Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
smažení
smažení
1
–
12
/
12
Burgery a párky bez masa se musí jmenovat jinak, chtějí výrobci
Na trhu přibývá produktů rostlinného původu, které používají zavedené názvy potravin z masa. Zdaleka již přitom nejde jen o již dříve diskutovaný veganský burger, ale také párky, klobásy, řízky nebo právě veganské maso. Producenti masa jsou proti.
Petr Havel
14. 9. 2022
Počet nových komentářů
1
Běžný slunečnicový olej není vůbec vhodný na smažení. Hledejte speciální označení
Stále se to opakuje, a stále se to plete… Slunečnicový olej můžeme vnímat coby zdravou potravinu – pokud na něm nebudeme smažit. Existuje ovšem výjimka, a tou jsou speciální odrůdy označované jako „high oleic“.
Petr Havel
3. 11. 2021
Počet nových komentářů
2
Vařit, péct, smažit? Nejzdravější metoda úpravy masa je…
Maso je jednou ze základních potravin. Je chutné, dokáže zasytit a patří k vynikajícím zdrojům vysoce kvalitních bílkovin a dalších důležitých živin. Různé způsoby tepelné úpravy však mohou ovlivnit jeho kvalitu i to, jak prospívá nebo škodí lidskému organismu.
Kateřina M. Košutová
22. 2. 2021
Jak nepokazit vánoční smažení? Z pánve nesmí stoupat kouř
Bez typické vůně, která se line z pánve s řízky a kaprem, si asi ty pravé Vánoce nelze představit. Správně připravená smažená dobrota ale není samozřejmost. Zkazit ji může třeba špatná kvalita strouhanky nebo způsob přípravy masa a smažení.
Tereza Víchová
23. 12. 2019
Počet nových komentářů
2
Kvůli řepce bychom neměli zanevřít na řepkový olej
Přestože se řada lidí domnívá, že z běžně dostupných rostlinných jedlých olejů je nejkvalitnější olej olivový, případně slunečnicový, je ve skutečnosti nejlepší olej řepkový.
Petr Havel
12. 6. 2019
Počet nových komentářů
1
dTest: Papírové utěrky nepoužívejte při kontaktu s jídlem
Papírové utěrky považujeme za něco, co je vždy po ruce a rychle odklidí kalamitu ze stolu nebo z kuchyňské linky. Ne vždy se ale hodí k vysoušení tuku ze smažených potravin, neboť se z nich mohou uvolňovat chemické zjasňovače.
Redakce
10. 1. 2019
Rostlinné oleje: Proč jedna láhev nestačí
Chystáte se vařit. A potřebujete osmažit cibulku. Jenže na čem? Vedle klasického olivového nebo slunečnicového oleje stojí v regálech řepkový, palmový, sezamový, kokosový a kdo ví jaký ještě…
Jana Poncarová
24. 11. 2014
Počet nových komentářů
6
Na slunečnicovém oleji nesmažte
Časopis dTest testoval sedmnáct slunečnicových olejů. Zjišťoval v nich obsah karcinogenních látek, pesticidů i vitaminu E. A vítězem se stává…
Redakce
4. 11. 2014
Počet nových komentářů
12
Kapr musí pořád plavat. I když je mrtvý
Český kapr dobývá zahraniční pulty. Více než polovina kaprů z třeboňských rybníků míří do Německa a Francie. V cizině ho připravují jinak než u nás. My obvykle smažíme – a často špatně.
Kateřina Čepelíková
9. 12. 2013
Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se
Oproti klasickému máslu je přepuštěné máslo kvalitnější, neobsahuje vodu, nežlukne a má i hojivé účinky. V obchodech ho momentálně nenajdete, ale poradíme, jak si jej připravit doma.
Petr Havel
25. 6. 2013
Počet nových komentářů
19
Jak používat tuky v kuchyni
Váháte, po jakém tuku sáhnout, pokud zrovna pečete či smažíte? Jaký olej se hodí do salátů a čím namazat krajíc chleba? Poradí výživový poradce Michal Jeník.
Redakce
28. 8. 2012
Červené maso bychom měli péct při nízkých teplotách. Bude lepší a zdravější
Péct či smažit maso dlouho a za vysokých teplot vede k tomu, že si v jídle zbytečně vyrábíme rakovinotvorné látky. Dokazuje to nová práce ze Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity.
Redakce
6. 3. 2012
1
–
12
/
12
Domácí lékař
Tourettův syndrom
Tenisový loket
Rakovina hrtanu
Rakovina prsu
Kuří oko
Onemocnění prostaty
Kašel
HIV / AIDS
Mentální anorexie
Spálová angína
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji