Hlavní navigace

Deprese při roztroušené skleróze zažene třezalka

5. 3. 2014

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
V případě roztroušené sklerózy nejsou doposud známy přípravky, které by tuto nemoc plně vyléčily. Užívání výtažků z bylin pomáhá zlepšovat průvodní jevy, jako jsou deprese či nespavost.

Roztroušená skleróza (na rozdíl od Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby) se rozvíjí především u mladších lidí. Její příznaky jsou různé, patří k nim mravenčící končetiny, problémy s viděním i s výslovností. Často se dostavuje únava a deprese. Od pacientů s tímto onemocněním se často dovídáme, že před vypuknutím roztroušené sklerózy trpěli boreliózou. Při léčbě se obvykle užívají léky, které podporují aktivitu nervového systému.

Pomoc bylin při roztroušené skleróze

Také při roztroušené skleróze je možné obrátit se na pomoc bylin. Do první kúry v takovém případě zařazuji tinkturu z topolu a třezalku. Pro zlepšení zdravotního stavu pak mohou pomoci lípa a bakopa.

Na zklidnění je vhodný javor babyka a pro zlepšení pohybových problémů a dokrvení koncových částí údů jinan. Užívání výtažků z bylin při této nemoci pomáhá zlepšovat spánek a trávení. Stejně tak může mít pozitivní vliv na urologické a gynekologické problémy spojené s roztroušenou sklerózou.

V případě roztroušené sklerózy i zmíněných dalších nemocí, Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby, je však tím nejpodstatnějším prevence. Měli bychom se soustředit na regeneraci nervové soustavy a důkladnou očistu organismu i od parazitálních zátěží. Chybět by neměl dostatek pohybu a úprava životosprávy.

K tématu: Pět častých omylů o roztroušené skleróze

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Odbornice na bylinnou terapii. Působí ve společnosti Naděje, jež se specializuje na výrobu bylinných tinktur, mastí olejů a výluhů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).