Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
salmonelóza
salmonelóza
1
–
30
/
30
Nemáte doma mražené kuřecí? Může v něm být salmonela
Aktualita
Potravinářská inspekce varuje před zmrazeným kuřecím masným výrobkem z Polska. Zjistila v něm salmonelu.
Redakce
2. 9. 2020
Je pravda, že salmonela bývá jen v bílku, a nikdy ve žloutku?
Kdybychom chtěli odpovědět jen ano, či ne, je třeba říct ne… Je to ale složitější. Naštěstí lze celkově konstatovat, že obavy z rizika salmonelózy z vajec jsou většinou přehnané.
Petr Havel
24. 7. 2020
Počet nových komentářů
2
Agenturní pracovníci ze zahraničí nemají zdravotní prohlídky, varují praktici
Rozhovor
Nebezpečí nákazy infekčními chorobami, zejména tuberkulózou, představují nedostatečné zdravotní kontroly tzv. agenturních pracovníků, kteří přijíždějí do ČR za prací. Agentury deklarují jejich dobrý zdravotní stav. „Opakovaně se však dozvídáme, že prohlídka vůbec neproběhla, nebo jen velmi formálně,“ říká předseda Sdružení praktických lékařů.
Lenka Krbcová
10. 4. 2019
Počet nových komentářů
1
Měříme stejným metrem? Agrofert má víc problémů než polské maso
Komentář
V kauze polského hovězího masa nejde zdaleka jen o maso z Polska. Kromě potíží s bezpečností potravin našich sousedů je třeba vidět také to, že polské maso do ČR vozí firma Animalco spadající pod Agrofert. A vedle jednoho nálezu salmonely z více než stovky vzorků masa z Polska připomenout salmonelu ve třech z pěti balení Vodňanského kuřete.
Petr Havel
21. 2. 2019
Počet nových komentářů
8
Salmonela: Proč neonemocní každý, kdo sní nakažené potraviny
Z praxe jsou známy případy onemocnění salmonelózou po konzumaci míchaných vajíček, těstovin s vejci či tiramisu. Hygienici vysvětlují, kdo je nákazou nejvíce ohrožen i jak jí předcházet.
Redakce
14. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Kaufland stahuje čokolády, důvodem je salmonela
Aktualita
Společnost Kaufland v některých svých výrobcích zjistila přítomnost bakterie rodu Salmonella.
Redakce
11. 8. 2017
Bakterie se množí i při grilování
Hygienici upozorňují, že by lidé měli myslet na dodržování základních hygienických pravidel už při samotném ukládání a zpracování masa, které si připravují na grilování.
Redakce
26. 6. 2017
Počet nových komentářů
3
V Lidlu měli mleté maso se Salmonellou. Už zase
Aktualita
Společnost Lidl měla opět potíže s mletým masem. Sice už se tato závadná potravina nenachází v distribuci, ale můžete ji mít doma v mrazáku.
Redakce
10. 3. 2017
Počet nových komentářů
7
V mletém mase je salmonela. Opět z Lidlu a opět z Polska
Aktualita
Potravinářská inspekce varuje před vepřovým mletým masem. Výrobek z Polska je kontaminován bakteriemi rodu Salmonella. Stejně jako v květnu.
Redakce
16. 8. 2016
Pozor na mleté maso, inspekce našla salmonelu v „Čerstvé porci“ z Lidlu
Aktualita
Mleté maso od zahraničního dodavatele je kontaminováno bakteriemi Salmonelly. Inspekce varuje před jeho konzumací. Maso prodával řetězec Lidl.
Redakce
9. 5. 2016
Počet nových komentářů
11
Salmonela ve špagetách nepochází z podezřelého chovu
Aktualita
Veterináři a hygienici nadále hledají zdroj nákazy salmonelou na Plzeňsku. Podezření na chov nosnic v Ústeckém kraji se nepotvrdilo.
Redakce
13. 8. 2015
Špagety carbonara jsou vždy riziko, pokud je nesníte okamžitě
Aktualita
Špagety à la carbonara, které nakazily Plzeň, nejsou zdrojem nákazy poprvé. Hygienici upozorňují na obecné riziko tohoto pokrmu.
Redakce
6. 8. 2015
Špagety mohou za epidemii salmonely. Onemocnělo 133 lidí
Aktualita
Na západě Čech bylo až do včerejška zaznamenáno 133 případů salmonely, přičemž 71 osob skončilo v nemocnici. K nákaze došlo po konzumaci špaget carbonara.
Redakce
29. 7. 2015
Počet nových komentářů
6
Maso se salmonelou šlo výhradně do ČR. Jak ho poznáte?
Aktualita
Zásilka tří tun chlazeného kuřecího z Polska obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis. Maso se prodávalo výhradně v České republice a lidé ho ještě mohou mít v mrazáku.
Redakce
15. 6. 2015
Počet nových komentářů
3
V kurkumě je salmonela
Aktualita
SZPI varuje před kurkumou s kontaminací salmonelou, která se objevila na našem trhu.
Redakce
1. 6. 2015
V Česku je 10 tun polského masa se salmonelou
Aktualita
Bakterie rodu Salmonelly enteritidis způsobujících průjmové onemocnění nalezla inspekce v deseti tunách kuřecího masa, které k nám dorazilo z Polska. Právě probíhá stahování masa z tržní sítě.
