největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
cukr
cukr
91
–
120
/
121
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
Následující strana
Poslední strana
Který z nich je přírodní? Cider, nebo cidre?
Rozdílů mezi ciderem a cidrem je jako mezi hodinkami a holinkami. Oba kvašené mošty se vyrábí z jablek, oba mají bublinky, ale jen jeden je bez aditiv a přidaného cukru.
Kateřina Čepelíková
27. 8. 2013
Bylinkový speciál: Stévie sladká
Čerstvá, sušená nebo zmrazená, stévie si zachovává sladivost, která je až 300× vyšší než u cukru. Ať už chcete ušetřit kalorie nebo peníze, pusťte se do pěstování. Není to žádná věda.
Soňa Zimčíková
9. 8. 2013
Džus má stejně cukru jako Coca-Cola, rozdíl je jinde
Více než polovina lidí se chce orientovat v tom, co jí, ale neví, co na etiketách vlastně hledat. Jak číst obaly potravin? Energetický obsah a ani složení nemusí být stěžejní údaj.
Kateřina Čepelíková
7. 5. 2013
Energie potřebují nejvíc děti, až potom dřevorubci
Aktualita
Pokud na potravinách nečtete jen cenovky, už jste si asi všimli GDA tabulek s hromadou čísel. Jak se v nich vyznat a jak podle nich docílit rovnováhy všech tělu potřebných živin?
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2013
Kysané zelí neobsahuje vitamin C, zjistil dTest
Aktualita
Konzumace kysaného zelí je doporučována hlavně díky vysokému obsahu vitaminu C. Jenže, jak potvrdily nejnovější testy, výrobci nešetrnou sterilací dokážou céčko ze zelí vymazat.
Kateřina Čepelíková
13. 2. 2013
Jeden energy drink jsou dva hrnky kafe
Energetické nápoje jsou jen jinou, možná atraktivnější formou příjmu kofeinu a cukrů než tradiční káva. Energy drinky jsou dobré k rychlému nabuzení, ale taky rychlé obezitě.
Petr Havel
11. 1. 2013
Během fyzické aktivity jezte, radí profesionálka
Cyklistická závodnice Katarína Hranaiová o zdravé výživě v kombinaci s rekreačním sportem. Postřehy sportovkyně, pro kterou je kvalitní stravování nedílnou součástí dobrého výkonu.
Katarína Hranaiová
26. 12. 2012
Cukroví jako od maminky, a přesto z obchodu
Vánoční cukroví podle receptů po babičce se peče i v cukrárnách, nešizené a dobré koupíte i na trhu nebo internetu. Máme pro vás tipy, kde pořídit cukroví z másla, vajec a bez náhražek.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2012
Když nemáš otruby, dej tam vločky
Vánoce nemusí být zabijákem linie ani pohromou pro vaše zažívání, plné cukru, tuku a bílé mouky. Stačí, když cukroví trochu odlehčíte. Dobré bude pořád. Podívejte se, jak na to.
Jana Poncarová
28. 11. 2012
Vyplatí se těsto na cukroví koupit, nebo udělat doma?
Porovnali jsme, co vyjde levněji. Cena ale není vše, domácí recepty pracují s pěti složkami, v polotovaru je jich až dvacet. Navíc některým vánočním těstům končí datum spotřeby už teď.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2012
Hroznový cukr není bonbon
Ruličky s hroznovým cukrem připomínají balení bonbonů. To, že je často k mání v lékárně, neznamená, že je zdravější než jiné cukry. K běžné konzumaci se nehodí. Ale svůj dobrý účel má.
Anna Příhodová
8. 11. 2012
Nápisy na potravinách: Cukry a sacharidy nejsou totéž
Pokud sledujete obaly potravin, všimli jste si údajů typu: 100 gramů výrobku obsahuje 30 gramů sacharidů, z toho 8 gramů cukru. Rozdíl mezi tzv. pomalými a rychlými cukry je přitom značný.
Petr Havel
31. 10. 2012
Kombinace „s cukrem a náhradním sladidlem“ je úplně nesmyslná
Obvykle se tváří jako lehké, zdravé a dietní. Bez kalorií, a přitom sladké. Je to ale něco za něco. Potraviny nadupané sladidly vedou k tomu, abychom se cpali – a ještě měli dobrý pocit.
Táňa Lišková
29. 10. 2012
Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch
Stévii výrobci používají jako vějičku na zákazníky. Část sladidel sice stévie nahradila, přesto dominují sladidla umělá, a to právě ta považovaná za nejškodlivější a nejobávanější.
Táňa Lišková
23. 10. 2012
Aspartam je karcinogenní. Pravda, nebo lež?
Aktualita
Všichni chtějí vědět, jestli je E 951 neboli aspartam spouštěčem rakoviny, jak se říká. Evropská agentura pro bezpečnost potravin ho už rok a půl zkoumá, ale dál jen krčí rameny a mlčí.
Redakce
11. 10. 2012
Fruktózový sirup je i v pečivu a uzeninách. Bez něj nám bude líp
„Co vůbec dělá levný kukuřičný sirup v jogurtech, pečivu nebo šunce?!“ zlobí se odborník. Glukózo-fruktózový sirup podporuje obezitu, ale šetří výrobcům náklady, cpou ho proto do všeho.
Jana Poncarová
11. 10. 2012
S cukrovkou přijdete o zrak snáz než po metylalkoholu
Únava, žíznivost a úbytek na váze jsou prvními příznaky, které ukazují na diagnózu: cukrovka. Pokud ji neléčíte, zahráváte si se svým zrakem, ledvinami i nohama.
Redakce
10. 10. 2012
Umělá sladidla život neosladí
Některá z běžně používaných sladidel si můžeme dopřát bez obav, jiným je lépe se obloukem vyhnout. Která z nich jsou vlastně bezpečná?
Taťána Kročková
20. 8. 2012
Do správného ovocného nanuku patří kus prasete
Máte rádi ovocné nanuky? Mnohdy v nich žádné ovoce není. Zato v nich jsou věci, které byste nečekali. Dejte si nanuk a podívejte se na náš test, pak už možná nebudete mít chuť.
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2012
Zdravé slazení: javorový sirup, agáve, nebo obilný slad?
Hledáte alternativy k tradičním cukrům? Zaměřili jsme se na sirupy. Obilné slady a sirupy, sirup z agáve i javorový sirup můžete používat stejným způsobem jako cukr nebo med.
Taťána Kročková
24. 5. 2012
Sladký zázrak stévie - rostlina sladší než cukr je v Česku
Možná jste o ní už taky slyšeli. Říká se jí stévie, sladká tráva nebo třeba medové lístky. A hovoří se o ní jako o novém zázraku. Rostlině, která může nahradit chemická sladidla.
Redakce
16. 5. 2012
Tmavé cukry se liší od bílého, stejně jako mezi sebou
Bez cukru se v kuchyni těžko obejdeme, ovšem nabídka cukrů a sladidel se v našich obchodech notně rozšířila a není snadné se v nich vyznat. Zaměňován bývá třeba hnědý a třtinový cukr.
Eva Suchomelová
19. 4. 2012
Dětská pitíčka: pod matoucími názvy se prodává zatraceně oslazená voda
Jmenuje se to aqua nebo waterrr, ale o čistou vodu nejde ani náhodou. Ani by většině dětí nechutnala, na sladkou chuť jsou zvyklé. Hlavně že je na obalu soutěž nebo samolepka, ne?
Kateřina Čepelíková
19. 3. 2012
Ochucené vody: V jedné láhvi je i dvacet kostek cukru
Podívali jste se někdy na etiketu? Pijeme chemii, cukry, sladidla a konzervanty a ještě si šmakujeme. Jedna láhev ochucené vody denně přitom znamená za rok navíc 15 kilo tuku!
Kateřina Čepelíková
27. 2. 2012
Džem Jahůdka nebo Borůvka nebo... - stejně jsou to hlavně jablka
Možná vám záleží hlavně na sladké chuti a podíl ovoce moc neřešíte. Cukru je v džemech a marmeládách vážně víc než dost, což se o ovoci vždy říct nedá. Kolik ho má být a jaká je realita?
Anna Příhodová
30. 1. 2012
Stévie: sladká tráva je třistakrát sladší než cukr
Přírodní sladidlo stévie neboli „sladká tráva“ na rozdíl od cukru hodně dává a nic za to nechce. Vyzkoušejte ji, pokud hledáte variantu cukru nebo umělých sladidel.
Taťána Kročková
16. 1. 2012
Francie zavedla daň z limonád. Neprospěla by i nám?
Jedna věc je, zda vůbec pít či nepít limonády a proč. Druhá, zda to má regulovat stát a jestli by případné zdražení „nezdravých“ nápojů mělo nějaký pozitivní efekt…
Anna Příhodová
13. 1. 2012
Med se nesmí zahřívat - jeden z rozšířených mýtů
Jak poznat med, který není pouhým sladidlem? Souvisí barva medu s jeho kvalitou? Může se med zkazit? Která z rozšířených tvrzení o medu platí, a která ne?
Anna Příhodová
29. 11. 2011
Bílý, nebo hnědý? Vyznejte se v cukru
Cukr pořád zůstává cukrem a má mnohem víc energie, než kolik člověk běžně potřebuje. S jeho spotřebou bychom to neměli přehánět, ať si vybereme jakýkoli druh. Jak se v nich vyznat?
Anna Příhodová
18. 11. 2011
Margarín nebo máslo, cukr nebo sladidlo... Kdo se v tom má vyznat
Margarín místo másla, umělá sladidla, fluorizovaná voda, sůl i zubní pasta. Doporučení tvrdí: Budete zdraví jako rybičky! Jiní doplňují: Jako rybičky v jezírku s toxickým odpadem.
Lucie Tomanová
10. 11. 2010
91
–
120
/
121
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji