Hlavní navigace

Více než padesát fitness center zdarma!

6. 9. 2011

Sdílet

Den otevřených dveří „Česko se hýbe“ se uskuteční ve vybraných fitness centrech po celé republice. V sobotu 17. září se ve vybraných fitness centrech a dalších sportovních a tanečních studiích po celé České republice uskuteční Den otevřených dveří. Každý zájemce o sport, pohyb a zdravý životní styl tak bude mít šanci zcela zdarma vyzkoušet služby více než 50 provozovatelů služeb fitness. Akci uspořádala iniciativa Česko se hýbe, která si klade za cíl vzbudit v Češích zájem o pohyb, jako…

Den otevřených dveří „Česko se hýbe“ se uskuteční ve vybraných fitness centrech po celé republice.

V sobotu 17. září se ve vybraných fitness centrech a dalších sportovních a tanečních studiích po celé České republice uskuteční Den otevřených dveří. Každý zájemce o sport, pohyb a zdravý životní styl tak bude mít šanci zcela zdarma vyzkoušet služby více než 50 provozovatelů služeb fitness. Akci uspořádala iniciativa Česko se hýbe, která si klade za cíl vzbudit v Češích zájem o pohyb, jako prevenci proti cilizačním chorobám, např. infarktu miokardu, cukrovce či obezitě.

„Den otevřených dveří Česko se hýbe se ani zdaleka netýká pouze těch, co mají ke sportu kladný vztah a pravidelně ho praktikují. Naopak. Naším cílem je oslovit lidi, kteří se pravidelné fyzické aktivitě z nejrůznějších důvodů vyhýbají, například z nedostatku času či kvůli finanční náročnosti," říká Jana Havrdová, ředitelka iniciativy Česko se hýbe. "Právě jim chceme dát možnost bez jakékoliv finanční zátěže a o volném víkendovém dnu vyzkoušet si služby fitness centra v blízkosti svého bydliště. Třeba se jim návštěva zalíbí, znovu si získají k pohybu vztah a budou se mu věnovat i nadále. To pochopitelně výrazně prospěje jejich zdraví a kondici, a o to nám jde především.“

Den otevřených dveří Česko se hýbe není rozhodně pouze pražskou záležitostí. Do akce se zapojila sportovní centra doslova z celé republiky, jejich kompletní seznam najdete na internetových stránkách www.ceskosehy­be.cz.

„Den otevřených dveří pořádáme letos poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Pevně věříme, že akce bude úspěšná, pomůže dostat lidi do tělocvičen a přiměje je k tomu, aby se o sebe více starali,“ říká Jana Havrdová.

Iniciativu Česko se hýbe podporují: ČASPV, Sokol, Český svaz tanečního sportu, AŠSK a Nadace sportující mládeže. Sponzorem iniciativy je společnost Bakaldrin.

O Česko se hýbe

Iniciativa vznikla v roce 2011 a má přispět k ozdravění populace. Fyzická i psychická kondice Čechů se podle většiny výzkumů dlouhodobě snižuje a vzrůstá výskyt civilizačních onemocnění. Může za to nejen současný hektický životní styl, stres, strava, ale především úbytek pohybu. Tím se myslí pravidelné sportování, ale třeba běžnou chůzi.

Přečtěte si: Chvála chůze

Čechům se podařilo z běžného života vytlačit pohyb, zvyšuje se procento obézních lidí, rostou počty lidí s vysokým krevním tlakem, cukrovkou a dalšími civilizačními chorobami, které zhoršují zdravotní stav českého národa. Ještě více alarmující je tato situace u dětí.

Podobně s tím zápolí i v dalších zemích Evropy, a proto například v Německu, Belgii či Španělsku vznikly projekty s cílem rozhýbat národ. Tyto projekty se staly inspirací pro iniciativu „Česko se hýbe“, jejímž cílem je vrátit běžný pohyb do každodenního života, a to bez ohledu na věk, finanční a časovou náročnost.

Česko se hýbe chce lidem všech věkových skupin (od dětí až po seniory) připomenout, jak je důležitý pravidelný a přiměřený pohyb pro zdraví, duševní a fyzickou pohodu, jak pomáhá zvládat každodenní zátěž a stres a prodlužuje aktivní a plnohodnotný život.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).