Redakce
17. 4. 2015
Mýt, nebo nemýt maso? To je otázka
Rok co rok se objevují varování před mytím masa, zejména kuřecího. Přesto většina lidí maso před vařením, smažením či pečením umývá, jsme tak prostě zvyklí. Děláme chybu?
Petr Havel
18. 7. 2014
Počet nových komentářů
6
Domácí nanuky s ovocem jsou bez éček, barviv a alergenů
Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.
Taťána Kročková
22. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Chytrá a ještě chytřejší vejce
Heslo „kuře 100× jinak“ možná v budoucnosti nahradí jiný pojem – vejce 100× jinak. Do maloobchodů totiž v minulých dnech vstoupila vařená loupaná vejce a tekuté vaječné směsi.
Petr Havel
3. 4. 2013
Počet nových komentářů
3
Prkýnka plná bakterií: pomluvy, nebo realita?
Průměrné kuchyňské prkénko má na sobě o 200 % více fekálních bakterií než průměrné záchodové prkénko. Praví web ministerstva. Tak se na to podíváme. Máme v kuchyni takové nechutnosti?
Lenka Krbcová
19. 11. 2012
Počet nových komentářů
6
Inspekce našla přímo ve výrobně salmonelu
Aktualita
Inspektoři nelenili, do terénu vyrazili a pokutami nešetřili. Přímo ve výrobním závodě našli salmonelu, na trzích uzeniny bez původu a v ilegálních skladech přes 5000 vajec.
Kateřina Čepelíková
26. 10. 2012
Počet nových komentářů
3
Salmonely je u lidí pětkrát méně - díky drůbeži
Český veterinární dozor se sám dostal pod kontrolu kvůli salmonele u drůbeže. Inspekce zkoumala, jak si s ní umí poradit. Závěr zní: Velmi dobře. Díky tomu ubylo i salmonely u lidí.
Redakce
1. 10. 2012
Kaufland prodával čaje se salmonelou
Společnost Kaufland se dobrovolně rozhodla z důvodu předběžné opatrnosti stáhnout z prodeje dva výrobky. Jedná se o čaje, ve kterých byla laboratorními testy odhalena salmonela. Autor: szpi.gov.czV těchto čajích se našla salmonela Jedná se o tyto čaje: Grande Rooibos Tee 40g, 20×2 g EAN: 5900888011042 datum minimální trvanlivosti/šarže: 05. 2014 / L009K
Redakce
19. 7. 2012
Jsou domácí vajíčka bezpečná, nebo ne?
Mít chutná vejce, je jedna věc, ale mít je bezpečná, i co se týče hrozby různými nákazami, druhá. Z domácích vajec můžete chytit salmonelózu raz dva, říká se. Není to tak docela pravda.
Anna Příhodová
10. 7. 2012
Počet nových komentářů
3
Salmonelu z točené zmrzliny nechytíte. To spíš z grilovaného masa
Letní nevolnosti často dáváme na vrub kopečkové či točené zmrzlině. Hodně lidí si ji raději preventivně nedává. Přitom tyto zmrzliny se připravují ze směsí a salmonela z nich nehrozí.
Anna Příhodová
26. 6. 2012
Počet nových komentářů
4
Vodňanská drůbež obhajuje svoje kuřata
Společnost Vodňanská drůbež nesouhlasí se závěry hodnocení dTestu, v němž Zlaté kuře z Vodňan zcela propadlo. Společnost reaguje na výsledky testů provedených Občanským sdružením spotřebitelů TEST a zveřejněných v únorovém čísle časopisu dTest. O zjištěních jsme vás informovali v článku dTest: Salmonela v kuřatech.
Redakce
20. 2. 2012
Veterináři vraceli tuny drůbežího z Polska. Jak se vyvarovat salmonely?
Drůbežáři ze zahraničí, na rozdíl od těch domácích, nemusí chladit kuřecí maso vzduchem, ale vodou. Je to levnější, ale také rizikovější kvůli většímu výskytu salmonel.
Redakce
20. 9. 2011
Počet nových komentářů
3
I váš řízek užíval antibiotika. Vadí to?
Čím víc antibiotik se do našeho těla dostane, tím odolnější bakterie si vychováváme. A užíváme je nejen my, ale také zvířata, která skončí na našem talíři. Ovlivní to naši rezistenci?
Radek John
5. 9. 2011
Potkan skáče až dva metry vysoko. A vyleze i do 4. patra
Jsou to tak inteligentní zvířata, že i ti, kdo je hubí, o nich mluví s jistým respektem. Jenže roznášejí vážné nemoci a je proto povinností vlastníků domů dělat pravidelné deratizace.
Kateřina Kolářová
31. 3. 2011
Počet nových komentářů
1
Jak si v létě neublížit jídlem
Léto je kulinárně nebezpečné období. Stačí pozřít kontaminované jídlo a máte na problém zaděláno. Rizikem může být i tolik oblíbené grilování. Poradíme vám proto, jak se vyhnout rizikům při nákupu i konzumaci potravin.
Ludmila Hamplová
5. 8. 2009
Počet nových komentářů
1
1
–
30
/
30
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji