Hlavní navigace

"Olympijský tábor" chce vést děti ke zdravému pohybu

13. 4. 2012

Sdílet

 Autor: SXC
Děti se málo hýbou, jsou obézní a mají pak zdravotní problémy. K zájmu o sport a pohyb je láká tábor, kde si zahrají na olympiádu pod vedením nejlepších sportovních trenérů a sportovců.

Padesátka dětí ve věku 7 až 12 let získá příležitost vyzkoušet si nejrůznější olympijské sportovní disciplíny, a to na táboře pod vedením nejlepších sportovních trenérů a sportovců.

Český olympijský výbor spolu se společností Procter & Gamble nabízí českým dětem možnost zúčastnit se sportovního tábora, kde se mohou seznámit s olympijskými hodnotami a naučit se novým dovednostem. Celkem padesát dětí získá příležitost vyzkoušet si nejrůznější sportovní disciplíny, včetně atletiky, vodních sportů, volejbalu, fotbalu či basketbalu.

Program byl připraven Českým olympijským výborem a jeho cílem je inspirovat děti, aby se dozvěděly se co nejvíce o olympijském hnutí a olympijských hrách zajímavou a hravou formou. Šanci na výhru, a tím i na účast na sportovním táboře, je možné získat prostřednictvím výherní propagační akce pod názvem “Sportovní tábor pro vaše dítě”, která odstartovala 1. dubna 2012.

Dvanáct procent dětí vůbec nesportuje

Podle průzkumu, zaměřeného na vztah Čechů ke sportovním aktivitám, který realizovala agentura Perfect Crowd v březnu 2012, se většina rodičů snaží vysvětlit svým dětem pozitivní aspekty sportovních aktivit, popřípadě s nimi aktivně sportuje. Přesto však celých 12 % Čechů nikdy pravidelně nesportovalo a tento negativní trend by bylo vhodné zvrátit.

Dagmar Svobodová, maminka českého pětibojaře Davida Svobody, říká: „Sport děti učí důležitým dovednostem, které jim mohou napomoci k úspěchu: disciplíně, týmové spolupráci, organizačním schopnostem, překonávání překážek – sport může pomáhat dětem formovat jejich charakter pro jejich další život. Jsem přesvědčena, že by všechny děti měly mít možnost přístupu ke sportu bez ohledu na sociální zázemí.”

Marian Jelínek, odborník na psychologii sportu, dodává: „Aktivní životní styl spojený se sportem je stěžejní pro rozvoj psychické, emoční i sociální stránky dětí. Díky sportu si děti mohou osvojit důležité vlastnosti pro jejich příští život, včetně spolupráce a interakce s vrstevníky, zdravé soutěživosti, týmové spolupráce i vůdčích schopností. Sport je úžasným prostředkem, který pomáhá dětem uspět i v dalším životě.“

Více informací o táboře a jak získat šanci na místo pro vaše dítě (místo můžete také věnovat dítěti v nouzi)  najdete na internetové stránce www.dekujimamin­ko.pg.com.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).