Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
džem
džem
1
–
22
/
22
Borůvky patří k nejzdravějším druhům ovoce. Co v nich najdete a jak je skladovat?
Drobné modrofialové kuličky nejsou jen pochoutkou neodmyslitelně patřící k létu a prázdninám. Borůvky toho mohou nabídnout mnohem více a podle odborníků jsou doslova nabité látkami pozitivně působícími na lidské zdraví. Které to jsou a jak je zachovat při skladování?
Kateřina M. Košutová
25. 7. 2023
Trouba, nebo hrnec? Jaká jsou pravidla zavařování
Zavařovat můžeme kdeco a není k tomu zapotřebí speciální vybavení. Na co si dát pozor? A nebojte se experimentovat, třeba přidat do kompotu místo cukru sůl nebo vyzkoušejte netradiční kombinace.
Redakce
8. 7. 2021
Angrešt na kompot se trhá ještě zelený. Hodí se i do marmelády či na koláč
Srstka angrešt, tak zní celé jeho jméno. Drobné ovoce je plné vitamínů a hodí se na pikantní džem, do bublaniny podle rodinného receptu i na želé k masu. Zajímavá a také zdravá je i josta, která kombinuje chuť angreštu s rybízem.
Kateřina M. Košutová
29. 6. 2021
Domácí marmeláda: stačí obyčejný kastrůlek a vařečka
Velké hrnce, želírovací cukry a pektiny? Kdeže! Uvařit domácí marmeládu může být překvapivě snadné. Stačí ovoce, cukr a obyčejný kastrůlek.
Tereza Víchová
6. 8. 2020
Test meruňkových zavařenin. Rozdíly jsou v obsahu ovoce i cukru
Aktualita
Nakupujete v obchodech marmelády nebo džemy? Pak by vám mohl k dobru přijít test, v němž bylo hodnoceno osmnáct meruňkových zavařenin. Rozdíly mezi nimi byly veliké, je však dobrou zprávou, že žádná z nich nebyla nastavována jablky.
Redakce
18. 11. 2019
Netradiční zavařování na zimu: rybíz, ostružiny, višně…
…rebarbora, švestky, cibule, cuketa… Vyzkoušejte méně obvyklé recepty, díky nimž si uchováte ovoce a zeleninu rychle a zdravě.
Monika Poledníková
22. 8. 2019
Meníčko: Tesco a potravinová banka vaří Zbytkoládu
Ochutnávka novinek týdne: Prague Food Festival láká na 10 kulinárních trendů. Košík.cz posiluje nákupy na víkend. Jihočeské marmelády mají medaile z mistrovství světa. Nestlé vyrábí tyčinku s o třetinu nižším obsahem cukru.
Lenka Krbcová
15. 4. 2018
Romana Šafránková: Vaří nejlepší marmeládu na světě. Tak trochu náhodou
Uvařit marmeládu dokonalé chuti se někomu nepodaří za celý život, Romaně Šafránkové se to podařilo po měsíci testování a ochutnávání. Své marmelády poslala do britské soutěže a vyhrála na plné čáře v celosvětové konkurenci. Od té doby ji marmelády živí.
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2018
Pulpamen: lokální delikatesa světových chutí
Rozhovor
I když má vysokou školu a mohla by si sedět v teple kanceláře, zřídila v rodinném domě profesionální kuchyň a vyrábí v ní dobroty, kterým široko daleko rovno není. Jak Pavlína Havlíková vyrábí Pulpamen?
Kateřina Čepelíková
23. 7. 2015
Počet nových komentářů
1
Ovocné džemy bez ovoce. Tohle nepamatuje ani inspekce
Aktualita
Podíl ovocné složky v džemech bývá občas falšován, ale případ džemů z Levných potravin překvapil i zkušené inspektory. SZPI zakázala falšované džemy, kterým chybělo až 75 % ovocné složky.
Redakce
12. 11. 2014
Počet nových komentářů
9
Kupujete falšované džemy?
Galerie
Inspekce opakovaně zjišťuje falšované džemy a povidla. Nyní zakázala uvádět do oběhu hned několik výrobků. Obsahovaly méně ovoce nebo jiné druhy, než bylo uvedeno na obalu, a jiný obsah cukrů.
Redakce
5. 8. 2014
Domácí, nebo kupovaný džem? Zavařování stojí za to
Očekávala jsem pohromu v kuchyni a článek o nepovedeném džemu. Nic takového se k mému překvapení nekonalo a já se těším ze své historicky první zavařeniny.
Eva Fryšarová
22. 7. 2014
Počet nových komentářů
6
Šípkové recepty se špetkou nostalgie
Léto má na kahánku a my nejvyšší čas nechat se poslat k šípku. Nejlépe s košíkem. Rudé plody sbírejte jen suché, nepřezrálé a nepřemrzlé. Zimu pak provoní omáčka, zavařenina nebo čaj.
Taťána Kročková
6. 9. 2013
Malinový džem z Kauflandu byl falšovaný. A není v tom sám
Aktualita
GALERIE: Potravinářská inspekce odhalila další klamání zákazníků. Společnost Kaufland prodávala džem údajně v extra kvalitě, ve skutečnosti nastavovaný lacinou ovocnou složkou.
Lenka Krbcová
13. 8. 2013
Počet nových komentářů
22
Vyzkoušeli jsme zavařovací recepty: Marmeládu podle babičky i moderní pesto
K zavařování mě dovedla nutnost. Když jsem zjistila, co vše se vejde do zavařeniny z krámu, zařekla jsem se, že ji už nikdy nevložím do nákupního košíku. Nezbylo, než si ji vyrobit.
Jana Poncarová
9. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Chytrý nákup: Nakupujte chytře a nenechte se oblafnout
Vyznáte se v džungli supermarketů? Díky našemu Chytrému nákupu budete mít navrch. Snadno poznáte rozdíly mezi čokoládou a čoko pochoutkou i mezi jogurtem a jogurtovým dezertem.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
Bylinkový speciál: Černý bez
Bez černý dokáže snížit horečku, vyčistit krev, a když na vás přijde hlad, jeho květy si můžete v trojobalu připravit k obědu. Pozor si ale dejte na jeho listy a kůru, jsou jedovaté.
Soňa Zimčíková
25. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Hloupý a chytrý nákup. Najdete 10 rozdílů?
Ve značení potravin není lehké se vyznat. Jako bychom tu hru hráli při každém nákupu. Najdete rozdíly mezi dvojicemi, které se tváří podobně? Vyzkoušejte (u nás to máte zadarmo).
Lenka Krbcová
18. 2. 2013
Počet nových komentářů
11
Nálepka "Biopotravina roku 2012" hledá nového majitele
Právě teď finišují přípravy na zářijové vyhlášení Biopotraviny roku. Výrobci budou bojovat o tento prestižní titul hned v osmi kategoriích. Které to jsou?
Redakce
23. 7. 2012
Ve falšování potravin se objevují stále nové a nové triky
Šéf pražské potravinářské inspekce uvádí typické i unikátní příklady falšování potravin. Takovým rekordmanem je například 100% ovocná šťáva, ovšem s nula procenty ovoce!
Lenka Krbcová
25. 6. 2012
Počet nových komentářů
18
Džem Jahůdka nebo Borůvka nebo... - stejně jsou to hlavně jablka
Možná vám záleží hlavně na sladké chuti a podíl ovoce moc neřešíte. Cukru je v džemech a marmeládách vážně víc než dost, což se o ovoci vždy říct nedá. Kolik ho má být a jaká je realita?
Anna Příhodová
30. 1. 2012
Počet nových komentářů
8
Kvalita potravin v Česku 2011? Alarmující!
Džemy plné cukru místo ovoce, ryby téměř bez masa, nastavovaný med… to jsou některá zjištění inspektorů, kteří se zaměřili na kvalitu potravin prodávaných u nás v loňském roce.
Lenka Krbcová
6. 1. 2012
Počet nových komentářů
22
1
–
22
/
22
Domácí lékař
Artróza
Tourettův syndrom
Tenisový loket
Rakovina hrtanu
Rakovina prsu
Kuří oko
Onemocnění prostaty
Kašel
HIV / AIDS
Mentální anorexie
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji