Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
hygienik
hygienik
1
–
7
/
7
Zmrzlina může přinést osvěžení i průjem. Kontrolám nevyhověla polovina vzorků
Aktualita
Středočeští hygienici kontrolovali prodej zmrzliny. 56 % odebraných vzorků bylo nevyhovujících kvůli bakteriální kontaminaci.
Hana Válková
9. 6. 2022
Počet nových komentářů
1
Středočeský kraj: od ledna vybrali hygienici na pokutách přes tři sta tisíc
Aktualita
Přestože je označování alergenů legislativně určeno už od konce roku 2014, stále se najde řada stravovacích zařízení, která s označováním mají problémy. A nejen s ním. Vysoké pokuty od hygieniků jsou toho důkazem.
Redakce
13. 3. 2017
Tatarák se syrovým žloutkem z restaurací nezmizí
Fámy o tom, že novela zákona o potravinách smaže z nabídky oblíbený tatarský biftek, jsou značnou mystifikací. Hygienici již přitom jednou tatarák zakázali a podával se jen pokoutně.
Petr Havel
2. 5. 2013
Počet nových komentářů
8
Kdo zastaví blafy v restauracích? Kvalita je kontrolována minimálně
Hygienici jsou dnes v pozici „ferda mravenec, práce všeho druhu“. Veterináři restaurace kontrolovat nesmí. A obchodní inspekce sleduje zejména šizení spotřebitele, ne kvalitu potravin.
Petr Havel
13. 3. 2013
Počet nových komentářů
17
Místo 3 až 10 milionů. Novela potravinářského zákona chce vyšší pokuty
Aktualita
Je to nejrozsáhlejší změna v potravinovém právu za 15 let od přijetí zákona o potravinách. Ministerstvo zemědělství přichází se svým návrhem a mnohé chce změnit.
Lenka Krbcová
13. 11. 2012
Kolik institucí u nás vlastně kontroluje potraviny?
Situace v systému kontroly potravin v ČR je dosti nepřehledná. O některé komodity je tahanice, naopak v zákulisí restaurací je ring volný. Kdo všechno hlídá kvalitu a podmínky výroby?
Petr Havel
29. 8. 2012
Počet nových komentářů
4
Pět nejčastějších jedovatých předmětů - vede nádobí a kosmetika
Jedovaté látky se neskrývají jen v potravinách samotných, ale i v nádobí, v němž vaříme nebo z něhož pijeme. Přinášíme nejčastější nebezpečné výrobky, které odhalili hygienici.
Kateřina Kolářová
20. 3. 2012
Počet nových komentářů
1
1
–
7
/
7
Domácí lékař
Artróza
Tourettův syndrom
Tenisový loket
Rakovina hrtanu
Rakovina prsu
Kuří oko
Onemocnění prostaty
Kašel
HIV / AIDS
Mentální anorexie
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji