Hlavní navigace

sušené ovoce

Plody sušené mrazem: Jaké je lyofilizované ovoce?

Která úprava ovoce je vlastně nejzdravější? Nejlepší je konzumovat ovoce v čerstvém stavu, protože jeho tepelnou úpravou se ničí vitamíny. Ale čerstvé ovoce nám přece dlouho nevydrží. Vyzkoušeli jsme novinku – plody sušené mrazem. Jaké jsou?

Taťána Kročková

9. 5. 2018 0:00
Doba čtení: 5 minut

Sušené ovoce: najdete v něm pesticidy i brouky

Sušené ovoce se běžně používá do velikonočních mazanců, koláčů, ale jí se i jen tak. Že je v rozumné míře zdravé, o tom není pochyb, jen musíte vybrat správně. To, které není zasažené brouky nebo neobsahuje mnoho pesticidů.

Redakce

15. 3. 2018 14:00
Doba čtení: 1 minuta

Test: Sušené banány jsou ve skutečnosti smažené

Sušené banány, které si přidáváme do müsli či zobeme u televize v domnění, jak krásně šetříme kalorie, jsou až na výjimky lupínky smažené v kokosovém oleji. Více zjišťoval dTest.

Redakce

14. 12. 2017 15:11
Doba čtení: 2 minuty

Datle a fíky: obsahují přidaný cukr i pesticidy

Spotřebitelský časopis dTest podrobil datle a fíky z českých obchodů testu na přítomnost mykotoxinů a pesticidů. Ne všechny obstály. Ale to není vše, výrobci porušují zákony a neznačí použití cukru.

Redakce

18. 12. 2015 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Sladkosti od pokladen zmizí. Víme kde a víme proč

V Británii řekli zákazníci sladkostem u pokladen dost! A řetězec je vyslyšel, v šesti stech prodejnách nahradil cukrovinky sušeným ovocem a ořechy. Podobně to bude i u nás. Ale ne všude.

Kateřina Čepelíková

14. 4. 2014 0:00
Doba čtení: 5 minut

České křížaly, bez cukru a síry, to je Nebe v hubě

Sušené ovoce a zelenina jsou často sířené a proslazované. Přitom to jde i čistě, chutně a bez chemie. Přesvědčili jsme se o tom na farmářském trhu na Jiřáku, kde jsme měli Nebe v hubě.

Kateřina Čepelíková

10. 3. 2014 0:00
Doba čtení: 5 minut

Brutálně obarvený ananas neprošel přes inspekci

Potravinářská inspekce zakázala kandovaný ananas s třináctinásobně překročeným limitem pro barvivo SY.

Redakce

3. 3. 2014 9:33
Doba čtení: 1 minuta

Švestky pro zdraví – včetně pecek

Švestky se kromě skvělé chuti a pestrého využití v kuchyni mohou pyšnit i širokým léčebným působením. Což není až tak známé jako recepty na koláče.

Simona Procházková

4. 9. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Vánoční suroviny na pranýři

GALERIE – Na co si dát pozor při předvánočním nákupu? Rádoby čokoládové figurky, ořechy s živými červy a sušené ovoce s mlékohubem navodí tu správnou atmosféru…

Lenka Krbcová

26. 11. 2012 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Falšování potravin: možné je všechno. I zázraky

Zapomeňte na zkostnatělé představy. Vaječné těstoviny bez vajec, ryby bez masa, tvarohová buchta bez tvarohu… všechno jde. Dokud vás při tom nechytí.

Lenka Krbcová

21. 8. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut

6 velkých omylů aneb V pasti rádoby zdravých potravin

Ve snaze prospět svému zdraví nebo postavě pácháme občas pravý opak. Jsou potraviny a nápoje se zdravou pověstí opravdu tak zdravé? Ani náhodou.

Veronika Řeháková

28. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 5 minut

Sušené ovoce ze supermarketů je plné roztočů

Testování sušeného ovoce ze Středomoří ukázalo, že třináct procent vzorků odebraných ze supermarketů v ČR je v různé míře zamořeno roztočem.

Redakce

27. 10. 2011 10:00
Doba čtení: 2 minuty