Hlavní navigace

Kaufland přichází s novinkou: Už žádné fronty a skládání nákupu na pás

16. 11. 2020

Sdílet

 Autor: Kaufland
Už i v Kauflandu nakoupíte pomocí mobilních telefonů nebo skenerů. Jak novinka funguje a kde všude ji najdeme?

Po řetězci Globus, Tesco a Albert i Kaufland zavádí novinku, díky níž si zboží z regálu dáme rovnou do tašky a následně ho při odchodu zaplatíme. A to bez dalšího skenování či načítání. K nákupu je využívána mobilní aplikace, stále rozšířenější QR kódy a samoobslužné kiosky, informuje náš sesterský web Lupa.cz. Novinka nese název K-Scan.

Novinka není ve všech Kauflandech

Řetězec začal scanování testovat letos v létě, a to pouze na dvou prodejnách, v Praze na Jarově a v Olomouci. Dnes už je zaveden v desítkách prodejen. Dle oficiálních údajů Kauflandu nyní tento způsob nákupu ve vybraných prodejnách provádí šest až dvanáct procent zákazníků denně. Lidé s aplikací pořídí v průměru tři nákupy za dva týdny.

„Jde o moderní způsob, který je navíc velmi komfortní a hygienický. K nakupování vám stačí mobil s aplikací a odbavení u expresních pokladen je navíc rychlejší,“ říká Renata Maierl, mluvčí společnosti Kaufland.

Jak pracovat s QR kódem?

Do chytrého telefonu si nejdříve stáhnete mobilní aplikaci a založíte si účet. Vyberete konkrétní Kaufland, ve kterém chcete nakupovat, a odsouhlasíte obchodní podmínky. Po tomto procesu už se objeví obraz z fotoaparátu s obdélníkem, který je třeba namířit na čárový kód výrobku. Tím proběhne scan a zaznamenání do nákupního košíku. Jde o princip scanování známý například ze sdílených kol. V případě Kauflandu slouží jako odbavení daného zboží u pokladny. Nákup lze realizovat i pomocí skeneru.

Jak přesně funguje K-Scan a kde má ještě rezervy, to zjišťoval náš sesterský web Lupa.cz v článku Naskenovat, dát do tašky a odejít. Kaufland v Česku rozjel nákupy v obchodech přes aplikaci.

Rozšiřování K-Scan mobilní aplikace půjde po jednotlivých vlnách. Nyní je možné takto nakoupit ve všech obchodech v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích, Plzni, Českých Budějovicích, Jihlavě, Karlových Varech, Kladně, Liberci, Znojmě. Od 23. listopadu pak na prodejnách v Hradci Králové nebo Zlíně, od 2. prosince v Humpolci a v Písku.

Galerie: A jak se nakupuje v Globusu se Scan&Go?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).