, je dost.

Pro normální smrtelníky


Autor: Isifa.cz

Po současných módních blogerkách samozřejmě nemůžeme vytvoření blogu pro vandráky požadovat, předpokládám, že by slečny raději snědly vařenou krysu. Nemusel by to být ani tak blog pro vandráky jako zdroj módní inspirace pro nás běžné smrtelníky, kteří by se zcela jistě v uvedených pumpkách cítili jaksi nepatřičně.

Módních blogů je jako hub po dešti, blog nezabývající se módními výstřelky, ale praktickým oblékáním tu však chybí. Nevěřím tomu, že by si nenašel čtenářstvo, nás „normálních“ a nemilujících experimenty je myslím většina. Tipy na oblečení, které se dá sehnat v běžném obchoďáku, totiž dostáváme jenom v časopisech. A navíc jde často o neskrývanou reklamu inzerentů, kteří si v nich platí reklamu.

Proč máme mít my ubozí unifikovaní občané číst blogy o něčem, co si na sebe nikdy nevezmeme? To se nenajde nikdo, kdy by nás zachránil ze spárů reklamy nebo výplodů maniakálních slečen, kterým byste při osobním setkání raději předali peněženku a vzali nohy na ramena?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného internetový publicista, více informací najdete v jeho profilu na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).