Hlavní navigace

vepřové maso

Co všechno patří do guláše

Čtyři guláše, desítky různých receptů, variací, složení, příprav i zahuštění. Někde nechybí smetana, jinde červené víno či odblaněný mozek. A jak připravujete zabijačkový, hovězí, bramborový a segedínský guláš vy?

Doba čtení: 4 minuty

Benefity a rizika červeného masa

Když budete červené maso konzumovat po kilech a péct ho při vysokých teplotách, pak o veškeré jeho benefity přijdete. Oč konkrétně?

Doba čtení: 3 minuty

Jezte přeštické prase, zachráníte mu život

Přeštické prase je legenda a unikát. Maso přeštíků je chutnější a vyzrálejší, ovšem také dražší než maso z obyčejného pašíka. Chov geneticky cenného druhu je však ohrožen.

Doba čtení: 3 minuty

Paul Day: Tohle je nejlepší kuchyň, ve které jsem kdy pracoval

Zcestoval svět, vařil v Tokiu, New Yorku i Londýnském Nobu, ale před pár lety se usadil v Česku. Otevřel si tu řeznictví a dvě restaurace, které se záhy staly vyhlášené. Jaká byla jeho cesta k úspěchu?

Doba čtení: 6 minut

Jak se z dánského selete stane české vepřové

Nejpozději za rok budeme znát zemi původu kupovaného masa. Pozor na častý omyl – jde pouze o maso jako takové, ne o součást dalších výrobků. A ani tak stoprocentní jasno mít nebudeme.

Doba čtení: 4 minuty

České zemědělství je pr*ser, tvrdí Babišův muž

Takto radikální je ve svých názorech Jaroslav Faltýnek, předseda Agrární iniciativy. Snaha změnit věci k lepšímu tu je, a to přímo z Ministerstva zemědělství. Jen je to snaha polovičatá…

Doba čtení: 4 minuty

Růst cen potravin v roce 2013 je neodvratný

Bez ohledu na cokoli ceny potravin v ČR v novém roce porostou. Ne hned, ne pravidelně a ne moc, ale prakticky jistě. Mimo jiné i proto, že potraviny u nás patří k nejlevnějším v celé EU.

Doba čtení: 5 minut

Přešlechtěné prase vám chutnat nebude

Po tématu hovězího masa se tentokrát věnujeme kvalitě vepřového. Smutným výsledkem úsilí o co nejlibovější maso je flákota sice netučná, ale spíše tuhá a bez výraznější chuti.

Doba čtení: 6 minut

Teď už kvalitu poznáte na první dobrou

Nedokážete se zorientovat v nabídce masa a lahůdek? Chcete kupovat jen kvalitu? Poradí vám nové brožurky vydané Sdružením spotřebitelů. Jsou přehledné, obsažné a navíc úplně zdarma.

14. 11. 2012 10:00
Doba čtení: 2 minuty

Falešné hovězí bylo nasáklé barvou. Z Maďarska do ČR nesměřovalo

V posledních dnech se objevily zprávy o vepřovém mase, které se, patřičně obarvené, vydávalo za hovězí svíčkovou. Do českých obchodů se nedostalo, uklidňují veterináři.

24. 10. 2012 9:00
Doba čtení: 1 minuta