Hlavní navigace

kavárna

Kakao, buchty, koláče… Tvoje máma je plná vzpomínek na dětství

„Dnes je trend péct bezlepkově, bez laktózy, dělat vitariánské zákusky, všichni chtějí uspokojit všechny… My to tu máme trochu víc jako u mámy. Nabízíme obyčejný borůvkový koláč a kakao a nikdo se na vás divně nekouká, když si chcete dát do kafe obyčejný cukr a normální mléko,“ říká Klára Bernklau, majitelka vršovické kavárny.

Doba čtení: 4 minuty

Nejnavštěvovanější kavárny roku 2016

Přepražená káva, přeslazený dort a špatná obsluha, to vám zkazí náladu na celý den. Dejte si kávu tam, kde to umí. Příště vyrazte do kavárny, která je v přehledu nejnavštěvovanějších kaváren za rok 2016.

26. 1. 2017 12:11
Doba čtení: 3 minuty

OpraKavárna: Kavárna, do které se nosí rozbité věci

Rozbil se vám mobil, tablet nebo třeba deštník? Nechte si je opravit v kavárně, ve speciální OpraKavárně.

9. 10. 2015 16:43
Doba čtení: 2 minuty

Kdo vypije denně nejvíce kávy? Zemědělec

Bez kávy se neobejdou tři čtvrtiny lidí. Milují tureckou, latté i instantní, ale jen jedna z nich vítězí. Která? Přinášíme mnoho zajímavých dat o konzumaci kávy.

25. 9. 2015 14:00
Doba čtení: 2 minuty

Věděli jste, že cappuccino je vlastně malé latte?

Vyznáte se ve všech těch termínech a názvosloví, které se používají v kavárnách? Víte, z čeho se připravuje cappuccino a co vám obvykle přinesou, když si dáte ledovou kávu? Vše objasní barista Jan Hrňa.

Doba čtení: 8 minut

I letos bude oblíbené espreso s tonikem, říká baristka

Už jako začátečník v oboru získala titul baristka roku. Kde teď Terezka Balá působí, jakou kávu má nejraději a jaké letní kávové nápoje by nám připravila?

Doba čtení: 6 minut

Chcete kávu s obrázkem? Bude jen trochu studená

Říkají si „coffee artist“. Baristé, kteří malují obrázky do kávové pěny, mají úspěch u zákazníků. Těm prý ani nevadí, že kávu dostanou poněkud chladnější. „Jemnější vzory vyžadují určitý čas,“ říká Kazuki Yamamoto.

15. 4. 2014 11:41

Jídlo, které nám jde naproti

Jídlo koupíme v prodejně, rychlý posel ho dopraví až k našim dveřím, ale existují i jiné, nové formy prodeje. Food trucky s kvalitním občerstvením i potravinami křižují ČR. Co nabízejí?

Doba čtení: 4 minuty

Káva na devět způsobů, ale espresso je jen jedno

GALERIE – Dáváte si stále dokola espresso nebo turka, protože se v ostatních druzích kávy nevyznáte? „Neexistuje žádné malé či velké espresso a už vůbec ne piccolo,“ říká odbornice.

Doba čtení: 2 minuty

Profesionálové určili, který bar a kavárna je v Česku nej

Prestižní gastronomické ceny Czech Bar Awards si v pondělí převzala šestice podniků v České republice. 60 profesionálů hodnotilo prostředí, personál i nabízený produkt.

Doba čtení: 3 minuty