Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
olivový olej
olivový olej
1
–
25
/
25
Novinky mezi olivovými oleji si užijí děti i milovníci řízků
Mezi olivovými oleji máme několik zajímavých nováčků. Řepkovo-olivový si nalijete do salátu i do pánve na smažení, ty další dva naservírujete i malým dětem, které by neměly protestovat.
Kateřina Čepelíková
Dnes
Výběr olivového oleje: pár jednoduchých pravidel ušetří vaše peníze
Jeho chuť a vlastnosti oceňovali už ve starověku a dodnes je jednou z nejběžnějších ingrediencí, která se v kuchyni používá. V řadě zemí světa patří mezi základní suroviny, zejména v těch, kde se lidé ve zdraví dožívají vysokého věku. Kde všude se dá použít olivový olej a na co se zaměřit při jeho nákupu?
Kateřina M. Košutová
21. 7. 2020
Počet nových komentářů
2
Extra panenské olivové oleje jsou často podvod
Test
Kontroly potravinářské inspekce ukázaly klamání spotřebitelů u třetiny hodnocených olivových olejů. Údajně extra panenské olivové oleje – neboli extra virgin – jsou sice drahé, ale jejich kvalita neodpovídá označení.
Redakce
14. 11. 2019
Počet nových komentářů
4
Kvůli řepce bychom neměli zanevřít na řepkový olej
Přestože se řada lidí domnívá, že z běžně dostupných rostlinných jedlých olejů je nejkvalitnější olej olivový, případně slunečnicový, je ve skutečnosti nejlepší olej řepkový.
Petr Havel
12. 6. 2019
Počet nových komentářů
1
Mastičkářka z Korfu učí vyrábět přírodní kosmetiku
Rozhovor
Sympatická průvodkyně a mastičkářka Eva Nechvílová zakotvila na malebném řeckém ostrově, aby byla poblíž všem kvetoucím zázrakům, ze kterých si sama vyrábí mýdla, léčebné produkty a kosmetiku.
Taťána Kročková
10. 1. 2019
Kontrola odhalila falšované olivové oleje
Extra panenský olivový olej bývá dražší a kvalitnější než olej panenský, proto se často využívá do studených salátů. Ale nekupujeme někdy méně kvalitní olivový olej za cenu kvalitního? Inspekce vyrazila na kontroly a hříšníky našla.
Redakce
19. 12. 2017
Počet nových komentářů
3
Jak se vyrábí olivový olej, ten kvalitní
Co nevidět čeká Španěly sklizeň oliv, vezmou traktory nebo elektrické tyče a začnou sklepávat olivy do plachet. Co s nimi udělají dál, abychom si mohli vychutnat jejich extra panenský olivový olej?
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2017
Olivové oleje Lozano Červenka vyrábí česko-španělská rodina
Už hezkou řádku let vlastní olivové stromy v Andalusii. Nejdříve je jen pronajímali, ale dnes z těch nejkvalitnějších oliv dvou odrůd sami vyrábějí extra panenské olivové oleje. Vaří s nimi i čeští špičkoví kuchaři.
Kateřina Čepelíková
19. 6. 2017
Počet nových komentářů
2
Test tuků a olejů: Jak to vidí technolog
Desítka olejů, tři pohledy a pokaždé jiný žebříček. Tentokrát se dozvíte, jak si vedly tuky pod drobnohledem potravinářského technologa a jak moc se liší od hodnocení dietologa a kuchaře.
Kateřina Čepelíková
7. 4. 2014
Počet nových komentářů
30
Test tuků a olejů: Jak to vidí nutriční poradce
Ve studené kuchyni je podle dietologa jedničkou olivový olej. Je lepší rafinovaný, nebo za studena lisovaný? A proč je ghee dobré pro kuchaře, ale z nutričního hlediska hotová pohroma?
Kateřina Čepelíková
31. 3. 2014
Počet nových komentářů
69
Test tuků a olejů: Jak to vidí kuchař
Patří olivový olej na pánvičku a máslo do salátu? Nechte si poradit od šéfkuchaře, který tuk se k jaké kuchyňské úpravě hodí. Do hodnocení bylo zařazeno deset druhů tuků.
Kateřina Čepelíková
24. 3. 2014
Počet nových komentářů
23
K nejkvalitnějšímu olivovému oleji se musíte propít
Víno, sýry i čokoládu dnes degustuje kde kdo. Buďte originální, dejte lahve dohromady a uspořádejte s přáteli ochutnávku olivových olejů. Poradíme, jak na to i co která chuť značí.
Kateřina Čepelíková
12. 12. 2013
Počet nových komentářů
4
Olivových olejů z odpadu jsou plné obchody. Vyberte si kvalitní
Máte rádi olivový olej? Jeho chuť, vůni a aroma nejvíce oceníte, když koupíte čerstvý extra virgin. Pro teplou kuchyň postačí panenský, hlavně se vyhněte olivovému oleji z odpadu.
Kateřina Čepelíková
25. 11. 2013
Počet nových komentářů
59
Šupinatá kůže je příznakem nedostatku tuku v jídle
Lidé po celém světě konzumují příliš mnoho „špatného“ tuku. Samozřejmě všechny tuky nejsou špatné a jejich příjem ovlivňuje naše zdraví. Důležité jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny.
Hana Bačíková
6. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Nejlepší suvenýr z dovolené: dobré jídlo
Na cestách se z nás stávají gurmáni a domů vozíme místní suroviny a speciality. Jako dárek nebo pro vlastní potěchu. Podívejte se, co shánět v Itálii, Španělsku a dalších zemích Evropy.
Beáta Bačíková
30. 7. 2013
Počet nových komentářů
8
Řepka se nehodí jen do nádrže auta
Dáme si ji do vázy, do nádrže auta, pohnojíme s ní trávník a ještě z ní dostaneme olej pro vaření. Představíme si univerzální rostlinu, která dává lepší olej než olivy – řepku olejku.
Kateřina Čepelíková
19. 2. 2013
Počet nových komentářů
16
Bodlákový olej je lisovaný za studena
Olej z bodláků? Ano, ale ne toho z obyčejného ostnatého plevele, co vám roste za plotem. Bodlákový olej nepíchá, zato léčí. Sice se na něm nesmaží, ale je výborný pro studenou kuchyni.
Jana Poncarová
8. 2. 2013
Počet nových komentářů
1
Pokud nebudou jasná pravidla, bude zákazník šizen
Aktualita
Nezávislá kontrolní organizace ukazuje na příkladu nedávného testu olivových olejů, jak důležitá jsou v potravinářství jasná pravidla a kontrola jejich dodržování.
Lenka Krbcová
12. 10. 2012
Náš olivový olej je v pořádku, reaguje Billa. Ale prověříme to
Aktualita
Společnost BILLA se v tiskovém prohlášení ohrazuje proti zjištěním časopisu dTest. Ten uvedl, že v extra panenském olivovém oleji našel stopy přípravku na hubení hmyzu DDT.
Redakce
5. 10. 2012
Tři extra panenské olivové oleje obsahují zakázané DDT, zjistil dTest
Aktualita
Zakázaný přípravek na hubení hmyzu byste v oleji „nejvyšší kvality“ asi nečekali. Test časopisu dTest našel u patnácti ze sedmnácti výrobků zbytky pesticidů, limity ale nepřekročily.
Redakce
3. 10. 2012
Jak používat tuky v kuchyni
Váháte, po jakém tuku sáhnout, pokud zrovna pečete či smažíte? Jaký olej se hodí do salátů a čím namazat krajíc chleba? Poradí výživový poradce Michal Jeník.
Redakce
28. 8. 2012
Avokádový olej se hodí i na smažení
Olej lisovaný zastudena z čerstvých plodů avokáda je u nás prozatím málo rozšířený. Jeho využití je přitom velmi široké. Je zdravý a snese i vysoké teploty.
Redakce
6. 8. 2012
Ne každý olej "na smažení" se k němu skutečně hodí
Na některých olejích se smažit nedá vůbec, na jiných jen chvíli. A co byste čekali od oleje, u nějž výrobce uvádí: „Může vydávat specifický zápach. Jeho nesporná výhoda je nižší cena.“
Anna Příhodová
21. 2. 2012
Počet nových komentářů
33
„Italský olej“ byl z 80 % podvod
Skupina italských firem čelí obvinění z falšování původu olivového oleje, většinou šlo o levné zboží z dovozu. Organizovaná skupina prodávala levný olej zahraničního původu jako kvalitní domácí produkt. Případ je v šetření italské finanční policie, uvádí server Bezpečnostpotravin.cz. Přibližně 80 % všech italských olivových olejů bylo deklarováno nepravdivě nebo zavádějícím způsobem, jak oznámil italský deník La Repubblica s odvoláním na výsledky vyšetřování.
Redakce
11. 1. 2012
Počet nových komentářů
1
Olivový olej můžete konzumovat ve velkém
Nezáleží ani tak na množství tuků, které člověk zkonzumuje, jako na jejich kvalitě. Jenže pozor – i u olivových olejů jde příznivá cena často na vrub kvality. Který je ten nejlepší?
Richard Gilík
31. 10. 2011
Počet nových komentářů
43
1
–
25
/
25
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji